3 tips om je wijsheid te vergroten
Het leven is de ideale leerschool. Als je luistert, kunnen je levenslessen je op het juiste pad brengen. Naar wijs advies luisteren vergroot ook je wijsheid als je een nieuw pad op gaat. De sleutel tot wijsheid is in contact zijn met je leven en luisteren naar wat de levenslessen je brengen. Niets gebeurd voor niets.

Lees ook: Het leven van je dromen.

Hieronder deel ik de 3 tips die je wijsheid vergroot en je doelen laat behalen.

Tip 1: Haal wijsheid uit levenservaring.

Je haalt geen wijsheid uit een leven dat niet geleefd wordt. Leef groot en durf uitdagingen aan te gaan. Het spreekwoord met vallen en opstaan is er niet voor niets. Val je herhaaldelijk in dezelfde kuil, vraag je dan af “Waar ga ik iedere keer de mist in?” “Welke wijsheid kan hieruit geleerd worden, zodat ik de volgende keer weet waar ik op kan letten.”

Gebruik het zelfvertrouwen dat je krijgt als iets goed uitpakt, om je vooruit te duwen. Met elke ervaring zal de databank van wijsheid groeien.

Lees ook: Stop met uitstellen.

Tip 2: Zoek wijsheid bij de mensen die al bereikt hebben wat jij wilt.

Iedere beslissing vergt een andere wijsheid. En aan wie kan je het beste advies vragen? Juist, aan de mensen die hetzelfde pad gelopen hebben en hiermee successen hebben geboekt. Niet de mensen die alleen maar een mening hebben.

Het lijkt een open deur, maar ik wil niet de mensen de kost geven die financieel advies vragen aan hun failliete buurman. Of huwelijksadvies vragen aan iemand die zelf al 3 keer gescheiden is.

 

Lees ook: Afgunst.

Tip 3: Besteed tijd in verhouding tot de genomen beslissing.

De beslissing om een pakje kauwgum of flesje water te kopen is snel gemaakt. Het kopen van een huis, de beslissing om te gaan trouwen of een ander pad opgaan in je carrière vergt tijd en voorbereiding. Zorg ervoor dat de tijd die je besteed aan de voorbereiding om je keuze te maken in verhouding staat tot de beslissing. Kleine beslissingen, met een kleine impact (zoals welke smaak kauwgum of water) maak je snel. Grote beslissingen hebben meer tijd nodig. De bekende voor en tegens. Maak daarbij gebruik van tip 1 en 2.

Lees ook: Hoe zorg je voor structuur?

Balans in een wereld uit balans.

Uiteraard is jouw wijsheid maar een klein onderdeel van het proces om geweldige doelen te behalen en in balans te zijn in een wereld die uit balans is. Denk ook aan je financiën, Fitness, Carrière, geloof en vertrouwen, vrienden en fun. Het is belangrijk om te beslissen wat je wil in al deze vlakken. En verantwoordelijk gehouden te worden voor je dagelijkse actiestappen die je neemt.

Met een Oola Life Coach aan de slag gaan zal ervoor zorgen dat je op de juiste weg blijft en je verantwoordelijk houdt voor je resultaten. Zodat jouw wijsheid kan groeien en je niet zo snel weer in een valkuil valt. Ik ben er om je te helpen.

 

Gratis Life Planner.

Ik kan me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Want er komt gewoon heel veel op je af. Je voelt je onzeker en misschien ook wel machteloos. Want waarom zou het deze keer wel lukken?

In de weggever die ik graag met je wil delen, laat ik zien dat je je leven overzichtelijker kan maken, door te kijken naar 7 belangrijke gebieden. Dan is het makkelijker om een nieuw begin te maken. Klik op de button hieronder om de weggever in je mailbox te ontvangen. 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

3 tips om je wijsheid te vergroten en je doelen te behalen
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?