een nieuw begin

4 Tips voor een nieuw begin

Heb je het gezien? Het voorjaar staat op het punt om te beginnen. Ieder jaar opnieuw verwonder ik me over de kracht van de natuur. Hoe ieder jaar opnieuw weer alles in bloei komt. Alsof er niets is gebeurd.

Alhoewel niets is gebeurd? Zelfs een bos kan na een bosbrand weer opnieuw beginnen. De natuur kan zich aanpassen aan de omstandigheden. Soms duurt dit jaren soms maar 1 seizoen. De natuur vindt altijd een manier om te overleven. Zo is het ook met ons eigen leven. Het voordeel is dat je niet een heel jaar hoeft te wachten tot de lente aanbreekt. Je kan iedere dag starten met een nieuw begin.

Waarom hebben wij dan soms zoveel moeite met veranderingen? Als ik terug kijk naar mijn eigen leven heb ik voor hete vuren gestaan. Toch ben ik iedere keer weer uit dat dal geklommen. Daarbij heb ik wijze lessen geleerd. Lessen die ik graag met je wil delen.

Kijk de video waarin ik mijn verhaal deel.

Een nieuw begin tip 1.

Hou je bij je eigen tuin.

Het gras is echt niet groener bij de buren. Water je eigen gazon wanneer dat nodig is. Eerst voor jezelf (en je gezin) te zorgen is NIET egoïstisch. Als je goed voor jezelf zorgt kan je ook voor anderen zorgen. Je geeft het goede voorbeeld en je voelt je fijner.

Lees ook: Afgunst

Pak dus dat moment voor jezelf. Blijf ongegeneerd lang in bad zitten, MET de deur op slot. Doe wat nodig is om je tank vol te tanken. Zodat jij kan shinen als het seizoen aanbreekt.

Een nieuw begin tip 2.

Stop met focussen op je problemen.

Waar je aandacht aan geeft groeit. Dus aandacht geven aan je problemen, zorgt niet alleen voor meer problemen op de langere termijn. Maar zorgt er ook voor dat er niets nieuws kan ontstaan. Je bent immers gefocust op problemen. Je zal nog niet eens in de gaten hebben dat er Positiviteit langs komt, al struikel je erover.

Lees ook: 5 tips om gelukkig en in balans te zijn.

Een nieuw begin tip 3.

Laat de resultaten los.

Je weet dat als je A. doet B tot resultaat heeft. Soms is dat fijn om die structuur te hebben. Maar het kan een beperking worden als het AL je aandacht eist, en je niet open staat voor dat na A misschien wel C of D mag komen. Wie weet is het resultaat wel mooier dan dat je je ooit hebt kunnen voorstellen.

Lees ook: Bereik alles wat je wilt.

Een nieuw begin tip 4.

Ontdek je eigen lessen.

Alles gebeurd met een reden. Ook al kan je dit gezegde niet meer horen. Ik kan nog goed herinneren als mensen dit tegen mij zeiden, dat ik boos en opstandig werd. Maar als ik er over na dacht hadden ze gelijk.

Lees ook: Leer in 3 stappen hoe je dichter bij jezelf kunt blijven.

Nog steeds heb ik momenten waarop ik het gevoel heb dat ik faal of tekort schiet, moeite met loslaten (Zie tip 3).  Voordat ik het echt los kan laten, ga ik na of ik uit eer en geweten gehandeld heb. Of dat mijn inner bitch het voor het zeggen heeft gehad.

Vaak leer ik hier wel een les uit. Al is het om de volgende keer er anders in te vliegen. Misschien even tot 10 tellen. Even wachten met een e-mail te sturen.

Het leven is vallen en opstaan. Als je maar 1x vaker opstaat dan dat je valt.

Het leven is te mooi om voorbij te laten gaan, ook al voel je je alsof je op de grond (of zelfs onder de grond) ligt. Iedere dag weer heb je de mogelijkheid om op te staan en het anders te doen. Creëer je eigen nieuwe begin. 

Een nieuw begin met een weggever.

Ik kan me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Want er komt gewoon heel veel op je af. Je voelt je onzeker en misschien ook wel machteloos. Want waarom zou het deze keer wel lukken?

In de weggever die ik graag met je wil delen, laat ik zien dat je je leven overzichtelijker kan maken, door te kijken naar 7 belangrijke gebieden. Dan is het makkelijker om een nieuw begin te maken. Klik op de button hieronder om de weggever in je mailbox te ontvangen. 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

een nieuw begin
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?