4 stappen om uitstelgedrag te lijf te gaan

4 stappen om uitstelgedrag te lijf te gaan.

Gisteren heb ik een taak afgerond die al bijna een jaar op me lag te wachten. Achteraf gezien was het zo gepiept. Waarom heb ik het dan toch al die tijd uitgesteld? Omdat ik nog niet alle stappen doorlopen had wat uitstelgedrag te lijf gaat. Lees hieronder welke stap ik niet afgerond had.

Stap 1 om uitstelgedrag te lijf te gaan.

Goed voorbereid.

Zorg dat je je einddoel voor ogen hebt. Schrijf dat op, zo gedetailleerd mogelijk. Wat voor een voordelen zijn er, zou je er beter door in balans zijn? Maak er eventueel een moodboard van als je dat beter ligt of leuker vindt. En zorg dat ook het moodboard zo compleet mogelijk is en je gevoelens samenvat. Hang het moodboard goed in het zicht. En door er regelmatig naar te kijken wordt het steeds echter.

Mijn einddoel is al jarenlang duidelijk. Vrouwen begeleiden die door een gebeurtenis volledig uit balans zijn geraakt en niet weten hoe ze van onzeker en machteloos naar Ooh La La ik kan de wereld (weer) aan komen.

Lees ook: Creëer je droomleven.

Stap 2 om uitstelgedrag te lijf te gaan.

Wat heb je nodig?

Nu je je einddoel helder hebt, wat heb je nodig om daar te komen? Beperk je niet tot 1 stap. Kijk naar de weg die je moet gaan. Is het een lange weg, zorg dan voor vele richtingaanwijzers die je de route blijven aangeven. Iedere richtingaanwijzer is de volgende stap. Zorg ook dat ze in de goede volgorde staan, dat maakt het gemakkelijker om overzicht te behouden.

Jij bepaald hoe klein je de doelen maakt. Hoe kleiner de (tussen) doelen des te groter het succes. En hoe leuk is het om doelen door te strepen.

Maak bijvoorbeeld een tweede moodboard, met daarop de weg en de richtingaanwijzers erlangs. Of download de Gratis Life Planner. Soms begin je ergens aan maar je maakt het niet af. In deze fase van de reis kan dit gebeuren. Je bent al bij de volgende richtingaanwijzer, voordat je de vorige helemaal gepasseerd bent. Herken je dit? Lees dan vooral verder.

Als ik ergens goed in ben is het in plannen. Alles duidelijk hebben, welke stappen wanneer nodig zijn. Vaak tot in de details uitgewerkt. Dat is dan weer mijn dingetje, over denken. Dit kan een valkuil zijn waardoor je nooit bij stap 3 uitkomt. Maar in mijn geval was dat niet het geval. Het was gewoon een belangrijk onderdeel van grote geheel.

Lees ook: Gratis Life Planner.

Stap 3 om uitstelgedrag te lijf te gaan.

De eerste stappen zetten.

Eindelijk ga je op weg. De eerste stappen zijn gezet. Je hebt een aantal kleine (makkelijke) doelen behaald. YEAH!!! Nu doorzetten. Dit moment is zo belangrijk, maar oh, zo moeilijk. De kortste weg is uitstellen en we weten dat van uitstel, afstel komt.

Hoe zorg je ervoor dat je ook die laatste stappen blijft zetten als het moeilijker wordt? Zorg dat je cheerleader(s) naast de weg hebt staan. Mensen die je vertrouwt en die jou onvoorwaardelijk steunen. In voor- en tegenspoed.

Niet veel vrienden of familie zijn onpartijdig, Want het kan zomaar zijn dat ze bang zijn dat in jouw spannende en uitdagende nieuwe leven een kleinere rol voor hen bedeeld is. Dan heb je een probleem, dan ben je niet alleen bezig met jouw eigen tegenstand, maar je voelt ook hun weerstand. Waardoor je al snel van richting veranderd en als je niet ingrijpt hopeloos verdwaald.

Daarvoor is het belangrijk om terug te kunnen vallen op een onpartijdig iemand. Iemand die je bij de les houdt, die jouw dromen voorop stelt. Die je aanmoedigt en je begeleid, op jouw weg. Plan gerust een gesprek in met mij, via mijn online agenda. Dan zorg ik voor het eerste zetje.

Voor mij was dat een mentor ondernemer. Iemand die ik vertrouw en waar ik veel van leer. Omdat hij de weg al een keer heeft gelopen. Hij hield me een spiegel voor, die ook nog als inspiratie heeft gediend voor deze blog. EN dat ik de laatste stap heb kunnen zetten. Want je hebt al misschien geraden, het is stap 4 die me tegen hield. Zoals in de meeste gevallen het geval is. Bij jou ook?

Stap 4 om uitstelgedrag te lijf te gaan.

Doemdenken.

Hoe ga je om met je eigen doemdenken?

We zoeken vaak de weg van de minste weerstand. Wel zo gemakkelijk of niet? Makkelijk is het zeker. Al zal het je niet verder brengen.

Stel je voor je staat op het punt om een belangrijke stap te zetten en je wordt ineens overvallen door onzekerheid of door angst. Probeer dan te zien hoever je al bent gekomen en probeer eens verder te kijken naar hoe het uit gaat zien als je deze stap niet zet. En hoe ziet het leven eruit als je wel die stap zet. Welke route staat je beter aan? Juist, ik weet het antwoord. Al is het niet gemakkelijk. Wist je dat je maar 20 seconden nodig hebt om die belangrijke stap te zetten? Dit heet Ready Set Go.

Lees ook: Ready Set Go

Toen mijn mentor me de spiegel had voorgehouden, was het duidelijk dat ik bang en onzeker was. Wat zouden anderen wel niet denken van de zoveelste ‘kleine’ life coach die een online cursus heeft gemaakt? Ik word onzeker van de grootmachten op opleidingsgebied. Op de coaches die strakke programma’s hebben en gelikte social media hebben. En ik……. sta daar tussen als simpele vrouw met een hoed en een vleugje roze. Adem in, adem uit.

20 seconden had ik maar nodig om de link op te starten om mijn e-cursus aan te melden op een grote pagina waar personeel van bedrijven cursussen kunnen uitzoeken. Er zullen ongetweifeld vrouwen genoeg zijn die getriggerd worden door mijn aanbod. Moet het aanbod natuurlijk wel te vinden zijn. Vandaar die laatste noodzakelijke stap. Ben je benieuwd naar die pagina? Klik dan HIER.

Geef je dromen NOOIT op.

Heb jij iets meegemaakt, waardoor je bent gaan nadenken over je leven? Dat je onzeker bent over waar je nu bent. Het liefst ergens anders wilt zijn, alleen niet weet hoe je daar moet komen. Het simpele 3 stappen systeem dat ik gebruik is eenvoudig, doch soms uitdagend om te volgen. Dan is het fijn om iemand naast de weg te hebben staan die weet hoe je opnieuw begint.

Laat twijfel, onzekerheid en belemmerende gedachten jou niet zorgen voor uitstel van je dromen. Het is ook mijn droom om jouw dromen te laten uitkomen. Zodat jij van onzeker en machteloos, de kracht en vertrouwen terug vindt in het leven en je dromen waarmaakt.

Is het jouw droom om samen met mij te werken, maar houdt de prijs van de cursus je tegen? Meld je dan aan bij mijn facebookgroep, want daar ga ik de komende tijd iets moois delen.

Gratis Life Planner

Gratis Dromen Planner.

Ik kan me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Want er komt gewoon heel veel op je af. Je voelt je onzeker en misschien ook wel machteloos. Want waarom zou het deze keer wel lukken?

In de weggever die ik graag met je wil delen, laat ik zien dat je je leven overzichtelijker kan maken, door te kijken naar 7 belangrijke gebieden. Dan is het makkelijker om een nieuw begin te maken. Klik op de button hieronder om de weggever in je mailbox te ontvangen. 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Een eerste stap die je kan nemen om weer in je kracht te staan is de planner aan te vragen en je aan te melden bij de facebook groep voor vrouwen die hardop dromen. En die eerste dromen gaan opschrijven.

Een droom is pas groot genoeg als je hem met samengeknepen billen opschrijft en het zweet je uitbreekt.

Deel jouw dromen in de facebook groep.

4 stappen om uitstelgedrag te lijf te gaan
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?