4 tips om vooruit te kijken

4 Tips om vooruit te kijken.

Weet je waarom een auto een grote voorruit heeft? Zodat je goed zicht hebt op wat voor je ligt. Ook al kan je niet zien wat er na de volgende bocht aankomt. Toch weerhoudt ons dat er niet van om die bocht om te rijden.

De achter uit kijk spiegel daarentegen is klein zodat je blik vooruit niet wordt geblokkeerd. Kijk je echter te lang in de achteruit kijk spiegel, dan merk je dat je van je koers af raakt.

Hoe kunnen we er voor zorgen dat je ook in het leven vooruit blijft kijken en ook al weet je (nog) niet wat de toekomst brengt?

Tip 1 om vooruit te kijken.

Ben dankbaar voor wat is geweest.

Ook al is je leven niet over rozen gegaan en ken je nog moeilijke tijden. Probeer ook in het negatieve, het positieve te zien. Start een dankbaarheid boek en schrijf iedere dag 3 dingen op waar je dankbaar voor bent. Dat mag van die dag zijn, of duik eens in je herinneringen en probeer dankbaar te zijn voor negatieve periode in je leven.

Mijn schoonmoeder is ondanks dat ze haar zoon heeft verloren wel ontzettend dankbaar voor de kleinzonen die hij heeft nagelaten. En ik ben dankbaar dat ik twee fantastische zonen heb die mijn leven nog steeds kleur geven.

Lees ook: 5 tips om gelukkig en in balans te zijn.

Tip 2 om vooruit te kijken.

Wat je hebt meegemaakt bepaald niet wie je bent, het bepaald waar je vandaag bent.

Wie je bent, dat bepaal je zelf. Jij hebt die keuze gemaakt. Oké, negatieve opmerkingen blijven langer hangen in je gedachten en maken je aan het twijfelen. Maar diep van binnen ben je nog altijd de persoon die je wilt zijn. En die mag je laten zien.

Lees ook: Leer in 3 stappen hoe je dichter bij jezelf komt.

De negatieve gebeurtenissen en opmerkingen zorgen ervoor dat je bepaalde keuzes maakt. En die hebben je gebracht tot waar je nu bent. Laat dat nu net de plek zijn waar je vandaag hoort te zijn. Morgen mag je weer een nieuwe plek kiezen waar je naar toe gaat. Schrijf in datzelfde (dankbaarheid) boek de richting waar je naar toe wilt gaan. Of gebruik de Gratis Weggever hiervoor.

Een nieuw begin met een weggever.

Ik kan me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Want er komt gewoon heel veel op je af. Je voelt je onzeker en misschien ook wel machteloos. Want waarom zou het deze keer wel lukken?

In de weggever die ik graag met je wil delen, laat ik zien dat je je leven overzichtelijker kan maken, door te kijken naar 7 belangrijke gebieden. Dan is het makkelijker om een nieuw begin te maken. Klik op de button hieronder om de weggever in je mailbox te ontvangen. 

Gratis Life Planner

Tip 3 om vooruit te kijken.

Loslaten en verder gaan.

Als je dankbaar bent voor wat is geweest en je helder hebt wat je wilt of waar je wilt zijn dan kan je makkelijker los laten en verder gaan. Er vindt dan een verplaatsing van energie plaats. Klinkt zweverig, maar dat is het zeker niet. Alles is energie om ons heen, reageert op elkaar.

Als jij niet lekker in je vel zit, zullen de kinderen daarop reageren. Als er storm op komst is, merken we dat ook. Allemaal energie verplaatsingen. Veel mensen zijn hier gevoelig voor. En kunnen baat hebben bij het gebruik van essentiële oliën om zich te beschermen of om patronen te doorbreken.

Lees ook: De kracht van essentiële olie.

Tip 4 om vooruit te kijken.

Maar wat als…….

Daar komen de beren op de weg. Dat stemmetje dat je probeert over te halen om vooral het oude te omarmen en niets nieuws wilt doen. Iedereen heeft zo’n stemmetje, dat komt voort uit ons reptielenbrein. Heb je vast al een keer van gehoord.

Soms uit dat zich dat in angst, gebrek aan focus of zelf sabotage. De eerste stap om hier mee om te gaan is erkennen dat het er is. Weten hoe je leven er uit ziet als je er aan toegeeft. Vaak is dat hetzelfde als vandaag, gisteren of nog langer geleden. En juist dat willen we niet meer.

De tweede stap is je leven voor te stellen als je wel die stap voor uit zet. Hoe voel je je dan? Hoe ziet je leven er dan uit? Wat zou die eerste stap kunnen zijn die je zet om je reptielen brein (voor nu) het zwijgen op te leggen?

De derde stap is tot 20 te tellen en die stap te zetten. Dat is alles.

Lees ook: Ready Set Go!

Voor vrouwen die hardop durven te dromen. 

Laten we ook alvast voor uit kijken met wat ik in petto heb de komende tijd. In mijn facebook groep voor Vrouwen die hardop durven te dromen houd ik je daarvan op de hoogte. Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Ook al durf je misschien nog niet hardop te dromen. Ik help je graag je dromen vorm te geven, ook al ben je onzeker en voel je je soms machteloos in de situatie waarin je zit.

Vind de balans terug in een wereld die uit balans is en zeg net zoals ik. Ooh La La ik kan de wereld aan.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

4 tips om vooruit te kijken
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?