4 tips over verantwoordelijkheid

4 Tips over verantwoordelijkheid.

Je bent verantwoordelijk voor je eigen leven, je eigen keuzes en je eigen geluk. Maar waarom is het zo lastig om goede keuzes te maken en leggen we de verantwoordelijkheid graag bij anderen. In deze blog geef ik tips hoe jij de verantwoordelijkheid leert nemen, waardoor je zekerder wordt en gelukkiger. Want er is maar 1 iemand die bepaald of je gelukkig en in balans bent en dat ben JIJ.

Lees ook: 5 tips om gelukkig en in balans te zijn.

Tip 1 over verantwoordelijkheid.

Je hebt altijd een keuze.

Een keuze maken klinkt heel simpel, maar is niet altijd gemakkelijk. In feite heb je altijd een keuze. Neem ik dat stuk taart of niet? Zeg ik ja tegen die baan, waarvan ik nu al weet dat ik er niet gelukkig wordt. Of kies ik ervoor om verder te zoeken naar de juiste baan, waarvan ik gelukkiger word.

Een keuze maken is niet altijd gemakkelijk. Want iedere keuze heeft een gevolg er tegenover staan. Voordat je weet welke keuze je maakt, moet je eerst weten waaruit je de keuze hebt en welke gevolgen daarbij horen. Als je dat op een rijtje hebt, kan je heel analytisch te werk gaan door iedere keuze of gevolg af te wegen. Of je volgt je intuïtie, maar ook je intuïtie wilt graag weten waaruit het de keuze heeft.

En kan je echt geen keuze maken, gooi dan een muntje op. Het kan zijn dat je een verkeerde keuze maakt, maar door daar ook verantwoordelijk mee om te gaan. Zal je zien dat je het juiste ervan leert, waardoor je de volgende keer de juiste keuze maakt.

Lees ook: Hoe verander je je leefstijl stap voor stap.

Tip 2 over verantwoordelijkheid.

Zorg goed voor jezelf.

De grootste verantwoordelijkheid die je hebt in het leven is goed voor jezelf te zorgen. In eerste instantie zijn je ouders (normaal gesproken) verantwoordelijk voor je. Als het goed is hebben je ouders je stap voor stap meer verantwoordelijkheid gegeven. En hebben je op een gegeven moment los gelaten in de wereld.

Spreid je vleugels en zorg goed voor jezelf. Blijer en gelukkiger kun je je ouders en jezelf niet maken. Dit is immers wat iedere ouder wenst voor zijn/haar kinderen. Door verantwoordelijkheid te nemen, leer je wat je leuk en niet leuk vindt. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen en dat straal je uit.

Lees ook: Zorg voor meer Wellness.

Tip 3 over verantwoordelijkheid.

Werk je niet aan je huwelijk, dan werk je aan je scheiding.

KaBOEM!!! Dat sloeg in als een bom, toen ik het voor de eerste keer hoorde. Hoe gemakkelijk is het niet om op de ander te leunen. Het gaat toch goed, alles loopt op rolletjes. Ach, die sleur hoort er wel een beetje bij. Verantwoordelijkheid is dan ver te zoeken. En zo dobber je jarenlang verder in het (huwelijks)bootje*, totdat je op een dag schipbreuk leidt. Of steeds een beetje minder gelukkig wordt.  *Of welke relatie je ook hebt.

Terwijl dat bootje eigenlijk niet 1 bootje is maar het zijn twee bootjes die naast elkaar varen. Soms moet je het anker uitgooien en bij elkaar op de koffie gaan. Zodat je weet welke koers je samen gaat varen. Maak tijd vrij voor de ander, luister naar de ander. Kijk naar de signalen en ben de verstandigste van de twee. Neem de verantwoordelijkheid en maak een keuze.

Lees ook: 3 tips om je wijsheid te vergroten.

Tip 4 over verantwoordelijkheid.

Begin bij jezelf, de rest volgt vanzelf.

Of niet en dat is ook goed.

Laat me dit verder uitleggen. Door goed voor jezelf te zorgen, keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen, zal je zien dat je leven een stuk fijner wordt. Je straalt (zelf)vertrouwen uit. Die energie verandering zal niet ongemerkt blijven.

Dan kunnen er twee dingen gebeuren. De mensen om je heen, volgen je, willen bij je zijn. En je zal merken dat zij ook veranderen en mee bewegen met de stroming waarin jij zit. Dit zijn dan ook de personen die je om je heen wilt hebben. Er zullen ook mensen zijn die van koers veranderen en die verder van je af komen te staan. En dat is ook goed.

Verantwoordelijkheid nemen geeft een bepaald gevoel van vrijheid en speelsheid. Je hebt vertrouwen en bent bewust van wat het leven je brengt. Je anticipeert makkelijker en je wordt niet zo snel uit het veld geslagen.

Gratis Life Planner.

Ik begeleid vrouwen die de verantwoordelijkheid willen nemen, maar niet goed weten hoe ze dat moeten doen of durven te doen. Door ze te laten zien wat mogelijk is en hoe ze door keuzes en goed voor zich zelf te zorgen van onzeker en uit balans naar Ooh La La ik kan de wereld aan gaan.

Om je al op weg te helpen heb ik een planner gemaakt waarbij je wordt uitgedaagd om in 7 belangrijke gebieden van het leven te dromen. Zodat het makkelijker voor je is, om DE juiste droom te vinden. Je kan hier ook direct een aantal doelen aan koppelen en zelfs de eerste stappen gaan zetten.

Download vandaag nog de Oola Life Planner en start met dromen.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Een eerste stap die je kan nemen om weer in je kracht te staan is de planner aan te vragen en je aan te melden bij de facebook groep voor vrouwen die hardop dromen. En die eerste dromen gaan opschrijven.

Een droom is pas groot genoeg als je hem met samengeknepen billen opschrijft en het zweet je uitbreekt.

Deel jouw dromen in de facebook groep.

4 tips over verantwoordelijkheid
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?