5 tips van droom naar doel

5 Tips van droom naar doel.

Marco Borsato zong dat dromen bedrog zijn. Ik ben het gedeeltelijk met hem eens. Omdat dromen diepe verlangens zijn waarbij geld, tijd en de prangende vraag wat als? geen rol spelen. En zolang je niet over gaat tot actie, deze dromen inderdaad bedrog zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat Marco geen gelijk krijgt? Ik deel mijn 5 beste tips met je, om van droom naar doel te gaan.

Lees ook: Ontwerp je droom leven.

Oola Guys.

Toen de Oola guys gingen touren met hun oude VW bus, gewapend met een stapeltje stickers en een viltstift, wilden ze 1 miljoen dromen verzamelen op hun bus. Wat voor hun vanzelf sprekend was, bleek niet zo gemakkelijk. De mensen die als vliegen om de bus zwermden konden moeilijk hun droom onder woorden brengen. Ze wisten eigenlijk niet wat hun droom was. En als ze het al wisten, dan zou het altijd een droom blijven…… Dachten ze. Maar door hun droom onder woorden te brengen en op te schrijven, wordt het tastbaar.

Oola

Tip 1 van droom naar doel.

Schrijf je droom op.

In deze fase speelt tijd, geld en wat als……. Geen rol. Droom zo groot mogelijk. Alles is mogelijk. Hoe groot durf jij te dromen? Schrijf die droom op een stuk papier. Helemaal super zou het zijn als je er een heus droombord van maakt. Met afbeeldingen, tekeningen, woorden en wat nog meer. Alles wat jou doet denken aan die droom, zodat je droom begint te leven.

Door het op te schrijven, en er mee bezig te zijn word je je bewust van mogelijkheden. Bewust en onbewust.

Lees ook: Hoe maak je een bucketlist.

Tip 2 van droom naar doel.

Wat is jouw HOEZO?

Nu je je droom op hebt geschreven. Heb ik direct een paar vragen voor je. Hoezo DIE droom? Wat is het plan erachter? Laat het me toelichten met een voorbeeld.

Mijn droom is het om met het gezin naar Walt Disney World te gaan. Sommigen vinden het zonde van de tijd om in wachtrijen te staan. Of wat een verkwisting en slecht voor het milieu. Allemaal meningen en redenen waarom deze droom een droom zou kunnen blijven.

Voor mij is het een nalatenschap en herinneringen creëren met het gezin. Ook dat kan dichterbij, hoor ik je denken. Maar als ik vertel dat deze reis een oude belofte inlost, die ik 25 jaar geleden, samen met mijn eerste man heb gedaan. De belofte dat we ooit zouden terugkomen met onze kinderen. Hij heeft nooit mogen meemaken dat zijn kinderen zijn opgegroeid tot pretpark fanaten. Voor wie geen achtbaan veilig is. Die alle films van Disney hebben gezien. Dan begrijp je dat in deze droom een heel leven aan herinneringen ligt, een nalatenschap aan de kinderen. Hiermee treden ze in de voetsporen van hun vader.

Dus wat is jouw Hoezo?

Lees ook: Creëer je droomleven.

Tip 3 van droom naar doel.

Bepaal mijlpalen.

Ga na wat mijlpalen richting die droom kunnen zijn. Wat heb je nodig? Die droom is groot en soms zelfs beangstigend (dan weet je dat de droom groot genoeg is) waardoor je geen overzicht hebt. En dus heel vaak die droom een droom blijft. Hoe zou het zijn als je die droom gaat analyseren? Gewoon kijken wat er nodig is. Geld, tijd, een andere woonplaats, een andere baan, vul maar in. Ongeacht of je al een idee hebt hoe je dat voor elkaar krijgt of niet. Opschrijven wat er voor nodig is.

Die droom is de vlag die je ergens hebt geplant. Concreet opschrijven wat nodig is, zijn de mijlpalen die langs de weg staan, richting jouw vlag. Op die manier krijgt de route vorm.

Lees ook: 4 Stappen om de juiste ballen hoog te houden.

Tip 4 van droom naar doel.

Zet de mijlpalen op volgorde en ben S.M.A.R.T.

Nu heb je een aantal mijlpalen als het goed is. Zet deze nu op een logische volgorde. Mocht het je wens zijn om iets heel anders te gaan doen. Dan ga je niet je baan opzeggen, voordat je iets nieuws hebt. Deze mijlpalen zijn je doelen. Doelen die Specifiek en Meetbaar zijn. Je kan Accountable (verantwoordelijk) gehouden worden voor je doel. Waar een droom onrealistisch kan zijn is een doel heel Realistisch en tot slot zet je een Tijd op je doel. Maak je doelen dus SMART.

Lees ook: Houdt angst je tegen?

Tip 5 van droom naar doel.

Kom in actie en heb vertrouwen.

Door iedere dag in actie te komen richting je doelen, blijf je in beweging. Kleine doelen worden op deze manier snel behaald en grotere doelen komen binnen handbereik. Tot je uiteindelijk je droom hebt gerealiseerd.

Ik heb dit proces al meerdere malen doorlopen, steeds met andere dromen of doelen. Het proces is heel structureel en helder. Ideaal voor vrouwen die de controle over hun leven weer terug willen hebben.

Maar nu komt het mooie. Als je de stappen zet die je moet zetten, dan gebeuren er ongrijpbare mooie dingen. Die ineens veel mogelijk maken. Je hoeft alleen maar stappen richting je doel te zetten en het proces te vertrouwen.

Lees ook: Zelf Sabotage.

Gratis Life Planner.

Ik begeleid vrouwen in het helder krijgen van hun droom, de doelen en houdt hen verantwoordelijk voor de acties. Zodat dromen uitkomen en je van onzeker en machteloos verandert in de krachtige vrouw die je bent.

Om je al op weg te helpen heb ik een planner gemaakt waarbij je wordt uitgedaagd om in 7 belangrijke gebieden van het leven te dromen. Zodat het makkelijker voor je is, om DE juiste droom te vinden. Je kan hier ook direct een aantal doelen aan koppelen en zelfs de eerste stappen gaan zetten.

Download vandaag nog de Oola Life Planner en start met dromen.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Een eerste stap die je kan nemen om weer in je kracht te staan is de planner aan te vragen en je aan te melden bij de facebook groep voor vrouwen die hardop dromen. En die eerste dromen gaan opschrijven.

Een droom is pas groot genoeg als je hem met samengeknepen billen opschrijft en het zweet je uitbreekt.

Deel jouw dromen in de facebook groep.

5 tips van droom naar doel
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?