groot dromen

3 Stappen om groot te dromen.

Wat als geld, tijd, gezondheid of wat dan ook, niets uitmaakt? Hoe zou je leven er dan uitzien? Hoe groot durf jij te dromen?

Heb je daar ooit over nagedacht. En hoever zit jouw huidige leven af van die ‘droom’?  

Ik hoor de maren en wat als-en al komen. Maar…… wat als, je een fractie van dat leven kan bereiken hoe zou je je dan voelen? Het is niet het leven dat je dan leeft, maar het gevoel dat je dan ervaart.  

Dus wat als geld, tijd, gezondheid of wat dan ook, niets uitmaakt? Hoe zou je je dan voelen?  

Kan je dat gevoel omschrijven? Veel vragen hè. Lastig om te voelen, laat staan om antwoord op te geven.  

Hieronder deel ik een aantal stappen, waarmee je helder kan krijgen wat het gevoel is dat je zoekt. En het droom leven dat erbij hoort.

Stap 1 om groot te dromen.

Waar ben je nu?

Om te bepalen waar je naar toe wil groeien met je leven/gevoel, is het handig als je weet waar je nu staat. Door de ruis van alle dag zijn we geneigd om het allemaal somberder in te zien dan dat het daadwerkelijk is.  En misschien is hoef je helemaal niet zo groot te dromen als je dacht.

Bekijk dan niet hoe het is in 1 overall gebied, maar bekijk het in 7 verschillende gebieden van je leven. Deze 7 gebieden houden elkaar in balans.  

Fitness: Hier valt je gezondheid onder. Hoeveel energie heb jij om aan de dag te beginnen. 

Finance: Je wil niet weten hoeveel stress er ontstaat door geld. Door gebrek aan geld mag overduidelijk zijn. Ook het spreekwoord geld maakt niet gelukkig is waar.  

Family: Tijdens alle gesprekken die ik voer met mensen, komt familie eigenlijk altijd als drijfveer naar voren. Vaak doe je voor je familie wat je doet. Als kind willen we onze ouders tevreden houden. Want de uitspraak. ‘Ik ben niet boos, ik ben teleurgesteld’ Is vele malen erger dan als een ouder gewoon even boos is.  

Field: Dit is je carrière. Doe je wat je het liefste doet? Of doe je het omdat je ouders of docenten het geschikt vonden voor jou. Ik hoop dat je je roeping hebt gevonden of op weg bent om je roeping te ontdekken.  

Faith: Het geloof en vertrouwen in jezelf en de wereld om je heen. Neem je de tijd om je mentale en emotionele ik aandacht te geven.  

Friends: Vrienden zijn nodig. Ze houden je in het hier en nu en zullen (hopelijk) altijd eerlijk tegen je zijn. Vrienden zijn een klankbord  

Fun: Uiteraard mag plezier niet ontbreken. Wat voor de één plezier is, hoef dat voor een ander niet te zijn. Gelukkig maar. Iedereen is anders en JIJ bent JIJ.  

Stap 2 om groot te dromen.

Waar wil je naar toe?

Nu je weet waar je staat in deze 7 gebieden, kan je op zoek gaan naar waar je naar toe wil. Wat en waarom wil je richting een bepaald gevoel? Bijvoorbeeld het gevoel kan zijn dat je meer vrijheid wilt. Omdat je extra tijd wilt om te besteden aan je familie, omdat kinderen nu eenmaal snel opgroeien. Meer quality time. 

De opdracht die ik je hierbij wil geven is…… Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Wat doe je dan zoal en hoe voel je je als je op zo’n dag terugkijkt. Hierbij kijk je niet naar de tijd, geld of andere zaken. Alles, echt alles is mogelijk. Durf groot te dromen! 

Als je nu weerstand voelt opkomen, je blijft malen ‘dat kan toch nooit’. Lees dan de blog die ik over het thema Doemgedachten heb geschreven. 

Heb je het helder? Maak dan een dromen bord. Zoek in tijdschriften naar het gevoel en plak deze op een vel papier. Een mooie quote erbij en niet te vergeten een datum. Beter nog twee data. De datum van de dag dat je het bord maakt en de datum waarop je dit gevoel wilt hebben, iedere dag van je verdere leven. Just in case.

Het dromen bord is die ‘positieve’ stip op de horizon, je ultieme einddoel. Probeer niet perfectie na te streven, maar zorg dat het gevoel klopt dat je krijgt van je dromen bord.

And have FUN!

Stap 3 om groot te dromen.

Hoe kom je daar?

Je weet vanuit stap 1 waar je aan moet werken om het gevoel van stap 2 te bereiken. Maar als je niets doet, dan blijft alles bij het oude. Frustratie wordt alsmaar groter en je blijft dezelfde patronen oproepen.  

Je zal iets moeten doen. Durf die eerste stap te zetten, geniet ervan en je wil steeds meer van die stappen zetten.  

Geloof me, ik heb het zelf mogen ervaren. Blijf die stappen zetten en je gaat dingen ervaren die je nooit voor mogelijk had gehouden. Heb vertrouwen in het proces. 

Verwacht niet van vandaag op morgen resultaat. Maar als je iedere dag 3 stappen zet richting je doel of droom dan zet je in 1 jaar meer dan 1000 stappen. Dan weet ik zeker dat er van alles in gang wordt gezet.

Merk je toch dat je uitstelgedrag vertoont, lees dan mijn blog die ik hier speciaal voor heb geschreven.

Workshop.

Ik ben druk bezig met het ontwikkelen van een workshop, die alles met elkaar combineert. Deze workshop wordt gegeven in het mooie Zuid-Limburg.

Indien je interesse hebt en graag op de hoogte wilt worden gehouden. Volg me dan op facebook of stuur me een bericht via whatsapp met je e-mailadres. Dan voeg ik je toe aan mijn mailinglijst (als je er nog niet opstaat)

Doorbraak sessie

Heb je ook vaak het gevoel dat je steeds terug bent bij af? Je weet dat je iets moet doen, maar wat dat iets is, is een raadsel voor je.

Ik kan je helpen een doorbraak te hebben, zodat je helder hebt waar je uit balans bent. Je weet welk gevoel je iedere dag wilt ervaren. En je weet wat je hiervoor moet doen.

Tijdens deze doorbraaksessie maak ik gebruik van essentiële oliën, deze bijzondere oliën helpen om patronen te doorbreken en verschaffen helderheid.  

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

groot dromen
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?