Bucketlist maken

Begin vandaag al met het maken van je Bucket List.

Het maken van een bucketlist is niet moeilijk. Het helpt je om van je dromen een doel te maken. Zodat je ook daadwerkelijk zaken kan afstrepen en het niet een verlanglijstje blijft, waar je soms naar kijkt.

Dacht jij dat het maken van een bucketlist voor mensen is die tijd over hebben? Of schuif jij dromen vooruit voor als je gepensioneerd bent? Denk je dat je veel geld moet hebben om al je dromen uit te laten komen. Stop!!!! Niet doen. Ik weet uit eigen ervaring dat het leven je soms onderuit haalt en dat het geluk in de kleine dingen zit.

Een bucketlist helpt je om je leven een richting te geven. Het laat je genieten en leert je dankbaar te zijn voor het moment waar je nu bent. In deze blog neem ik je mee hoe je een bucketlist vorm geeft. En op die lijst hoeven echt niet alleen maar verre reizen en maffe zaken te staan. Het begint met de juiste balans. Dus begin vandaag met het maken van een bucketlist.

Lees hier: Vind balans in een wereld uit balans.

Walt Disney World.

Schrijf ik zojuist dat een bucket list niet vol hoeft te staan met verre reizen, begin ik nu over Walt Disney World. Hahahaha.

In 1997 was ik hier met mijn toenmalige man op huwelijksreis en zeiden we tegen elkaar dat we hier ooit terug zouden keren met onze kinderen. Helaas is het er nooit van gekomen en zal hij nooit deze reis meer kunnen maken. En bleef deze reis een droom op mijn bucket list, die altijd buiten bereik bleef.

Totdat ik in 2019 mijn gezin beloofde dat we in het jaar dat ik 50 word naar Walt Disney World zouden gaan. Ik had mijn droom hardop uitgesproken. Nu kon ik er niet meer om heen. Maar waar moest ik de financiën vandaan halen, om binnen 2 jaar deze droomreis te boeken?

Stap 1 bij het maken van een bucketlist.

Vertrouw het proces.

De eerste stap die ik genomen heb is de droom omgezet naar doelen. Anders blijft het voor altijd een droom. 

Tweede stap was een spaarrekening openen en een eerste inleg doen. Daarvoor heb ik mijn homeopathie boeken verkocht aan iemand die zich graag wilde verdiepen in de homeopathie. Deze boeken stonden al een paar jaar stof te vangen in de boekenkast.

Ik heb altijd het vertrouwen gehad in de wet van de aantrekkingskracht. Ook nu werkte deze kracht in ons voordeel. Het is niet aan ons om te bepalen hoe je zaken aantrekt waar je aandacht aan geeft. Vertrouw het proces!

Roet in het eten.

Het proces werkte in ons voordeel. Door een erfenis was in 1 klap het geld bij elkaar. Waarom dan wachten tot 2021 als we ook al in 2020 kunnen gaan? Alleen toen ging de wereld op slot.

Sta je dan met een rotsvast vertrouwen. Reis geboekt en verplaats naar 2021. Ook de reis van 2021 is gecanceld. In 2022 hebben we dan eindelijk onze droomreis gemaakt en kan ik Walt Disney World van mijn bucket list kan halen.

Stap 2 bij het maken van een bucketlist.

Wat zet je op een bucketlist?

Wat je maar wilt! Waar droom je van? Niets is te gek! En als er nu een stemmetje in je hoofd zegt: ‘je kunt een dubbeltje niet veranderen in een kwartje.’ Luister er niet naar. Dat soort omlaag halende opmerkingen hebben zo’n vernietigende impact op mensen. 1 opmerking doet meer kwaad, dan 10 complimenten.

Ik ben ervan overtuigd, dat jij hier bent voor een reden. Niet hier op deze blog. Maar op de wereld. Jij doet er toe. Jij maakt iemands leven beter. Dus mag je daarvoor in de plaats ook wat terug verlangen. Door grote dromen te hebben en al komt er maar 1 droom uit. Die pakt niemand je meer af.

Stap 3 bij het maken ven een bucketlist.

Vind de balans.

Als je al je dromen opschrijft op je bucket list, zal je waarschijnlijk een patroon herkennen. Zijn het reizen, familie tijd, sport activiteiten. Spanning en sensatie. Of hebben ze een helend patroon. Is het pure luxe (en ook dat mag), omdat vroeger ieder dubbeltje werd omgekeerd. Gun jezelf het allerbeste, je bent het immers waard.

Vind die ene droom, die een diepere betekenis voor je heeft. Walt Disney World is niet alleen een reis die ik wil maken in herinnering van mijn overleden man en vader. Het is de ultieme familie trip, waarin we lachen, huilen, gillen en bovenal herinneringen maken als gezin. Het is een afscheid geworden van de tijd waarin de kinderen met ons op vakantie gingen.

Vanuit die ene droom, zal je zien dat er doelen nodig zijn in meerdere gebieden van je leven. Fitness, Finance, Family, Field (je carrière), Faith, Friends en Fun. En ga je je bucketlist vormgeven, niet alleen met dromen, maar juist met een serie duidelijke doelen.

Op die manier wordt het eenvoudiger om daadwerkelijk een geweldige en succesvolle bucketlist te maken. Waar je ieder jaar weer zaken kan afstrepen.

Stap 4 bij het maken van een bucketlist.

Stel niet uit, wat je vandaag al kan doen.

Omdat ik weet dat je het druk hebt, er altijd wel iets of iemand tussen komt. Is het dan niet handiger als je NU alvast met de voorbereidingen begint?

Als je niet weet waar je moet beginnen dan heb ik voor jou een GRATIS Dromen Planner waarmee jij op een gemakkelijke manier je bucketlist kan samenstellen.

Nu is het Jouw Beurt.

Download de GRATIS Dromen Planner en start vandaag nog met het vormgeven van 2022. En zorg dat het je mooiste jaar ooit wordt.

 

Klik op onderstaande afbeelding.

Gratis Life Planner

Certified Oola Life Coach.

Ik ben als gecertificeerd Oola Life Coach klaar om je door een programma te leiden en je verantwoordelijk te houden voor het ondernemen van de acties die je naar je doelen zullen brengen. Samen gaan we onder ogen zien wat niet werkt voor jou en maken we een werkbaar plan om je stress te verminderen, balans in het leven te creëren, meer plezier te hebben en belangrijke levensdoelen na te streven die belangrijk voor je zijn.

Wil jij meer balans in een wereld die uit balans is? Dan ben ik de juiste persoon die je helpt Back on Track te komen. Stuur me een bericht of boek HIER je kennismakingsgesprek in.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Bucketlist maken
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?