5 Redenen voor meer balans met Masterchef

5 Redenen voor meer balans met Masterchef.

Het recept van Masterchef Australië bevat een aantal ingrediënten die je ook in je eigen leven kan gebruiken om de balans terug te vinden in een wereld die uit balans is. En wellicht in een compleet andere richting dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Inmiddels is het 14e seizoen Masterchef Australië van start gegaan in Australië. Vanaf seizoen 1 ben ik al van de partij. Lange tijd wist is niet waarom dit programma mij zo kan boeien. Ik houd niet van koken, ik kan niet koken. Wil het ook niet leren. Nope, geen interesse in. Bakken vind ik veel leuker en mijn gezin is daar een stuk dankbaarder voor.

Voor degene die niet weten waar het omgaat. Het is een kookwedstrijd waarin 24 deelnemers strijden om de titel Masterchef Australië. Als je goed kijkt, luistert en voelt, dan zie je dat het om veel meer gaat. Voor velen is het programma life changing. Hun leven is sindsdien nooit meer hetzelfde geweest. Ze hebben een droom en zijn bereid daar alles voor te doen. Een droom waar ze vaak al jaren mee bezig zijn. Met de winnaars schaal als ultieme trofee.

Lees ook: 4 Tips voor een nieuw begin.

Reden 1 voor meer balans met Masterchef.

Passie.

Iedereen die in de keuken van Masterchef staat is passievol voor eten en koken. Het is hun manier om zichzelf te uiten. Het spreekwoord liefde gaat door de maag is hier zeker van toepassing.

Als je ergens passie voor hebt, dan wil je alles doen om daar te komen waar je wilt zijn. Deze koks laten voor een aantal weken hun familie achter om hun droom na te jagen. Maar familie is juist de drijfveer om door te zetten.

Wat is jouw passie?

Lees ook: Creëer je droomleven.

Reden 2 voor meer balans met Masterchef.

Familie.

Familie is de meest genoemde reden waarom de deelnemers van Masterchef doen wat ze doen, koken alsof hun leven ervan af hangt. Een nalatenschap creëren. Laten zien dat als je ergens passie voor voelt, je ervoor moet gaan. Je bent op dat moment een voorbeeld, waar niet alleen jij van leert, maar ook je familie.

Familie, je inner circle, zal er zijn. Het is je drijfveer om door te gaan, ook al zie je het niet meer zitten. Een sterkere drijfveer om een stappenplan te hebben om je droom te verwezenlijken bestaat er niet. Gebruik die dus. Als je geen familie hebt of familie die niet achter je staat, zorg dan in ieder geval voor een sterk support team. Dit zijn de mensen die jouw aanmoedigen om de beste versie van jezelf te worden.

Lees ook: Bereik alles wat je wilt.

Reden 3 voor meer balans met Masterchef.

Dankbaarheid.

Als er een deelnemer de keuken moet verlaten dan kijken ze terug met een dankbaarheid die geen grenzen kent. Ook al is het de eerste deelnemer die afvalt, of degene die tweede wordt. Of de top 10 net niet haalt. Ze zijn dankbaar voor de gerechten die ze hebben mogen koken. De lessen die ze geleerd hebben en ze verlaten de keuken als een ander mens. Dankbaar voor de ervaring en de mogelijkheden die voor het oprapen liggen.

Dankbaarheid is één van de krachtigste gevoelens die je leven een boost kunnen geven. Onderschat dit niet. Het is bewezen dat mensen die iedere dag een moment nemen om dankbaar te zijn voor minimaal 3 dingen, gelukkiger zijn.

Lees ook: 5 Tips om gelukkig en in balans te zijn.

Reden 4 voor meer balans met Masterchef.

Omring je met gelijkgestemden.

Iedereen in de Masterchef keuken heeft dezelfde droom. Niet alleen de beste kok te worden, maar juist een ander leven te creëren voor zichzelf en hun familie. Als je er doorheen zit is er altijd iemand die je helpt. Een hand reikt om je uit het dal te trekken.

Omring je dus met mensen die snappen wat jij wilt. Die je aanmoedigen en ondersteunen bij beslissingen die je neemt. Zo word je niet afgeremd, en weet je dat je droom echt haalbaar is. Je hoeft je niet schuldig te voelen, omdat de mensen om je heen juist willen dat je succes hebt.

De facebook groep voor vrouwen die hardop durven te dromen is de Masterchef keuken voor jou en je dromen. Waar je trots mag zijn. Dankbaarheid en passie mag voelen. Waar gelijkgestemde vrouwen (met een droom) je aanmoedigen.

Reden 5 voor meer balans met Masterchef.

Stappenplan.

Een recept volgen is belangrijk, zodat het gerecht smaakt zoals je verwacht. Een recept is opgedeeld in stappen. En alle stappen zijn nodig, je kunt er niet één overslaan.

Als ik zie welke gerechten (na)gemaakt worden in de Masterchef keuken dan is het wonderbaarlijk dat met inzet, passie, durf en doorzettingskracht het eindresultaat iets van een droom is. Stel je voor dat die droom niet het gerecht is maar een andere droom die je hebt vanuit passie. Zorg dan dat je een stappenplan hebt, net als een recept, om met inzet, passie, durf en doorzettingskracht om die droom te bereiken.

Vraag de gratis weggever aan zodat jij de eerste stappen kan zetten en tevens op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes. Dus start alvast met dromen met de gratis planner.

Deze Life Planner kijkt naar de 7 gebieden in het leven, die allemaal samen zorgen voor een leven vol Ooh La La. Waarbij je iedere ochtend zelfverzekerd opstaat omdat je weet dat jij de regie hebt over je leven. Een leven dat in balans mag zijn, ook al is de wereld om je heen uit balans. Alleen dan kan jij jouw wereld een beetje mooier kleuren.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

5 redenen voor meer balans met Masterchef
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?