5 tips om voorbereid op vakantie te gaan

5 Tips om voorbereid en in balans op vakantie te gaan.

Vroeger kreeg ik al spontaan vlekken in mijn nek als de vakantie dichterbij kwam. Manlief was van, ‘we zien het wel’. Iedere weekend naar de camping is toch ook prima. Voor mij was het al reden genoeg om de balans kwijt te raken. Ik ben persoonlijk toch meer van de structuur en weten waar ik aan toe ben. Uiteindelijk levert deze structuur en overzicht tijdwinst, spaart geld en tot slotte een relaxte vakantie. In deze blog deel ik in 5 tips hoe jij goed voorbereid en in balans op vakantie gaat.

Tip 1 om voorbereid en in balans op vakantie te gaan.

Maak een droombord van je vakantie.

Waar we vroeger de reisfolders op haalden bij het reisbureau, zoeken we nu online. En dan mis je toch net dat beetje extra voorpret. Urenlang in boekjes zoeken, vakanties bekijken. Prijzen vergelijken. Nu laten we websites dit voor ons doen.

Maak eens een droombord van je vakantie. Wat wil je zien? Waar wil je naar toe? En zelfs het weer heb je voor het uitkiezen op je droombord. Maak er ook 1 samen met de kinderen. Pinterest is een bron van inspiratie. Je kan een digitaal droombord maken, maar ik houd het liefst van het ouderwetse plak en knip werk. Dat droombord hang ik dan goed zichtbaar op en ik kijk er regelmatig naar. Door ernaar te kijken en in een later stadium ernaar toe te werken, zal je merken dat het makkelijker is om zaken te regelen zonder dat je er net als ik vlekken van in je nek krijgt. You got this!!

Lees ook: Hoe maak je een bucketlist.

Tip 2 om voorbereid en in balans op vakantie te gaan.

Maak het concreet, van droom(bord) naar doel.

Je hebt de reis van je dromen gevonden, of in ieder geval iets wat daar op lijkt, en geboekt. Dan begint de tweede fase van voorpret. Het verder uitwerken. En in hoeverre je dit uitwerkt laat ik aan jou over. Ik ken mensen (en ik noem geen namen, mijn zoon Coen😉), die van dag tot dag weten waar ze naar toe gaan. Een lijst maken van restaurants en gerechten die ze willen eten. Die al weten wanneer ze een reservering daarvoor moeten maken. Oké, nu moet ik erbij vertellen dat het niet zomaar een vakantie is die we aan het plannen zijn. Het is onze droomvakantie. Walt Disney World, Florida.

Maar eigenlijk is het niet eens zo’n gek idee. Een lijst maken van plaatsen en dingen die je niet mag en wilt missen. Want als je dit niet weet, dan beland je meestal op dezelfde plekken als iedere vakantie. De standaard toeristische plekken, winkels en restaurantjes. Terwijl als je even de moeite doet je veel meer en veel leukere plekjes kan vinden. Die je vakantie tot een unieke belevenis maken.

Lees ook: Creëer je droomleven.

Tip 3 om voorbereid en in balans op vakantie te gaan.

Ik ga op reis en neem mee………

Het spelletje waar we menige kilometer als kind mee hebben om gekregen. Alles ging (letterlijk) mee op vakantie naar het Schwarzwald in een Volkswagen bus, zonder veiligheidsgordels, zittend op de bungalowtent. En ik heb het overleefd……..

Tegenwoordig is de ruimte beperkt. Als je vliegt zit een koffer niet altijd bij de prijs inbegrepen. En op vakantie met de auto wil je ook niet dat de kinderen geen ademruimte hebben op de achterbank. Met het gevaar dat alles bij een noodstop door de auto vliegt. Daarom is het handig om een (master)lijst te maken waar je alles opschrijft wat ook maar iets te maken heeft met jouw vakantie.

Niet alleen wat je mee neemt, maar ook wat je nodig hebt aan papieren of andere documenten schrijf je op een lijst. Dit hoef je maar 1x te doen. Deze Masterlijst kan je ieder jaar weer opnieuw gebruiken als uitgangspunt. Schrijf hier echt alles op waar je aan moet denken. Echt alles! Van wat je nodig hebt op vakantie tot wie de planten water geeft. Als je het hebt opgeschreven hoef je er (nu) niet meer aan te denken en als de tijd ervoor daar is, gaan afvinken en doorstrepen.

Tip 4 om voorbereid en in balans op vakantie te gaan.

Wat neem je echt mee?

Een paar weken voor vertrek pak je de Masterlijst erbij en gaat afvinken waar je al aan hebt gedacht (paspoort/visum, reisverzekering, enzovoort). Zo blijft de vakantie leven en kom je niet voor verrassingen te staan. Dit geeft rust, wat wel handig is, want zo vlak voor de vakantie heb je het vaak al druk genoeg met de dagelijkse zaken.

Houd ook het weer in de gaten op je vakantie bestemming. Wat zijn de weersverwachtingen? Zodat je tijd en ruimte kan besparen in je koffer, omdat je kleding kan thuis laten. Ervaring leert dat je altijd teveel kleding en schoenen meeneemt omdat je meestal dezelfde combi’s draagt. Wellicht heb je bij tip 2 of tip 3 al opgezocht of je ter plekke kan wassen, zodat je die favoriete kleding kan wassen.

Lees ook: Geur herinnering creëren.

Tip 5 om voorbereid en in balans op vakantie te gaan.

Heb je nog een beetje ruimte over?

Aangezien je de ruimte goed benut heb je misschien nog ruimte over. Zonder mijn essentiële oliën ga ik nergens meer heen. Als je de ruimte hebt neem je de diffuser en minimaal alle 12 oliën uit het startpakket mee.

Waarom neem ik een diffuser en essentiële oliën mee op vakantie? Ik houd van structuur en overzicht, omdat ik daar vertrouwen van krijg en rustig word. Maar waar ik ook blij van word is als ik 2 vliegen in 1 klap kan slaan. Door de diffuser en oliën te gebruiken heb ik minder verschillende verzorgingsproducten nodig. Of insecten werende lotions. Het is ook direct een complete reisapotheek, waarmee ik veel eenvoudige ongemakken kan verhelpen.

Wil je weten hoe je op een natuurlijke manier vakantie ongemakken te lijf gaat? Speciaal voor de mensen op mijn e-maillijst heb ik het e-book “Ik ga op reis en ik neem mee…..” gemaakt. Vol met tips en trics, zodat jij kan genieten en nieuwe herinneringen kan maken.

Fijne vakantie!!

gratis e-book

Gratis e-book.

Vraag het gratis e-book aan. 17 pagina’s gevuld met informatie over hoe essentiële oliën kunnen bijdragen aan een onvergetelijke vakantie. Zodat jij tijd hebt om bij te tanken en nieuwe herinneringen te maken. 

Klik dus op de link hieronder om je vakantie goed voorbereid en in balans te beginnen. 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Een eerste stap die je kan nemen om weer in je kracht te staan is de planner aan te vragen en je aan te melden bij de facebook groep voor vrouwen die hardop dromen. En die eerste dromen gaan opschrijven.

Een droom is pas groot genoeg als je hem met samengeknepen billen opschrijft en het zweet je uitbreekt.

Deel jouw dromen in de facebook groep.

5 tips om voorbereid op vakantie te gaan
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?