7 stappen voorjaarsschoonmaak Oola Stijl

7 Stappen Voorjaarsschoonmaak Oola Stijl.

De voorjaarsschoonmaak is een beetje verdwenen in Nederland. We zitten niet meer zoals vroeger de hele winter opgesloten met een houtkachel en elkaar. O, wacht! Dat geldt al bijna 2 jaar. Dus echt wel tijd om alles open te gooien. Kinderen naar buiten te duwen en een plan op te stellen om het huis op orde te brengen.

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd, dat weten we allemaal. Als je het nog niet wist, dan weet je het nu (haha). Een opgeruimd hoofd zorgt voor minder stress. Minder stress zorgt voor meer balans in een wereld die uit balans is. En laat een Oola lifestyle daar juist om draaien. Dat je ruimte maakt voor de actiestappen die nodig zijn om daar te komen waar je wilt zijn. 

Rome is niet op 1 dag gebouwd en je hoeft echt niet in 1 week je hele huis gedaan te hebben. Maar er is vast wel ergens een doorn in het oog, waar je je de afgelopen tijd stierlijk aan hebt loopt te ergeren.

Voor mij is dat:

  • De keuken laden
  • De koelkast
  • De wasruimte
  • Het berghok op zolder
  • De garage
  • De la met knutselspullen.
  • Enzovoort………

Ik merk dat ik steeds meer tijd kwijt ben met het verplaatsen van spullen. Dus niet met het opruimen zelf, want eerlijk gezegd ik weet geeneens waar ik het moet opruimen. Er is geen plek meer. Hoog tijd dus om voor rust, reinheid en regelmaat te zorgen. Waardoor ik weer meer tijd over houdt voor leuke dingen.

Lees ook: Hoe maak je een Bucketlist?

Stap 1 Voorjaarsschoonmaak Oola Stijl.

Met schoonmaken verbrand je ongemerkt calorieën. Ramen wassen zorgt dat je 300 calorieën verbrandt. Je traint spiergroepen die je normaal niet veel gebruikt. Als je een paar keer de trap op en af moet omdat je spullen weg moet brengen, dan werk je ook aan je cardio.

Win win situatie als je het mij vraagt.

Lees ook: 3x Fitness

Stap 2 Voorjaarsschoonmaak Oola Stijl.

Met het mooie weer zoeken we weer de terrassen op en gaan we wat vaker uit eten of hebben we vrienden over de vloer. Allemaal leuk en aardig, al is dit soms wel een aanslag op je financiën. Vooral als je net als ik met een budget werkt.

De spullen die je niet meer nodig hebt, zou je kunnen verkopen. Hiermee kan je iemand anders blij maken en jij hebt een extra zakcentje om een keer extra uit te gaan.

Waar je ook geld op kunt besparen is om je financiën eens door te spitten. Welke verzekeringen zijn er? Zijn die nog up to date of überhaupt nodig? Zijn er abonnementen die ieder jaar stilzwijgend verlengd worden. Of ben je nog steunend lid van de sportschool, terwijl je niet meer gaat?

Als je dan toch bezig bent. Ga eens werken met een budgetsysteem. Dat geeft rust, overzicht en financieel ruimte.

Lees ook: 3x Finance.

Stap 3 Voorjaarsschoonmaak Oola Stijl.

Betrek de hele familie erbij. Zien poetsen doet poetsen. Want ik vermoed dat de kamers van de kinderen ook wel wat extra aandacht en liefde kunnen gebruiken. Misschien zijn ze uit de PawPatrol fase gegroeid en willen ze wel een ander behangetje op de muur.

Perfecte gelegenheid om dit nu te doen. Liefst samen. 

Lees ook: 3x Family.

Stap 4 Voorjaarsschoonmaak Oola Stijl.

Heb je op je werk een kast staan die je bijna niet meer dicht krijgt? Of een lade waarin het iedere keer schatgraven is? En hoeveel tijd ben je kwijt om dat mailtje terug te vinden in je inbox? Bestanden waarvan je weet dat je ze ergens op de computer hebt staan en zelfs de zoekopdracht ze niet kan vinden.

Tijd dus om ook op je (thuis)werkplek aan de slag te gaan.

Lees ook: 3x Field.

Stap 5 Voorjaarsschoonmaak Oola Stijl.

Geloof het of niet. Maar poetsen is net zo ontspannend en geeft voldoening als een meditatie. Je kunt je gedachten laten afdwalen terwijl je bijvoorbeeld een kast opruimt of overvallen worden door dankbaarheid als je iets terug vindt wat je al een hele tijd kwijt was.

Zo ben ik lange tijd op zoek geweest naar het favoriete petje van mijn zoon. Ik wist dat het ergens moest zijn, maar waar? Zelfs alle heiligen en mijn overleden moeder aangesproken om te helpen zoeken. Tijdens het opruimen van de slaapkamer, kwam ik het petje tegen. Gewoon op de stoel onder een stapeltje kleren. Hoe heb ik dat ooit over het hoofd kunnen zien? Of was hier meer aan de hand? Dankbaar was ik in ieder geval wel.

Lees ook: 3x Faith.

Stap 6 Voorjaarsschoonmaak Oola Stijl.

Wij houden van bordspellen spelen. In de loop der jaren zijn er zoveel spellen bij gekomen, waardoor de spellenkast uitpuilt. Eens in de zoveel tijd, haal ik de hele kast leeg. Spellen die we niet meer spelen gaan naar het berghok op zolder. En vanuit het berghok op zolder komen weer spellen naar onder die we ineens weer willen spelen. Alsof we de spellen voor de eerste keer spelen.

Ideaal om wat vrienden uit te nodigen tijdens een spellenavond. Plezier gegarandeerd.

Lees ook: 3x Friends.

Stap 7 Voorjaarsschoonmaak Oola Stijl.

Zorg in ieder geval ervoor dat het opruimen leuk is! Op die manier vliegt de tijd ongemerkt voorbij. Bijvoorbeeld door je favoriete Play list aan te zetten en mee te dansen en te zingen met al jouw favoriete liedjes. Voordat je het weet is het klusje geklaard en kan jij op de bank ploffen met een welverdiende traktatie.

Lees ook: 3x Fun. 

Ik ben wel benieuwd naar jouw favoriete liedjes tijdens het poetsen. Laat het me weten in de speciale Facebook Groep ‘Vrouwen die hardop durven te dromen’

Skittles & Oranges.

Normaal gesproken hoort schoonmaken en opruimen tot de Skittles en niet tot de Oranges. Skittles zijn die taken die niet bijdragen aan jou doel of droom. Oranges zijn actiestappen die je iedere actiestap dichter bij jouw droom en doelen brengt. En dus zorgen voor je OolaLife. Maar als je een paar keer per jaar een grotere schoonmaak klus op je neemt zal je zien dat je meer focus, meer tijd en minder stress ervaart, waardoor je juist tijd en motivatie hebt om de actiestappen te nemen die nodig zijn om je doelen te bereiken.  

Gratis Weggever.

Om het je extra gemakkelijk te maken om jouw dromen en doelen op te schrijven per categorie heb ik een life planner ontworpen.

Deze kan je via onderstaande button aanvragen. 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

7 stappen voorjaarsschoonmaak Oola Stijl
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?