Negatieve spiraal doorbreken

3 Tips om Negatieve Spiraal te Doorbreken.

Vanmorgen tijdens het boodschappen was er een oorverdovend gehuil, zeg maar geschreeuw, van een klein mannetje. In eerste instantie moest ik inwendig lachen, omdat die tijd inmiddels al lang achter me ligt en het zo herkenbaar is. Totdat ik het dadertje en het slachtoffer (zijn moeder) in de gaten kreeg. Het mannetje was rood aangelopen van het brullen, zijn moeder rood aangelopen van schaamte met tranen in haar ogen. Ik zag dat ze op haar tandvlees liep. Toen sprongen ook mij de tranen in de ogen, omdat ik haar pijn en machteloosheid voelde. Omdat het zo herkenbaar is.

Als je in zo’n negatieve spiraal zit is het moeilijk om de mooie dingen in het leven nog te zien. Je benen voelen zwaar aan, je ploegt je letterlijk door een dag heen. Uitzichtloos. Ik heb 3 tips voor je om je weer lucht te geven.

Tip 1 om Negatieve Spiraal te Doorbreken.

Maak een blije lijst.

Maar hoe doorbreek je een negatieve spiraal? Voordat je verder naar onder wordt gezogen en je nog verder van huis bent. 👉👉Door momenten te vinden waarbij je helemaal tot jezelf kan komen. Al is het maar 10 minuten, al is het in het begin maar 5 minuten. Maak een Blije Lijst. Op die lijst schrijf je allemaal dingen waar je blij van wordt. Van groot plezier tot aan de kleine pleziertjes in het leven. Waar word jij blij van? Heb je een off day, probeer dan weer op te laden door minimaal 3 dingen te doen die op jouw blije lijst staan. Ben zo creatief mogelijk met je kostbare tijd.

Lees ook: 4 Tips voor een nieuw begin

Je zal merken dat de momenten dat je voor jezelf zorgt steeds langer worden en je sneller in de gaten krijgt dat je voor jezelf moet zorgen. Dan ga je prioriteiten stellen. Zoals jezelf voorop stellen. Wie goed voor zichzelf zorgt, kan goed voor anderen zorgen.

Tip 2 om Negatieve Spiraal te Doorbreken.

Maak een blije lijst 2.0.

Als die blije lijst een blijvertje is en je inmiddels hebt geleerd een beetje voor jezelf te zorgen. Is het tijd voor de volgende stap. Hoe groot durf je te dromen? Oftewel een blije lijst 2.0. Wat als tijd en geld geen rol speelt? Dat de situatie waar je nu inzit geen belemmering is. Wat is datgene wat je leven zou kunnen veranderen? Tuurlijk dromen we allemaal dat we de jackpot van de staatloterij winnen. Wat zou je doen als je die jackpot echt wint? Veel vragen hè, heb jij de antwoorden?

Lees ook: Hoe verantwoordelijk ben jij?

Ik ben een dromer eersteklas. De jackpot van de Staatloterij is door mij al helemaal besteedt. Verdeelt over dromen. Maar zou het leven echt zoveel mooier worden als je daadwerkelijk de loterij wint en je je dromen waar kan maken? Dat ligt aan 1 ding. Als je de belangrijkste vraag kan beantwoorden. Waarom? Waarom zijn die dromen zo belangrijk. Welk groter doel zit erachter. Je bent het toch met me eens dat iedereen een groter doel in het leven heeft. Zo niet, dan hoef je eigenlijk niet verder te lezen en verontschuldig ik me voor de tijd die je al hebt besteedt in het lezen van de blog.

Tip 3 om Negatieve Spiraal te Doorbreken.

Van onzeker en machteloos naar Ooh La La ik kan de wereld aan.

Maar je bent er nog niet als je je waarom vraag duidelijk hebt. Het is geen magisch antwoord dat ineens alles beter maakt. Je zal je dromen moeten om zetten in doelen en actie nemen. Ik kan me voorstellen dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Vooral als je uit een diep dal terug komt. Daar heb je de hulp voor nodig van iemand die herkent waar je doorheen gaat. Die je verantwoordelijk houdt voor je vorderingen. Ik wil graag die persoon zijn voor jou.

Plan hier je kennismakingsgesprek in.

Voel jij je?

  • Onzeker en machteloos
  • Moe en terneergeslagen

Brandt er een klein vlammetje in je om uit de negatieve spiraal te komen, weet je niet hoe en waar je begint. Om je te hulp te schieten heb ik een Challenge gemaakt die gebaseerd is op het Oola Systeem. Oola is de balans (terug) vinden in een wereld die uit balans is. Niet in 1 of 2 gebieden in je leven. Maar in 7 belangrijke gebieden die allemaal met elkaar verbonden zijn met jouw Waarom? Fitness, Finance, Family, Field, Faith, Friends en Fun.

Dit systeem heeft mijn leven weer op de rails gekregen. Het is een all-in one systeem die je leven kan transformeren. Jij neemt de regie en controle terug, zodat je uit de negatieve spiraal komt.

 

Challenge voor vrouwen

Gratis 21 daagse Challenge.

Is bij jou de verdeling uit balans. Voel jij je een moeder die op het tandvlees loopt, of raak je de verbinding met je partner kwijt. Dan is het tijd dat je je Boss modus aanzet en weer in je kracht komt.

Deze challenge is speciaal voor jou gemaakt. Weer voelen dat jij in je kracht kan staan en die Boss bent die ook nog een Wife en Mom is.

3 weken lang daag ik je uit, zorg ik voor inspiratie en moed om je eigen kracht terug te vinden.

Challenge is geheel op je eigen tempo te volgen, je mag er dus ook langer over doen. 

 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Een eerste stap die je kan nemen om weer in je kracht te staan is de planner aan te vragen en je aan te melden bij de facebook groep voor vrouwen die hardop dromen. En die eerste dromen gaan opschrijven.

Een droom is pas groot genoeg als je hem met samengeknepen billen opschrijft en het zweet je uitbreekt.

Deel jouw dromen in de facebook groep.

negatieve spiraal doorbreken
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?