3 Tips voor echte vrienden.

Familie heb je niet voor het uitzoeken je vrienden wel. Je bent de gemeenschappelijke deler van de 5 vrienden waar je het meeste mee omgaat.

Clichés of niet? Wat zegt dat over je familie, vrienden en over jezelf?

Lees meer tips over een familie in balans 

Een vriend, Toon Hermans heeft het ooit zo mooi omschreven dat er zelfs een tegeltje van is gemaakt. En dat tegeltje hing vroeger bij ons op het toilet, naast als dat andere tegeltje van heren die de bril omhoog moeten doen. Maar dat terzijde.

Ben ik een expert in vriendschap? Zeker niet. Ben ik een goede vriend? Zeker niet. Ben je dan niet gezellig of leuk? Zeker wel. Maar als je een introverte persoonlijkheid bent zoals ik, is het moeilijk om verbindingen te leggen in grote groepen. Dat is dus niet zo mijn dingetje. Persoonlijk en in een klein gezelschap kom ik het best tot mijn recht. Kan je leren om een vriend te zijn. Zeker weten. Met de tips die ik hieronder deel, kom je een heel eind als je net als ik niet zo gemakkelijk vrienden maakt.

Tip 1: Blijf in contact met elkaar.

De wereld is tegenwoordig heel klein door alle mogelijkheden online. Zelfs al is de wereld tegenwoordig op slot en de omgang beperkt met mensen buiten je bubbel, blijf in contact met je vrienden. Pak die telefoon en bel of app. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om in contact te blijven of met nieuwe mensen in contact te komen.

Tip 2: Deel lief en leed.

Ben open en durf je kwetsbaar op te stellen. Een support team naast je familie is heel belangrijk. Sommige zaken deel je liever niet met je naaste familie. Echte vrienden willen het beste voor jou en willen zien dat je gelukkig bent. Ze zijn je vangnet, als familie een keer niet thuis is (en andersom).

Tip 3: Doe eens lekker ouderwets.

Ook al heb ik in de eerste tip gezegd dat de het met de nieuwe technologie gemakkelijker dan ooit is om vriendschap op te bouwen of in contact te blijven. Er gaat niets boven quality time met vrienden. Pak te de telefoon om te bellen, niet om te appen. Spreek ergens af, ben creatief in het bedenken van manieren om elkaar te ontmoeten. Van mens tot mens, het is onmisbaar. Al is het op 1,5 meter.

Deze tips heb ik geleerd van de OolaGuys en pas ik toe in mijn leven. Meer tips en een handleiding naar meer balans in een wereld uit balans, lees je in het best selling boek – Oola find balance in a unbalanced world

P.S. Heb je iets aan deze tips?

Pin de afbeelding hieronder dan op je Pinterestbord. Zo kun je de tips altijd terugvinden!

3 tips voor meer werkplezier
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?