3 Tips voor meer werkplezier.

Het nieuwe (thuis)werken is niet meer zo nieuw. Steeds meer mensen om me heen vertellen mij dat ze hun collega’s missen. Het gesprek bij het koffiezetapparaat waar je lief en leed deelde. Misschien wordt het nooit meer hetzelfde.

In oktober 2019 heb ik er bewust voor gekozen om vanuit thuis te gaan werken. Ik had nog part time een baan en daarnaast al mijn eigen business. Het vergt nogal wat aanpassingen om vanuit thuis te werken. Je mist de collega’s, maar Franse Hangoren (grote konijnen met dito oren) zijn goede luisteraars als iets niet loopt zoals ik het voor ogen heb.

We hebben de laatste maanden allemaal voor uitdagingen gestaan. Nu het langzaam aan “normaal” wordt, gaan we nadenken over hoe nu verder? Voordat je alle schepen achter je verbrand net zoals ik heb gedaan, en je baan opzegt om je passie of droom te realiseren. Zorg dat je Familie achter je staat.

Lees ook:  3 Tips voor een familie in balans.

Tip 1: Verbrand niet alle schepen…

Verbrand niet zoals ik al je schepen achter je, zonder dat je een escape route hebt. Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan, zorg je uiteraard dat je eerst die nieuwe droombaan hebt, voordat je je oude baan opzegt. Duh, dat is nogal een open deur. Zeg je net zoals ik je baan op om voor jezelf te beginnen, dus van vast inkomen naar geen (vast) inkomen, zorg dan dat je een buffer hebt van 7 maanden om de vaste lasten op te vangen.

Lees ook: 3 Tips voor een gezondere bankrekening.

Tip 2: Maak het zo leuk mogelijk.

Als je baan je bevalt, je salaris alle kosten dekt en nog wat overhoudt. Je werkt graag voor je werkgever, alleen nu is het allemaal iets minder. Waardoor je twijfelt en gaat nadenken. Voordat je alle schepen verbrandt, wat misschien niet eens nodig is…. Wat kun je vandaag (en morgen) doen om het leuker te maken.

Verander eens van werkplek, ruim je rommelkamer op en creëer een (werk)plek die helemaal naar je zin is. Zorg voor een positieve werkomgeving. Wist je dat geuren hierbij heel goed werken. Geuren (ik gebruik hiervoor essentiële oliën) kunnen voor een ontspannen of juist productieve werksfeer zorgen. Daarnaast kun je nog meer met geuren toveren.

Misschien ambieer je wel een andere functie, of lonkt een nieuwe studie. Als dat je huidige baan weer een impuls geeft, waardoor je met plezier werkt. Zeg ik ….. Doen!

Tip 3: Durf te dromen.

Maar wat als je droomt van een nieuwe carrière, dat je passie niet meer ligt bij wat je nu doet. Steeds meer mensen kiezen ervoor om het leven om te gooien, niet datgene doen wat je ouders, leerkrachten of mentoren het meest geschikt vonden voor je. Wie heeft niet eens gehoord: “Kind, daar is geen geld mee te verdienen.” Of nog erger, “Daar ben je niet slim genoeg voor.”

Als je al deze (goedbedoelde) adviezen van vroeger naast je neer legt. Wat zou je het liefste willen doen? Opleiding en geld spelen (voor nu) geen rol, daar kijken we niet naar als we dromen.

Bij de Freebies vind je een handige planner waarin ik je al op weg help om je mooiste leven voor je te zien.  

Vraag hier je gratis planner aan.

P.S. Heb je iets aan deze tips?

Pin de afbeelding hieronder dan op je Pinterestbord. Zo kun je de tips altijd terugvinden!

3 tips voor meer werkplezier
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?