3 Tips voor een familie in balans.

Soms is het niet gemakkelijk om voldoende tijd te hebben voor de kinderen, partner en de rest van de familie. Voelen we als vrouw vaak tekort schieten als moeder en vrouw. Naast werk, je huishouden ook nog de verjaardagskalender in de gaten houden of je geen belangrijke (familie)gebeurtenis mist. En al heel snel is de familie uit balans en ontstaat er onenigheid.

Wie behoort tot je inner circle?

Nadat mijn man in 2005 was overleden, kwam ik erachter dat de hele familie in mijn inner circle stond. Soms voor mijn gevoel ook nog lijn recht tegenover elkaar. Voelde ik me verscheurd tussen 2 families, terwijl ik me moest focussen op het welbevinden van mezelf en de kinderen. Mijn toenmalige baas vertelde mij dat het tijd was mijn eigen lucht te gaan ademen.  

Op een vriendelijke toch directe manier ben ik de familie uit mijn inner circle gaan werken. Want die inner circle was voor mij en mijn kinderen. Pas toen kon ik me gaan focussen op de toekomst die ik zag voor mij en mijn kinderen.

De inner circle is weggelegd voor je direct naasten. Als je getrouwd bent en kinderen hebt, hebben zij een prominente plek naast jou en je partner. En zorg dat dat voor je partner hetzelfde is. De tips hieronder gelden in het bijzonder voor je inner circle familie. 

Lees ook: Mijn nieuwsbrief “GezINspiratie” voor meer tips.

Tip 1: Love.

Liefde is 1 van de belangrijke onderdelen voor een leven vol Oola. Geef liefde, ontvang liefde. Vergeef wanneer je gekwetst bent. Accepteer een welgemeend sorry van je naasten. Laat los wanneer het nodig is, bijvoorbeeld als de kinderen groter worden en hun eigen weg willen vinden.

Zorg ervoor dat je liefde puur is, zonder voorwaarden. Echte liefde brengt je sneller naar Oola. 

Tip 2: Ben een voorbeeld.

Het maakt niet uit welke rol voor je is weggelegd binnen je familie. Ben een voorbeeld voor anderen. Door het goede voorbeeld te zijn, inspireer je anderen om het net zo goed te doen en een beter persoon te worden. 

Het vergt een grote verantwoordelijkheid om een voorbeeld te zijn, maar de waardering zal groot zijn. 

Hoe was het gezegde ook alweer? “Behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt worden.”

Tip 3: Ben er voor je familie.

Laat het leven van alledag je niet leiden. Ben aanwezig en actief bij familie activiteiten. Leg die telefoon aan de kant en geniet van de zin en soms onzin om je heen. Plan een avondje uit (minimaal 1x per maand) met je partner. Investeer in je familie en je investeert direct in het leven van je dromen.

Lees ook: 3 stappen naar een leven vol Oola.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?