4 tips om herinneringen levend te houden

4 Tips om dierbare herinneringen levend te houden.

Normaal gesproken ben ik van het vooruit kijken en niet blijven hangen in het verleden. Maar het ophalen van herinneringen kan iets warms zijn. Je een golf van dankbaarheid geven. Dan heb ik het uiteraard over herinneringen die het waard zijn om te herinneren.

Lees ook: 4 Tips om Vooruit te Kijken.

Tip 1 om dierbare herinneringen levend te houden.

Wat maakt een herinnering waardevol? Vaak zijn dat juist de kleine dingen die het doen, dingen waar je niet bij stil staat. Toen ik aan mijn kinderen vroeg wat ze bijzonder vonden aan Kerstmis, zeiden ze (tot mijn verrassing) niet de cadeautjes onder de kerstboom. Maar de brunch die we ieder jaar hadden met de hele familie.

Het gaat niet om spullen, het gaat om het gevoel. Een waardevolle herinnering zit dus blijkbaar in iets heel kleins. Als je bewust stilstaat bij deze kleine momenten (zoals kinderen vaak doen) dan ben je bezig om herinneringen voor in de toekomst te maken.

Lees ook, 3x Familie voor tips hoe je een familie in balans houdt.

Tip 2 om dierbare herinneringen levend te houden.

Soms ben je ergens en ruik je een geur, waardoor er direct herinneringen naar boven komen. Dit is dan een sterk ingeprente (geur)herinnering. Deze herinneringen kunnen je daardoor ook overvallen. Vooral als er een emotionele gebeurtenis aan de herinnering gekoppeld is. Als dit een fijne herinnering is kan je dankbaar zijn voor het moment. Misschien had je het net even nodig.

Het leuke van essentiële oliën vind ik dat je door het gebruik ervan, juist nieuwe (geur)herinneringen aan maakt. Deze truc zet ik graag bij het studeren. Door een geur te verstuiven tijdens het leren, en de geur terug te laten komen tijdens een proefwerk is het gemakkelijker om de stof te herinneren. Ik zelf maak gebruik van de producten van Young Living.

Lees ook: De kracht van essentiële olie.

Anderzijds als het een herinnering is aan een vervelende gebeurtenis dan kan het een flinke dip opleveren. Gebeurd dit vaker, dan raad ik je aan om (professionele) hulp te zoeken met het verwerken van deze herinneringen. Anders kan het moeilijk zijn om de balans terug te vinden in een wereld uit balans.

Tip 3 om dierbare herinneringen levend te houden.

Wie schrijft die blijft. Ondanks de digitale wereld om ons heen is er niets beters om je gedachten en herinneringen op papier te zetten. Je hoofd leeg schrijven, stil staan bij de dag. Waardoor je iedere dag bewuster leeft en je nieuwe herinneringen beter blijven hangen (zie ook Tip 2). Al is het omdat je dan een naslagwerk hebt.

Een ideaal systeem (Ik ❤️ van een goed systeem ) is de Bullet Journal methode van Ryder Caroll. Voor het vastleggen van het verleden, het organiseren van het heden en het plannen van de toekomst.

Tip 4 om vooruit te kijken.

Als je met een goed gevoel achterom kijkt (Lees ook: de vorige blog) dan kan je beter vooruit kijken. Alles uit het verleden hebben ons gebracht tot waar we nu zijn. En vanuit het startpunt van vandaag kan jij kiezen welke richting je op gaat. Iedere dag weer opnieuw.

Jij hebt iedere dag opnieuw de kans om nieuwe herinneringen te maken, nieuwe plannen te maken zodat de herinneringen in de toekomst, herinneringen worden om nooit te vergeten.

Om je dromen van de toekomst te vangen en stappen te zetten naar die dromen heb ik een Life Planner gemaakt. Deze is helemaal gratis en via onderstaande button aan te vragen.

Deze Life Planner kijkt naar de 7 gebieden in het leven, die allemaal samen zorgen voor een leven vol Ooh La La. Waarbij je iedere ochtend zelfverzekerd opstaat omdat je weet dat jij de regie hebt over je leven. Een leven dat in balans mag zijn, ook al is de wereld om je heen uit balans. Alleen dan kan jij jouw wereld een beetje mooier kleuren.

Oola for Women

Ik kan de dag nog herinneren dat ik het boek Oola for Women in handen kreeg. Die dag vielen puzzelstukjes in elkaar en wist ik dat ik hiermee vele vrouwen kan helpen om weer in hun kracht te komen. Vooral de vrouwen die na tegenslag niet weten hoe ze hun leven weer op de rails kunnen krijgen.

De Facebook groep voor vrouwen die hardop durven te dromen is een veilige omgeving waar vrouwen (eerste) stappen kunnen zetten naar een leven dat in balans is, waarbij jouw dromen mogen uitkomen. Je bent van ❤️te welkom om hardop te dromen en nieuwe herinneringen te maken.

Affiliatie marketing.

In deze blog maak ik gebruik van affiliatie marketing, waarbij ik producten of diensten van anderen promoot en een financiële beloning krijg voor elk verkocht product. Ik ben hier uitermate selectief in en promoot alleen producten die ik ook daadwerkelijk zelf gebruik of heb gebruikt.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

4 tips om herinneringen levend te houden
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?