tips voor een groeiende carrière

5 tips om gelukkig, evenwichtig en groeiend te zijn in een carrière waar je van houdt.

(inclusief hoe je op een veilige manier van baan kunt veranderen)

Als geld geen rol speelde en je niet de kost hoefde te verdienen, wat zou je dan met je dag doen? Heb je er ooit over nagedacht wat je droombaan zou zijn? In de wereld van vandaag zijn de meeste mensen verdeeld tussen het betalen van de rekeningen en het werken in een carrière die ze leuk vinden. Ze hebben nooit echt nagedacht over wat hen zou inspireren en versterken. Of hebben hun unieke vaardigheden en passie nog nooit gecombineerd met werk dat financieel kan lonen.

Of je nu de manager van een bedrijf bent, een thuisblijvende ouder of je een weg omhoog werkt in een baan die je leuk vindt, het definiëren van je droomcarrière is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, of het nu gaat om een ​​verandering van baan binnen je huidige werkgebied of helemaal overgaan naar een ander soort van werk.

Hier zijn 5 tips om je te helpen die baan te vinden die bij je past:

Bepaal wat je wilt.

De meeste mensen zweven door het leven zonder ooit precies te definiëren wat ze willen. In hun carrière is het niet anders. Ze solliciteren naar een baan op aanbeveling van een vriend. Of als ze klaar zijn met studeren, nemen ze een baan die de rekeningen betaalt, en blijven daar jarenlang. Maar als je echt eerlijk tegen jezelf was, zou je je afvragen: wat wil ik 8 à 10 uur per dag doen? Iets anders dan je nu doet? Of, wat je nu doet, alleen beter?

Neem de tijd om te beslissen door het werkschema op te schrijven dat je wilt. Met wie je elke dag contact zou hebben. En wat voor soort “mentaal werk” je zou doen (d.w.z. creatief, analytisch, mensen managen, met klanten praten). Zou het in een kantoor zijn? Buiten? Thuis? Beslissen wat je wilt, is de essentiële eerste stap om de carrière te krijgen waar je van houdt.

De 21 dagen challenge voor vrouwen helpt je bij het bepalen wat je wilt. In 21 dagen leer je, jezelf beter kennen. En zet je de eerste stappen naar een mooiere toekomst.

Meld je hieronder aan voor de gratis challenge. 

Challenge voor vrouwen

Bepaal hoe je er komt.

Als je eenmaal hebt besloten wat de ideale carrière voor je is. Inclusief je werkdag, met wie je omgaat, welke taken je gaat doen en meer. Is het tijd om te onderzoeken hoe je die baan, bedrijf, roeping of rol kunt gaan vervullen. Vraag anderen die dat werk nu doen, hoe ze daar zijn gekomen. Als je daar kunt komen via een promotie bij je huidige bedrijf, lees dan wat de vereisten zijn om gepromoot te worden. Is het een bedrijf dat je wilt starten, vraag dan advies en mentorschap aan van iemand die dat soort bedrijf runt. Ontdek hoe je geld kunt verdienen, je huidige inkomen kunt vervangen, je inkomsten kunt laten groeien of op een andere manier financieel kunt floreren in de nieuwe carrière.

Lees ook: 3 stappen naar een leven vol Oola.

Laat jezelf groeien tot de persoon die hoort te zijn.

Woon seminars bij. Volg cursussen en word gecertificeerd. Voldoe aan de vereisten voor een promotie. De meeste carrières vereisen tegenwoordig een soort gespecialiseerde kennis om goed te presteren. Zoek uit wat dat is, en groei jezelf vervolgens tot de persoon die je moet zijn.

Lees ook: Je Eigen Waarde.

Maak een plan om over te stappen naar je nieuwe toekomst.

Als je eenmaal hebt besloten van wat voor soort werk je gelukkig wordt. Maak dan een plan om over te stappen naar dat werk. Zelfs als dat betekent dat je met je huidige werk stopt om thuis te blijven en je kinderen groot te brengen of van een hobby een carrière te maken. Te veel mensen stopten met hun dagelijkse baan om hun droombaan na te streven, maar kwamen erachter dat het langer duurde en duurder was dan ze dachten. Heb een plan om de kloof te overbruggen. Of je nu een extra jaar bij je betaalde baan blijft, een tweede baan neemt om sneller een buffer op te bouwen, je uitgaven verlagen. . . of alle drie. Je kunt niet gelukkig zijn als je financieel vastzit en onder stress staat. Stoppen zonder plan is een heel slecht plan.

Creëer een evenwicht tussen werk en privé voor de toekomst.

Studies tonen aan dat 70% van de mensen een hekel heeft aan hun baan. En acht uur per dag besteden aan een baan waar je een hekel aan hebt. Is niet alleen giftig voor jou. Het heeft ook een negatieve invloed op anderen als je die wrok naar iedereen brengt. Dus als je eenmaal je pad hebt gekozen, zorg er dan voor dat je ook plannen maakt om een ​​balans in het leven te creëren. Bepaal manieren om je stressniveau laag en je werkplezier hoog te houden. Zorg ervoor dat het financiële plaatje voor je klopt. Vermijd de keerzijde van lange reistijden, lage lonen of onmenselijke werkschema’s. Dat is geen leven. Dus ruil een baan waar je een hekel aan hebt niet in voor een nieuwe carrière die even stressvol is.

In de online Cursus “Ontdek Jouw Oola.” Leer je waar je uitbalans bent en hoe je de balans weer terug kunt krijgen. In 4 weken werk jij aan een plan om over te stappen naar je nieuwe toekomst.

Meld je hier aan. 

Home

Conclusie.

Het creëren van de gewenste carrière vergt veel werk en doorzettingsvermogen. Maar wat is de echte les van de vijf bovenstaande tips? Verdiep jezelf. Bekijk de dingen. Maak weloverwogen beslissingen.

Zonder onderzoek te doen, kun je niet weten of die carrière iets is dat je echt wilt. En je hebt zeker een checklist nodig met taken die nodig zijn om aangenomen te worden, een bedrijf te starten, het goed te doen en gelukkig te zijn als je er bent. Dus stap #1 om in de carrière van je dromen te werken, is weten hoe je daar kunt komen. Het is onmogelijk om te bereiken wat je wilt als je de vereiste stappen niet kent.

Oola Life Coaching.

Als je WEL erachter komt wat er voor nodig is, waarom zou je dan niet kiezen voor een mentor die je helpt je verantwoordelijk te houden voor je actiepunten. Die met je mee juicht als je bepaalde doelen hebt bereikt. Die het overzicht bewaakt en je op het juiste pad houdt. Zodat jij volledig jezelf kan zijn op weg naar meer balans tussen werk en privé. Hoe?

Het Oola Coaching-programma is de formule die ik heb ontdekt en die niet alleen mijn leven heeft veranderd, maar ook de levens van talloze mensen over de hele wereld. Het is gebaseerd op het internationale bestsellerboek Oola: Find Balance in an Unbalanced World, door The OolaGuys, Dave Braun en Troy Amdahl.

Wil je weten of ik de juiste mentor/cheerleader ben, of Oola ook bij jou leven past? Plan dan een 30  minuten gesprek in met mij. Via onderstaande button heb je direct toegang tot mijn agenda. 

5 tips voor een groeiende carrière
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?