3 Tips voor budgetteren

3 Tips voor budgetteren.

Hoe gezond is jouw bankrekening? Heeft jouw maand te veel dagen voor je salaris. Of zijn al je creditcards aan hun limit. Als dat zo is, lees dan vooral verder hoe ik 3 tips heb om budgetteren makkelijker en leuker te maken.

De meeste stress ontstaat door financiële problemen. Menig huwelijk is er door gesneuveld. Het voelt niet fijn als je een rekening niet kunt betalen, of nee moet zeggen tegen je kind. Je hebt het gevoel dat je de controle kwijt bent en het geld harde naar buiten gaat dan dat er binnen komt.

Bij grote financiële problemen adviseer ik je om een betrouwbare adviseur in de arm te nemen. Zij kunnen je helpen met het creëren van overzicht in de chaos. Want dat ontstaat er vaak als je het overzicht kwijt bent en de situatie van kwaad tot erger gaat.

Tip 1 voor budgetteren.

Start met een budget.

Hahaha, hoezo een schot voor open doel. Ik weet het klinkt niet sexy, en cijfertjes zijn ook niet mijn grootste vriend. Maar budgetteren geeft overzicht wat er binnen komt en wat er uit gaat.

Overzicht hebben, leert je bepaalde keuzes te maken. Een budget hoeft niet groot of moeilijk te zijn. Een excell bestand voldoet al.

  • Wat zijn je inkomsten.
  • Bekijk je vaste lasten.
  • Houd je geld over om nog te besteden.

En als je langer met budgetteren bezig bent, zal je bepaalde patronen herkennen. Bepaalde maanden die duurder uitvallen, zoals maanden met veel verjaardagen of de dure decembermaand. Dan kan je daar op voorhand al op anticiperen, door te zorgen voor meer inkomsten. Bijvoorbeeld de zolder opruimen en spulletjes verkopen op marktplaats. 

Lees ook: In 5 stappen naar een passend budget.

Tip 2 voor budgetteren.

Zorg voor een groene buffer.

Of te wel de GreenGap. Zorg dat je meer ontvangt dan je uitgeeft. Dave Ramsey heeft het boek The Total Money Makeover geschreven. Hierin leer je onder anderen hoe je een budget maakt en hoe je ermee werkt.

Ben creatief in het bedenken van (legale) manieren om geld te verdienen. Ruim bijvoorbeeld je kledingkast op en verkoop wat je niet meer draagt. Of kijk eens goed naar je uitgave patroon. Misschien heb je nog een tijdschriftabonnement waarvan je het tijdschrift niet meer leest en gebruikt in de kattenbak.

Lees ook: Een slimme meid is op de feestdagen voorbereid.

Tip 3 voor budgetteren.

Zet geld apart voor noodgevallen.

Wist je dat meer dan de helft van de mensen geen geld op een spaarrekening heeft staan voor noodgevallen? Dit zorgt voor veel stress, want stel je voor de wasmachine begeeft het? Dan wil je het liefst direct een nieuwe willen kopen, want de wasmand is altijd gevuld. 

Tegenwoordig is het heel handig om in de bankier app een spaarpotje te maken. Zorg dat je daar minimaal 3000 euro in hebt staan voor nood. Mijn extra tip is om dit spaarpotje niet zichtbaar te hebben tussen je rekeningen. Wat je niet ziet, kom je ook niet aan.

Als je dat spaarpotje gevuld hebt, kun je iedere maand vanuit je groene buffer geld sparen voor andere doelen. Schulden aflossen is een hele goede om te doen. Begin dan met de kleinste schuld eerst.

Financiën zijn niet mijn sterkste punt. Maar inmiddels is het een sport geworden om iedere maand geld over te houden en daar ga ik echt niet voor op een houtje bijten. Zo heb ik inmiddels een begin gemaakt om onze hypotheekschuld af te betalen.

Zorg voor balans in een wereld die uit balans is.

Finaciën is 1 van de 7 pijlers die ervoor zorgen dat jouw leven in balans is. Inzicht hebben in alle 7 pijlers (Fitness, Finance, Family, Field (je carriere), Faith, Friends en Fun, zorgt ervoor dat je weet waar je uit balans bent. En vandaar uit is het gemakkelijker om weer terug in balans te komen, zodat jij weer in je eigen kracht staat. Met de touwtjes in de handen. Niet alleen reagerend als reactie. 

Om voor die 7 pijlers helder te krijgen wat je nu precies verwacht en wilt, heb ik een life Planner gemaakt. Hiermee start je vanuit dromen, via doelen ga je actiestappen zetten. Je zal hiermee niet alleen de controle houden over je budget, maar over je hele leven. 

Gratis Life Planner.

Ik kan me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Want er komt gewoon heel veel op je af. Je voelt je onzeker en misschien ook wel machteloos. Want waarom zou het deze keer wel lukken?

In de weggever die ik graag met je wil delen, laat ik zien dat je je leven overzichtelijker kan maken, door te kijken naar 7 belangrijke gebieden. Dan is het makkelijker om een nieuw begin te maken. Klik op de button hieronder om de weggever in je mailbox te ontvangen. 

Hi PowerWoman,

Ik begeleid vrouwen na een life event, van niet weten hoe nu verder, weer Back on Track! Zodat ze weer vanuit eigen kracht hun mooiste leven kunnen leiden.

Ik ben de cheerleader langs de kant van de weg, die juicht bij behaalde doelen en je ondersteunt als het moeilijk wordt. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik welke weg je aflegt en wijs je de goede kant op d.m.v. een praktisch en doelgericht programma. Waarbij ik essentiële olie gebruik om het proces te ondersteunen.

 

Ben dankbaar, heb vertrouwen. Leef je Oola Leven.

Astrid

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

3 Tips voor Budgetteren
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?