bereik wat je wilt

Hoe bereik je wat je wilt?

Veel van ons hebben dromen over wat we zouden willen bereiken. Deze dromen helpen ons te visualiseren hoe ons leven eruit zou kunnen zien, als je bereikt wat je wilt. Dromen zijn groot, opwindend en vrij van angst, twijfels en andere beperkende gedachten.

Als ik wist dat het echt zou gebeuren, wat zou ik dan willen in mijn leven?

Dromen vragen niet voor een ‘HOE?’, het is voldoende te weten ‘WAT?’

Lees ook: Dreambig

Droom of doel?

Veel te vaak worden dromen verward met doelen. Doelen zijn de stappen die je onderneemt om je dromen te bereiken. Doelen zijn actiestappen, gepland en uitgevoerd. Pas in deze volgorde zorgen doelen van dag tot dag om te bereiken wat je wilt.

Hoe bereik je wat je wilt?

⭐⭐⭐⭐Formule

Hieronder deel ik een 4 sterren formule hoe je van hier tot waar je wilt zijn kan komen.

⭐ S.M.A.R.T. Doelen.

Niet onbekend als je vaker met doelen werkt. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Het veranderd een droom in een doel als je hem op deze manier formuleert.

Lees ook: Hoe zorg je voor structuur?

Specifiek

Het doel dient cijfers, hoeveelheden, maten of andere goed omschreven termen te bevatten.

Meetbaar

Als je doel specifiek genoeg is, dan kan je daadwerkelijk meten wanneer je het doel bereikt hebt. Het geeft in ieder geval inzage in het verloop van het proces.

Accountable

Vaak wordt de A, anders omschreven. Maar Accountable of ‘verantwoordelijk gehouden worden voor’ vind ik een betere keuze. Dit geeft aan dat je niet alleen bent. Je kan op iemand terugvallen, die je bij de les houdt. Die iemand houdt van je en staat 100% achter je. Liefst iemand die weet waar je doorheen gaat en durft te zeggen waar het op staat.

Realistisch

Dromen voelen soms heel onrealistisch. Echter een doel is haalbaar binnen de mogelijkheden, kennis, tijd en het geld dat je hebt. Of waarvan je weet dat je het kunt halen als je ervaring op doet of samenwerkt met anderen.

Tijdgebonden

Een doel dient binnen een bepaalde tijd behaald kunnen worden, anders is het een droom. Geef jezelf voldoende tijd om op een realistische manier je doel te behalen.

Lees ook: Ready, Set, Go.

Hoe bereik je wat je wilt?

⭐⭐ Verdeel je doel in kleine behapbare stukken.

In de hectiek van alle dag is het gemakkelijk om je mee te laten slepen in de onbalans die dat met zich mee brengt. Waardoor doelen al snel te groot lijken om op te pakken. Want een smoes is snel verzonnen. ‘Ik ben te moe’. ‘Morgen, begin ik.’

Door je doel in klein hapklare brokken te verdelen is het veel gemakkelijker om ze in je dagelijkse drukke leven in te bouwen. 3 kleine stapjes, zorgen op 1 jaar voor 1095 stappen. Dan heb je vast en zeker, 1 of meerdere doelen behaald.

Lees ook: 3 Tips voor meer focus en energie.

Hoe bereik je wat je wilt?

⭐⭐⭐ Vraag advies.

Het is niet mogelijk om overal, alles van te weten. Waarom zou je niet om advies vragen als je niet weet wat nodig is om een bepaald doel te behalen? Vooral als je pas begint. Gelukkig zijn er genoeg mensen die gedaan hebben wat jij nu wilt gaan doen (of vergelijkbaar)

Lees ook: 3 stappen naar een leven vol Oola.

Hoe bereik je wat je wilt?

⭐⭐⭐⭐Blijf accountable. 

Wie zou jij kunnen benaderen? Iemand die je vertrouwt en die van tijd tot tijd vraagt hoe het gaat met het behalen van doelen. Doelen die ervoor zorgen dat je alles kan bereiken wat je wil.

Kies iemand die jou niet veroordeeld, maar die je standvastig verantwoordelijk houdt voor wat je aan het doen (of niet doet) bent.

Vind je het lastig om iemand te vinden die onpartijdig is, plan dan een ontdek gesprek in met mij. Je kan een vrijblijvende afspraak in plannen in mijn digitale agenda.

MasterClass Terug in Balans

MasterClass ‘Terug in Balans’

Soms lijkt het alsof het leven jouw leeft in plaats van andersom. Je neemt deel aan de ratrace, je hebt het gevoel dat je van hot naar her rent. Maar nergens echt aan toe komt. Met alle gevolgen van dien.

Herken je dit gevoel? Dan is deze MasterClass ‘Terug in Balans’ echt iets voor jou.

De opname van de gratis MasterClass krijg je in je mailbox. Na aanmelden ontvang je een link naar de opname.

Meld je HIER aan. 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Bereik wat je wilt
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?