bereik alles wat je wil

Veel van ons hebben dromen over wat we zouden willen bereiken. Deze dromen helpen ons te visualiseren hoe ons leven eruit zou kunnen zien. Dromen zijn groot, opwindend en vrij van angst, twijfels en andere beperkende gedachten. Als ik wist dat het echt zou gebeuren, wat zou ik dan willen in mijn leven? Dromen vragen niet voor een ‘HOE?’, het is voldoende te weten ‘WAT?’

Lees ook: Dreambig

Veel te vaak worden dromen verward met doelen. Doelen zijn de stappen die je onderneemt om je dromen te bereiken. Doelen zijn actiestappen, gepland en uitgevoerd. Pas in deze volgorde zorgen doelen van dag tot dag om alles te bereiken wat je wil. 

4 Sterren formule.

Hieronder deel ik een 4 sterren formule hoe je van hier tot waar je wilt zijn kan komen.

⭐ S.M.A.R.T. Doelen. 

Niet onbekend als je vaker met doelen werkt. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Het veranderd een droom in een doel als je hem op deze manier formuleert. 

Lees ook: Hoe zorg je voor structuur?

Specifiek

Het doel dient cijfers, hoeveelheden, maten of andere goed omschreven termen te bevatten. 

Meetbaar 

Als je doel specifiek genoeg is, dan kan je daadwerkelijk meten wanneer je het doel bereikt hebt. Het geeft in ieder geval inzage in het verloop van het proces. 

Accountable

Vaak wordt de A, anders omschreven. Maar Accountable of ‘verantwoordelijk gehouden worden voor’ vind ik een betere keuze. Dit geeft aan dat je niet alleen bent. Je kan op iemand terugvallen, die je bij de les houdt. Die iemand houdt van je en staat 100% achter je. Liefst iemand die weet waar je doorheen gaat en durft te zeggen waar het op staat. 

Realistisch

Dromen voelen soms heel onrealistisch. Echter een doel is haalbaar binnen de mogelijkheden, kennis, tijd en het geld dat je hebt. Of waarvan je weet dat je het kunt halen als je ervaring op doet of samenwerkt met anderen. 

Tijdgebonden

Een doel dient binnen een bepaalde tijd behaald kunnen worden, anders is het een droom. Geef jezelf voldoende tijd om op een realistische manier je doel te behalen. 

Lees ook: Ready, Set, Go.

⭐ Verdeel je doel in kleine behapbare stukken.

 In de hectiek van alle dag is het gemakkelijk om je mee te laten slepen in de onbalans die dat met zich mee brengt. Waardoor doelen al snel te groot lijken om op te pakken. Want een smoes is snel verzonnen. ‘Ik ben te moe’. ‘Morgen, begin ik.’ 

Door je doel in klein hapklare brokken te verdelen is het veel gemakkelijker om ze in je dagelijkse drukke leven in te bouwen. 3 kleine stapjes, zorgen op 1 jaar voor 1095 stappen. Dan heb je vast en zeker, 1 of meerdere doelen behaald. 

Lees ook: 3 Tips voor meer focus en energie.

⭐Vraag voor hulp.

Het is niet mogelijk om overal, alles van te weten. Waarom zou je niet om advies vragen als je niet weet wat nodig is om een bepaald doel te behalen? Vooral als je pas begint. Gelukkig zijn er genoeg mensen die gedaan hebben wat jij nu wilt gaan doen (of vergelijkbaar)

Lees ook: 3 stappen naar een leven vol Oola. 

⭐Blijf accountable. 

Wie zou jij kunnen benaderen? Iemand die je vertrouwt en die van tijd tot tijd vraagt hoe het gaat met het behalen van doelen. Doelen die ervoor zorgen dat je alles kan bereiken wat je wil.

Kies iemand die jou niet veroordeeld, maar die je standvastig verantwoordelijk houdt voor wat je aan het doen (of niet doet) bent.

Van Droom naar Doel.

Het verwerken van je droom naar doelen is slechts een gedeelte van het proces om balans te hebben in het leven en te bereiken wat je wilt. Als je denkt dat werken met iemand die, uit eigen ervaring, weet hoe het is om je leven na een life event weer op te pakken, jou verder kan helpen. Ik ben er om je te helpen. 

Regelmatig organiseer ik een volledig verzorgde training op een locatie in Sittard (Zuid-Limburg) waarbij je de eerste stappen zet om je wijsheid uit eerdere levenservaring om te zetten in een praktisch en doelgericht programma. Dat je iedere keer terug kan pakken als je op het punt staat een beslissing te nemen.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de volgende training, meld je dan hieronder aan voor mijn e-mail lijst. En ontvang GRATIS een Oola Life Planner om al direct van start te gaan met dromen. 

Van droom naar doel

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Bereik alles wat je wil