3 tips voor meer focus en energie

3 Tips voor meer focus en energie in je leven.

Heb je al eens nagedacht over waar je nu echt blij van wordt? Is dat een doel, een bepaald onderwerp of een bepaalde leefstijl?

Onlangs had ik een bokkenpruik op. Je kent het wel. Die tijd van de maand in combinatie met een discussie met zoonlief zorgde ervoor dat ik tijdens het koken in de keuken stond te huilen. Het liefst was ik naar bed gegaan om me onder de dekens te verstoppen en mezelf heel zielig te vinden. Alleen had ik die avond een meeting waar ik naar toe moest.

Tijdens die meeting mocht ik in 5 minuten vertellen wat ik doe. Toen ik het woord kreeg, was mijn bokkenpruik weg, de sprankeling in mijn ogen terug en die 5 minuten waren voorbij voordat ik er erg in had. Na afloop zei iemand dat hij altijd blij werd van mijn enthousiasme en mijn verhalen. Op dat soort momenten weet ik wat mijn passie is en geeft me de moed en kracht om door te gaan. Ook al zit het soms niet mee.

Waar ga jij van stralen?

Ben jij klaar om een klein beetje meer passie te leggen in alles wat je doet, of in dat ene wat je heel graag zou willen doen? Maar nooit ervan komt.

Ben jij klaar om JOUW passie te volgen, ondanks dat anderen het uit je hoofd willen praten?  

In deze blog deel ik 3 tips die het vuurtje weer aanwakkeren.

Lees ook: Het leven van je dromen.

Tip 1. Ontdek je echte passie. Niet wat iemand anders voor jou wilt.

Jij bent Jij. Er is niemand anders op de wereld hetzelfde als jij. We zijn hier allemaal met ons eigen doel en maken onze eigen keuzes. Helaas worden onze dromen vaak verstoord door anderen. We zijn niet goed, slim of knap genoeg. Je hebt een opleiding gevolgd die je ouders bij je vonden passen in een administratieve richting terwijl je eigenlijk de verpleging in wilde. Je vindt het heerlijk om moeder te zijn, inclusief een moestuin en gezonde maaltijden koken, maar dat vindt ‘men’ geen belangrijke carrière.

Klinkt het bekend in de oren? 

Je bent niet de enige. Onderweg om anderen te plezieren, politiek correct te zijn en onze rekeningen te betalen zijn we van ons eigen pad met onze dromen afgeraakt.  

Wat is de manier om weer op je eigen pad te komen? Het is nog niet te laat! Haal de rommel en obstakels uit de weg, die je tegenhouden je hart te volgen. Als je door die angst heen breekt om de eerste stap te zetten. Het hoofd biedt tegen mensen die het beter weten. Dan zal je je eigen IK terug vinden. Je zal een sprankje zien van die passie die in je schuilt.

Om een begin te maken kan je hier de Oola Life Planner downloaden.  

Tip 2. Zet je passie om in die droombaan.

Passie is de benzine die je helpt om je doelen te behalen en om je leven te veranderen ook al heb je niet de kennis, de contacten, inkomsten of kansen. Helaas houden veel mensen zich bezig met de zooi van iedere dag. Ze zien hierdoor niet de kansen die er geboden worden om je passie te volgen.

Heb jij er ooit bij stil gestaan dat de jeugd van tegenwoordig kansen beter ziet en ook pakt. Met alle kanalen die beschikbaar zijn is de wereld en dus de mogelijkheden een stuk groter geworden. Hoe zou de moeder van Nicky Tutorials hebben gereageerd, toen haar dochter zei dat ze op internet video’s deelt van hoe ze zich opmaakt?

Mijn moeder zei altijd “wie niet sterk is, moet slim zijn.” Met alle technologie is de wereld een stuk kleiner geworden, waardoor het nu meer dan ooit mogelijk is om je passie in je droombaan te bouwen. Misschien fulltime of als bijbaan om voor de extraatjes te zorgen.

Lees ook: 5 Tips voor een groeiende carrière.

Tip 3. Omzeil obstakels met je passie.

De weg naar je droomleven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Je zal obstakels, wegverzakkingen en omleidingen tegenkomen. Je hebt eindelijk wat geld gespaard, gaat de wasmachine kapot. Je durft eindelijk je baas te vragen of je een opleiding mag volgen. Gaat het bedrijf reorganiseren en word je overgeplaatst naar een andere afdeling. Op deze momenten zakt de moed je in de schoenen en wil je het bijltje erbij neergooien.

Focus en moed.

Laat passie je de focus en moed geven om langs deze obstakels te kijken. Denk aan de vrijheid die je hebt als je een schuld kan aflossen met je spaargeld. Of hoeveel mensen je zou kunnen helpen als je die opleiding toch gaat doen. De Waarom achter je passie is zo belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat je die passie kan blijven vast houden, maar helpt je ook weer back on track.

Soms is het lastig om de moed erin te houden. Weet dat je niet alleen bent. Ik weet uit eigen ervaring waar je doorheen gaat. Als jouw persoonlijke cheerleader sta ik naast de weg je aan te moedigen, geef ik een steun in de rug als het moeilijk is en sta ik bij de eindstreep om je succes met je te vieren. Het is geweldig als ik mijn eigen dromen kan waarmaken. Maar het is mijn passie om anderen te helpen hun dromen te laten uitkomen.

Gratis kennismakingsgesprek. 

Wil je een keer brainstormen over jou passie? Plan hieronder een afspraak in mijn digitale agenda voor een zoom call van een half uur of stuur een e-mail naar astrid@mevrouwastrid.nl  

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Passie