5 vragen om de balans terug te vinden

5 vragen om de balans terug te vinden.

Is dit het nu? Zuchtte mijn vriendin toen ze vorige week bij me op de bank plofte en ik haar een glas wijn voor zette. ‘Het lijkt alsof mijn leven bestaat uit werken en achter iedereen aan op te ruimen. Het voelt alsof ik geen tijd meer heb voor mezelf.’ ‘Sterker nog’, ging ze verder. ‘Ik weet geeneens meer wat ik eigenlijk wil in het leven.’

Ik herken het wel. Je loopt je het vuur uit de sloffen voor iedereen, probeert het voor iedereen goed te doen. Daarbij vergeet je jezelf compleet. Wij vrouwen hebben hier een handje aan. Hoe zou het voelen als je alles op een rijtje hebt? Waardoor je precies weet hoe je je tijd het beste kan verdelen zodat je nog tijd overhoudt (of juist eerst tijd aan jezelf besteed). Zodat je de balans weer terug vindt in een wereld die uit balans is. Hieronder staan 5 vragen die je jezelf kan stellen om de balans terug te vinden.

Vraag 1 om de balans terug te vinden.

Wat doet er echt toe?

Om het overzichtelijk te houden, verdeel ik een wiel in 7 spaken. Iedere spaak staat voor een belangrijk onderdeel in je leven. Op die manier heb je snel een goed overzicht hoe jouw wiel rolt (balans). Of zie je dat er een slag in het wiel zit (onbalans).

De 7 belangrijke gebieden zijn Fitness (vitaliteit), Finance (financiën), Family (familie), Field (carrière), Faith (vertrouwen/geloof), Friends (vriendschap) en Fun (plezier). Welke F scoort hoog bij jou? En welke F minder goed?

Door te kijken hoe de verdeling is tussen deze belangrijke gebieden, zie je waar je uit balans bent. Zijn er bepaalde zaken die je niet onder 1 van de 7 gebieden kan scharen, vraag je dan zeker af of het je tijd nog wel waard is.

Lees ook: Vind balans in een wereld uit balans.

Vraag 2 om de balans terug te vinden.

Wat is er met jouw dromen gebeurd?

Sta je weleens stil bij jouw dromen? Dan heb ik het niet over de dromen tijdens je slaap, maar de dromen die je als kind had over later. Wat zou je willen doen als geld en/of tijd geen rol speelt?

Pak nu die 7 gebieden weer voor je en schrijf voor iedere F een droom op. Hoe voel je je? Hoe ziet je ideale werkplek eruit? Durf jij groot te dromen? Hiermee leg je de focus even niet op problemen, maar juist op mogelijkheden.

Nu denk je zeker. Jaja, Astrid, maar dat gaat nooit iets worden. Mijn dromen komen nooit uit. Jouw dromen komen zeker niet uit als je geen stappen zet. De eerste stap heb ik al gemakkelijk gemaakt. Ik heb een planner gemaakt, waarbij je je dromen gaat omzetten in doelen, zodat al die eerste stap richting die droom gezet gaat worden.

Aanvragen planner: Gratis Life Planner

Vraag 3 om de balans terug te vinden.

Welke stappen kan je zetten?

Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Het heeft tijd, doorzettingskracht en een plan nodig. Mijn ervaring is dat je het proces moet vertrouwen. Nu is mijn vertrouwen best groot, maar ik het proces liever zelf in de hand. Dan kan ik ook niet voor verrassingen komen te staan. Het hebben van een structuur, waar je iedere keer op terug kan vallen, voelt als een safety net.

Door iedere dag een verschil te maken tussen de “moetjes” en de stappen die je daadwerkelijk dichter bij je doelen (en dus droom) brengt, zorgt ervoor dat je bewust wordt van waar je tijd naar toe gaat. Je kiest bewust om bepaalde zaken te schrappen en om bijvoorbeeld bewust tijd vrij te maken voor jezelf. Dit noem ik de ‘Skittles & Oranges’. Kijk hieronder de video die ik hierover heb gemaakt.

Vraag 4 om de balans terug te vinden.

Hoe vind je de balans terug in een wereld die uit balans is.

Soms zien we geeneens waar ons leven uit balans is. ‘Dit voelt toch als normaal? Iedereen heeft hier last van. Ik ben niet de enige.’

Nee, je bent zeker niet de enige. Je bent ook niet de enige die vanaf nu zelf de controle weer neemt over de keuzes en je leven. Je dromen oppakt of zorgt dat je door overzicht te creëren je meer tijd voor jezelf overhoudt. Voor de zaken die jij belangrijk vind. En dat zijn niet de rondslingerende schoenen van de kinderen!

Ik heb wat tools gemaakt om je een goede start te geven. De planner, die onderaan deze pagina aan te vragen is. En een facebook groep, waarin vrouwen hardop durven te dromen. Zet die eerste stap vandaag nog en vind de balans terug.

Vraag 5 om de balans terug te vinden.

Wie zorgt ervoor dat je bij de les blijft?

Je hebt je dromen op papier staan. Je hebt die eerste stappen gezet die nodig zijn om de balans in je leven weer terug te vinden. Zodat je het gevoel hebt, dat je de wereld aan kan. Maar dan gebeurt er iets en je voelt alle vorderingen tussen je vingers doorglippen. Shit Happens helaas. Dan is de makkelijkste weg, de boel de boel te laten en terug te vallen in je oude patronen. Patronen die je niet verder brengen en je zeer zeker niet meer tijd voor jezelf opleveren.

Juist dan heb je iemand nodig die naast je loop op de weg die je bent ingeslagen. Die je verantwoordelijk houdt en met je mee juicht als je een doel hebt behaald. Iemand die je de moed geeft om door te gaan en je de juiste stappen laat zetten. Naast dat ik je kan helpen om jouw wiel vorm te geven, door gerichte vragen te stellen. Je uitdaagt net een stapje groter te dromen. Ben ik er ook om je verantwoordelijk te houden voor de doelen en stappen die je wilt zetten. Plan gerust een vrijblijvend gesprek met mij in. Ik ben er voor je.

 

 

Gratis Life Planner.

Ik begeleid vrouwen die de verantwoordelijkheid willen nemen, maar niet goed weten hoe ze dat moeten doen of durven te doen. Door ze te laten zien wat mogelijk is en hoe ze door keuzes en goed voor zich zelf te zorgen van onzeker en uit balans naar Ooh La La ik kan de wereld aan gaan.

Om je al op weg te helpen heb ik een planner gemaakt waarbij je wordt uitgedaagd om in 7 belangrijke gebieden van het leven te dromen. Zodat het makkelijker voor je is, om DE juiste droom te vinden. Je kan hier ook direct een aantal doelen aan koppelen en zelfs de eerste stappen gaan zetten.

Download vandaag nog de Oola Life Planner en start met dromen.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Een eerste stap die je kan nemen om weer in je kracht te staan is de planner aan te vragen en je aan te melden bij de facebook groep voor vrouwen die hardop dromen. En die eerste dromen gaan opschrijven.

Een droom is pas groot genoeg als je hem met samengeknepen billen opschrijft en het zweet je uitbreekt.

Deel jouw dromen in de facebook groep.

5 vragen om de balans terug te vinden
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?