5 Tips om gelukkig en in balans te zijn

Hoe kan je ervoor zorgen dat je meer dankbaarheid voelt om zo gelukkig en in balans te komen? In deze blog deel ik 5 tips met je.

Dankbaarheid erin, klaagzang eruit!

Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Maar in de wereld die momenteel uit balans is, lijkt het of we in een klaagzang leven. Kijk eens rond op internet. Mensen genoeg die overal wat over te zeuren hebben. Over hun banen, de regering, de partner en nog veel meer.

Dankbaarheid aan de andere kant is het tegenovergestelde van zeuren en klagen. Het is zelfs zo dat deze twee niet samen in je hersenen gaan. De volgende keer als je kippenvel hebt en tranen in je ogen van dankbaarheid, probeer dan eens te klagen. Dat gaat dus niet……

Lees ook: Het leven van je dromen.

 

Tip 1. Schrijf op waar je dankbaar voor bent. 

Sommige dagen hebben een gouden randje en sommige dagen vraag je je af, hoe je hier doorheen komt. Maar probeer ondanks wat er gebeurd, iedere dag dankbaar te zijn voor alle dingen. Er is 1 activiteit die je zal helpen om dankbaar te zijn, schrijf iedere avond in een notitieboekje op waar je die dag dankbaar voor bent geweest. Het is niet voor allemans ogen bedoeld, het is alleen voor jou. Je kunt dankbaar zijn voor datgene wat je hebt, of voor iets nieuws dat die dag is gebeurd. Het kan zelfs zijn dat een gebeurtenis in eerste instantie niet goed voelde, maar later op de dag leer je zelfs ook dat moment te waarderen.

Lees ook: Hoe blijf je dichtbij jezelf.

Tip 2: Je krijgt waar je op focust.

Klinkt bekend? Ja, toch. Normaal gesproken wordt dit gezegd als je iets graag wilt in het leven, maar nog niet hebt. Er is niets mis met dankbaar te zijn voor datgene wat je hebt. Leg je de focus op al het goede dat je al hebt of verbeterd in je leven, dan zal het je helpen open te staan voor meer wat goed is. Het is net of je dan zegt: ‘Dit is al super! Wat is er nog meer mogelijk? Het houd je in een staat van een verwachtingsvolle dankbaarheid.

Lees ook: Het leven van je dromen.

Tip 3: Ben dankbaar voor wat je hebt, maar wil ook meer.

Miljoenen mensen zijn tevreden met wat ze hebben. Ze hebben bereikt wat ze wilden bereiken en blijven hangen in dat leven. Wat er dan kan gebeuren is dat ze stoppen met hun persoonlijke ontwikkeling, waardoor ze niet alles uit het leven halen wat mogelijk is. En dat is eeuwig zonde.

Dagboek

Want als je een tijdje een dankbaarheidsdagboek behoudt zal je zien dat kansen om nog dankbaarder te zijn iedere dag voorbij komen. Er zit echter nog iets achter: Deze kansen zal je alleen vinden als je pro actief op zoek gaat naar de zaken waar je dankbaar voor kan zijn. Hoe? Let op de grote zaken, een telefoon gesprek dat je carrière een boost kan geven. Of je droomhuis vinden voordat het te koop wordt gezet. Let op de kleine dingen, zoals een parkeerplaats voor de deur van de winkel of een tegoed bon in de post.

Dan zal je zien dat overal mogelijkheden zijn, waar je dan weer dankbaar voor kan zijn als ze gebeuren.

Lees ook: Gebrek aan focus.

Tip 4: Ben dankbaar ongeacht wat er gebeurd.

Hierbij denk ik altijd aan een gesprek met mijn schoonmoeder, na het overlijden van haar zoon, mijn man. Ze vertelde dat ze ondanks het verdriet dankbaar was voor het feit dat haar zoon, twee (klein)kinderen heeft gekregen. Op deze manier heeft hij gezorgd voor een nalatenschap. En zullen er altijd stukjes van haar zoon zijn. En hoe bijzonder is het dan dat mijn zonen ook nog op mijn man lijken.

Lees ook: Aangenaam

Als er onverwacht iets ergs gebeurd en je denkt: ‘Hier kan niemand dankbaar voor zijn.’ Kan je dan nog de kracht vinden om dankbaar te zijn? Het verliezen van een baan, zorgt er wellicht voor dat er iets beters voorbij komt. Het is niet gemakkelijk om dankbaar te zijn als je in zwaar weer zit. Maar door van dankbaarheid een dagelijks ritueel te maken, kan je optimistischer door een moeilijke dag komen. Hierdoor ben je mentaal beter voorbereid als er iets erg gebeurd.

Tip 5: “Choose Happiness”

Het is altijd grappig om dat citaat tegen te komen op Pinterest. Tegenwoordig praat iedereen weer over geluk. Geluk is niet iets wat andere mensen je geven. Juist het tegendeel. Geluk kies jezelf en kleine veranderingen zoals dankbaar zijn helpen je daarbij. Het creëert een shift in je kijk op zaken. Je kan iedere dag wakker worden en je leven leven. Of je wordt wakker en laat het leven gebeuren.

Bestuur jij de bus of ben je een passagier, het is altijd JOUW keuze.

Dankbaarheid zal je helpen om persoonlijk te groeien en je balans te geven in je leven. Zodat je je dromen kan omzetten in doelen die je verder helpen om dat mooiste leven waar je recht op hebt te leven.

Als je dan toch wil gaan werken aan je dankbaarheid en je droom omzet naar doelen. Waarom dan niet met een life style coach? Iemand die de weg al heeft afgelegd. Na een life event (overlijden moeder en partner) het leven weer heeft omarmd en nog steeds werkt aan persoonlijke ontwikkeling en dankbaarheid.

Oola.

Toen ik een aantal jaren geleden in aanraking ben gekomen met het Oola programma vielen er zoveel puzzelstukjes op de plaats. Maar bovenal heb ik het praktische en doelgerichte programma omarmt en zie ik de kracht ervan nog iedere dag terug. Het Oola programma heeft niet alleen mijn leven veranderd, maar het leven van ontelbare mensen over de hele wereld. Oola is gebaseerd op het internationale bestseller boek, Oola, find balance in an Unbalanced World. Geschreven door de #OolaGuys, Dave en Troy.

Als de enige Nederlandstalige gecertificeerde Oola Life Coach in de Benelux ben ik jouw cheerleader die je aanmoedigt als het moeilijk is, die je een duw in de goede richting geeft en die je verantwoordelijk houdt voor je stappen die je wilt maken.

Lees hier meer over Oola.

Plan een afspraak in mijn (digitale) agenda voor een gratis kennismakingsgesprek met mij.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

5 Tips om gelukkig en in balans te zijn
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?