4 stappen voor meer balans in het leven

4 Stappen voor meer balans in het leven.

4 stappen voor meer balans in het leven door een vergelijking te maken met leren zwemmen. Zo gek is dat nog niet. Lees verder…..

Als je uit balans bent lijkt het alsof je mee wordt genomen door de stroom en het maar afwachten is wanneer je weer boven water komt. In plaats van zorgen dat je niet meer kopje onder gaat, kan je beter leren zwemmen. Van een onzeker en machteloos gevoel, naar Ooh la la ik kan de wereld aan. Niet meer je over leveren aan alles wat op je pad komt. Je kiest er bewust voor om zelf je weg te kiezen waardoor je de balans vindt in een wereld die uit balans is.

Misschien een gekke vergelijking, maar lees verder wat jij kan leren van de kinderen die ik zwemles heb gegeven.

Zwemles.

In mijn vrije tijd geef ik zwemles aan kinderen. Meestal aan de kinderen die net beginnen. Die onbevangenheid buiten het water verdwijnt vaak als ze het water in stappen. Want dan gebeurt er iets geks. Ze raken de balans kwijt en gaan kopje onder, soms zelfs zonder dat er iemand tegen hen aan stoot. Je ziet dan aan de gezichten (als ze weer boven water komen) dat ze er niets van snappen en sommigen worden angstig en verliezen het zelfvertrouwen dat ze buiten het water wel hadden. Mijn belangrijkste taak is het om het vertrouwen weer op te bouwen. Eerst geven ze mij het vertrouwen, voordat ze zelf het vertrouwen krijgen om zich over te geven aan het water. En dan leren ze pas zwemmen.

Dit gebeurt ook in ons volwassen leven. Het leven trekt en duwt aan ons, zonder dat we daar erg in hebben. Waardoor we de balans verliezen en kopje onder gaan. We staan weer op, maar eigenlijk snappen we niet goed wat er gebeurd is. Op den duur probeer je je zo goed als mogelijk te beschermen. Gebeurt dit vaker dan krijgt ook je zelfvertrouwen een knak en voel je je machteloos.

Lees ook: Vindt balans in een wereld uit balans.

Stap 1 voor meer balans in het leven.

Tijdens het proces doorloop je een aantal stappen. Net zoals de kinderen die ik op zaterdag leer zwemmen. Soms voorkom ik dat ze kopje onder gaan. Maar meestal sta ik te juichen als ze weer boven water komen en ben ik super trots op ze als ze hun zwemdiploma behalen.

Al die tijd heb ik ze gevolgd, aangemoedigd, uitgedaagd en opgevangen. Zodat ze hun doel konden behalen.

Zorg voor iemand in je buurt die je vertrouwt en weet waar je naar toe wilt in het leven. Familie is vaak partijdig en zal je altijd proberen te sturen. Kies voor iemand die naast je loopt en je aan blijft moedigen. Die het vertrouwen in je heeft, ook al heb je dat zelf misschien niet.

Lees ook: Leer in 3 stappen hoe je dichter bij jezelf blijft.

Stap 2 voor meer balans in het leven.

Tijdens een zwemles leren de kinderen watertrappelen, blijven trappelen op dezelfde plek, zonder dat je kopje onder gaat. Heb je dat al een keer geprobeerd? Leuk om even te doen, maar ik zie je dit niet een heel uur doen. Watertrappelen is handig als je je moet oriënteren waar je bent. Om vervolgens doelgericht naar een bepaalde kant op te zwemmen.

Eigenlijk is het leven niet moeilijk, wij maken het ons vaak moeilijk. Het enige dat we hoeven te doen is vallen, opstaan en doorgaan. Niet blijven hangen op dezelfde plek. Je eigen plek bepalen waar je nu bent. Dit is je vertrekpunt.

Lees ook: Het verhaal van Paul

Stap 3 voor meer balans in het leven.

Voor moeders is het zwemdiploma van de kinderen het (eind)doel. Niet perse voor dat papiertje, maar voor het vertrouwen dat ze niet in 7 sloten tegelijk lopen. Dat je met een gerust hart een boek kan lezen naast het zwembad, zonder met arendsogen je kroost in de gaten te moeten houden. De kinderen leren zwemmen volgens een systeem, waar ze altijd op kunnen terugvallen. Totdat de slagen geautomatiseerd zijn, en dan is het net als fietsen, je verleert het niet meer.

Hoe zou het zijn als je met een gerust hart, stappen kan zetten naar jouw droom/doel? Je hebt het einddoel helder en weet wat je moet doen. Je terug kan vallen op een praktisch systeem en op een coach als je het even niet meer weet. Niet 1x maar iedere keer opnieuw. Totdat het als een tweede natuur vanzelf gaat.

Lees ook: 3 simpele stappen.

Stap 4 voor meer balans in het leven.

Zelf zwem ik regelmatig mijn baantjes met als doel een betere conditie op te bouwen. Ook al zwem ik banen achter elkaar, toch krijg ik soms een slok water binnen waardoor ik hoestend en proestend boven water kom. Of schiet de kramp in mijn voet, en moet ik verder zwemmen op alleen armkracht. That’s life.

Net als je denkt dat je het door hebt, gebeurt er iets waardoor je van het pad wordt afgeduwd. Het is al mooi meegenomen als je weet dat het gebeurd en wanneer het gebeurd. Maar het wordt pure winst als je weet hoe je kan voorkomen dat het weer gebeurd. En nog beter als je de focus op zaken weet te leggen waardoor het proces waar je inzit versneld wordt.

Ik heb een gratis planner voor je gemaakt, waarmee je al de eerste voorzichtige stappen kan zetten naar jouw dromen. Omdat leven meer is dan werk en privé, kijk je in deze planner naar 7 gebieden die er toe doen en samen zorgen voor meer balans in een wereld die uit balans is.

Vraag nu je planner aan en start met zwemmen. 😉

Deze Dromen Planner kijkt naar de 7 gebieden in het leven, die allemaal samen zorgen voor een leven vol Ooh La La. Waarbij je iedere ochtend zelfverzekerd opstaat omdat je weet dat jij de regie hebt over je leven. Een leven dat in balans mag zijn, ook al is de wereld om je heen uit balans. Alleen dan kan jij jouw wereld een beetje mooier kleuren.

En maakt onderdeel uit van de online cursus ‘Meer balans in een wereld uit balans.’

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Een eerste stap die je kan nemen om weer in je kracht te staan is de planner aan te vragen en je aan te melden bij de facebook groep voor vrouwen die hardop dromen. En die eerste dromen gaan opschrijven.

Een droom is pas groot genoeg als je hem met samengeknepen billen opschrijft en het zweet je uitbreekt.

Deel jouw dromen in de facebook groep.

4 stappen voor meer balans in het leven
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?