3 tips om de sleur te doorbreken

Het afgelopen jaar is het leven meer en meer een sleur geworden. Thuiswerken is de norm geworden, waardoor iedere dag op die van gisteren lijkt. Van werk naar huis is tegenwoordig vaak maar 1 deur door en een trap naar beneden. En nog nooit zijn we het zo moe geweest. Maar hoe doorbreek je nu de sleur?

Lees ook: Emotionele balans.

Tip 1: Zorg goed voor jezelf.

Zorg je goed voor jezelf? Ik weet het, het is een open deur. Maar wij vrouwen laten werk, familie, vrienden, huishouden (in willekeurige volgorde) voor gaan op ons zelf. Ik kan me herinneren dat mijn huisarts dat tegen mij zei. Mocht ik dan aan mezelf denken? Dat is toch egoïstisch? Neem maar van mij aan, dat het niet egoïstisch is om aan jezelf te denken.

Vooral als je het idee hebt dat je leven op drijfzand is gebouwd en je langzaamaan erin dreigt weg te zakken. Je kunt pas weer grip krijgen als je weet wat goed is voor jezelf. Als je blijft zorgen voor anderen, ben jij dadelijk degene die achter blijft in het drijfzand en de rest staat op de kant.

Kies iedere dag een moment voor jezelf, waar je helemaal alleen en ongestoord kunt denken, voelen en aarden. Maak een wandeling of sta net als ik een uur eerder op dan de rest van de familie. Die tijd pakt niemand mij meer af. Zorg ervoor dat je deze Me Time zo persoonlijk mogelijk maakt. En ervaar wat er bij je naar boven komt. Met die gedachten kun je dan aan de slag. Zijn ze positief of zit er toch een negatieve ondertoon in. Essentiële oliën kunnen je helpen, gedachten vorm te geven en ze een bepaalde richting uit te sturen.

lees ook: Geur herinnering creëren

Tip 2: Vergeet je lichaam niet.

Geef je lichaam wat het nodig heeft, namelijk volwaardige voedingsstoffen. Goede voeding zorgt dat het inwendige motortje kan blijven draaien. Voldoende water spoelt afvalstoffen weg. Beweeg voldoende, maar zorg ook voor cardio training. Even die motor opstoken en uitdagen. Er zijn voldoende apps waar je van alles en nog wat kan bijhouden. Zorg voor een systeem dat je kunt volhouden. Door bijvoorbeeld gezonde tussendoortjes 1x per week klein te snijden en te verdelen in porties. Dit zorgt ervoor dat je die zak chips en koekjes makkelijker laat liggen.

Lees ook: 3x Fitness

Tip 3: Durf te dromen.

Wat is er gebeurd met de dromen die je had toen je een kind was? Durf jij nog weleens te dromen? Of denk je dat dromen bedrog zijn? Een droom blijft een droom als je er geen vorm aan gaat geven. Schrijf om te beginnen die droom eens op. The OolaGuys hebben mij geleerd om opnieuw te dromen. Om die droom die mij uit het drijfzand kan halen, om te zetten in doelen. En zo de balans terug te vinden en bovenal zelf weer de touwtjes in de hand krijg.

Lees ook: Oola 

21 daagse Challenge voor Vrouwen.

Het gaat in ons leven om de balans te vinden, niet alleen tussen werk en privé, maar juist in de 7 belangrijke pijlers van ons leven. Fitness, Finance, Family, Field (je carrière), Faith, Friends en Fun. In een 21 daagse challenge die ik speciaal geschreven heb voor vrouwen, gaan we onze eigen kracht naar boven halen. In 21 dagen inventariseer je hoe de vlag erbij hangt. Leer je je negatieve gedachten te tackelen voordat ze je mee naar onder sleuren. Zodat je na 21 dagen, 3 weken, jezelf uit de sleur hebt gehaald en beter voor jezelf kunt zorgen.

Daar plukken ook je partner en eventuele kinderen de vruchten van.

Geef je hieronder op en/of meld je aan bij de facebook groep.

Challenge voor vrouwen
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?