rode draad herkennen

4 Tips om de rode draad in je leven te herkennen.

Hoe herken je de rode draad in je leven?

In ieder leven loopt een rode draad. Soms is het een dikke kabel waar je niet omheen kan omdat het steeds weer op je pad komt. Bij anderen is het een ragfijne zijdedraad, die maar moeilijk te ontrafelen is. Maar dat er een rode draad of thema in je leven zit is bij iedereen zo. Rode draden zitten vaak in herinneringen verborgen. In dierbare herinneringen, maar ook in herinneringen die je liever wilt vergeten

Lees ook: 4 Tips om dierbare herinneringen levend te houden.

Tip 1 om de rode draad in je leven te herkennen.

Ontrafel je leven.

Lange tijd was de rode draad in mijn leven, dat ik vaak het gevoel had er niet bij te horen. En dat begint in feite al met mijn geboorte als nakomertje. Altijd de behoefte hebben om er bij te horen. Geen nee kunnen zeggen, want stel je voor de volgende keer vragen ze mij niet meer. Zelfs zo sterk dat er een jeugdtrauma uit voort is gekomen. Het gevoel van in de steek gelaten worden en er niet toe doen. Toen ik dat gevoel (h)erkende wist ik het ook om te buigen.

In plaats van te bedelen of ik mee mocht doen in mijn jeugdjaren, tot aansluiten bij diverse groepjes ‘populaire’ mensen om erbij te horen. Ik draaide het om. Ik doe alleen nog mee aan activiteiten waarvan ik blij word, waar ik me veilig voel om mezelf te zijn. En bij uitnodigingen overweeg ik goed of ik ga of niet. Ik omring mij met mensen die ik graag heb en die mij graag om zich heen hebben.

Dit geeft rust en ruimte. Ruimte voor nieuwe diepgaande vriendschappen en nieuwe uitdagingen.

Lees ook: 3 Tips om negatieve spiraal te doorbreken.

Tip 2 om de rode draad in je leven te herkennen.

Maak een tijdlijn.

Die rode draad in mijn leven was die dikke kabel, waar ik gewoon letterlijk iedere keer over struikelde. Maar zo zijn er nog fijne rode draadjes die door mijn leven loopt. Om ook deze te ontrafelen ben ik begonnen om mijn verhaal te schrijven. Niet als een biografie, maar als een tijd lijn. Onlangs heb ik Christa Smits ontmoet van tortel timelines®, zij heeft de timeline journal ontwikkelt. Een bullet journal waarbij je op een lange tijdlijn je leven terug leeft.

Doordat je belangrijke gebeurtenissen een plaats geeft op je tijdlijn zie je patronen ontstaan. Soms zelfs met bepaalde tussenposes. Naast dat het je mooi inzichten geeft in je leven, is het jouw verhaal wat zich letterlijk ontvouwt. In eerste instantie zal je alle mooie momenten zoals trouwdag, geboortedag kinderen noteren. Samen met alle mijlpalen. En later pas de gaten gaat invullen met kleine (dierbare) herinneringen.

Affiliatie marketing.

In deze blog heb ik affiliatie marketing geplaatst, waarbij ik producten of diensten van anderen promoot en een financiële beloning krijg voor elk verkocht product. Ik ben hier uitermate selectief in en promoot alleen producten die ik ook daadwerkelijk zelf gebruik of heb gebruikt.

Tip 3 om de rode draad in je leven te herkennen.

Bepaal een vertrekpunt.

Je kunt de timeline journal voor vele doeleinden gebruiken. Zo gebruik ik de tijdlijn voor de planning van komend jaar. Zodat ik structuur en overzicht kan bewaren en als het jaar voorbij is, direct een jaaroverzicht heb met hoogtepunten en dieptepunten. En vandaar uit kan ik weer verder.

Je begrijpt het al, ik heb graag overzicht en controle over de zaken waar ik de controle over kan hebben. Waarschijnlijk een overblijfsel van een rode draad. Juist door mijn ervaring wat er gebeurd als je leven op de kop wordt gezet door een gebeurtenis, waardoor je het overzicht en de controle kwijt raakt, is dit talent naar voren gekomen en help ik nu anderen met het ontdekken van hun rode draad en hoe ze de controle en structuur weer terug kunnen vinden om weer in hun eigen kracht te komen.

Lees ook: 5 Tips om in je kracht te staan.

Tip 4 om de rode draad in je leven te herkennen.

Deel jouw verhaal.

Herken je geen rode draad of thema in je leven, maar voel je je toch uit balans en heb je het gevoel niet verder te komen. Of heb je de rode draad wel gevonden, maar weet je niet hoe je het verhaal ontrafelt. Plan dan een gesprek in, via mijn online agenda, en ik luister naar jouw verhaal en help je een begin te vinden om de rode draad te ontrafelen.

Immers alles begint met een verhaal.

kennismaking gesprek

Boek gratis een Kennismaking gesprek!

In mijn online agenda kan je een gesprek met mij inplannen. Helemaal gratis en volledig vrijblijvend. Ik ben nieuwsgierig naar jou en jouw verhaal, en zal hier altijd respectvol mee omgaan.

Hi PowerWoman,

Ik begeleid vrouwen na een life event, van niet weten hoe nu verder, weer Back on Track! Zodat ze weer vanuit eigen kracht hun mooiste leven kunnen leiden.

Ik ben de cheerleader langs de kant van de weg, die juicht bij behaalde doelen en je ondersteunt als het moeilijk wordt. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik welke weg je aflegt en wijs je de goede kant op d.m.v. een praktisch en doelgericht programma. Waarbij ik essentiële olie gebruik om het proces te ondersteunen.

 

Ben dankbaar, heb vertrouwen. Leef je Oola Leven.

Astrid

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

rode draad herkennen
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?