gebrek aan discipline

Discipline is het geheim naar jouw dromen.

Discipline is alles wat je nodig hebt om je droom te bereiken. Dat kan bijvoorbeeld een nieuwe baan, een mooi huis of financieel onafhankelijk zijn. De enige manier om dat te bereiken is kleine doelen stellen om te werken naar je droomleven. Hopen dat het ooit gebeurd is geen strategie.

Discipline is het sterkste wapen om vrijheid mee te veroveren.” Nelson Mandela. 

Wat heb je nodig om gedisciplineerd te blijven?

Gelukkig voor jou heb je eigenlijk maar 2 dingen nodig om gedisciplineerd te blijven. Een lijst van dagelijkse zaken die je moet doen en een sterke waarom je deze doelen wilt bereiken.

Lees ook: 5 tips van droom naar doel.

Kennedymars.

Zo had ik lange tijd een droom om de Kennedymars te wandelen. 80 km wandelen in 1 dag. Mijn man zei altijd dat ik dat niet kon, dat ik niet genoeg ruggengraat had om dat te volbrengen. Al die tijd heb ik inderdaad niet genoeg ruggengraat getoond door die droom niet om te zetten in een doel. Tot hij in 2005 is overleden en ik op 1 januari 2006 me voorgenomen heb dat ik de Kennedymars ging lopen.

Tip 1 bij gebrek aan discipline.

Zorg voor een sterke ‘waarom?’

De waarom erachter was dat ik geld wilde inzamelen voor de hersenstichting, voor onderzoek naar niet aangeboren hersenletsel. Én mijn kinderen, ouders en misschien zelfs mijn overleden man laten zien uit wat voor een hout ik gesneden was. Dat ik sterk genoeg was om verder te gaan.

Discipline.

Ik had de discipline om iedere 2 weken een wandeltocht te lopen als voorbereiding op de tocht der tochten. Op paaszaterdag in 2006 heb ik de 80 km gewandeld in 16 uur tijd. En voelde deze tocht als een nieuw begin.

Heb jij nog niet alle dromen op een rijtje. Download dan de gratis Oola Life Planner en start vandaag nog met dromen.

Ik deel graag nog 5 tips met je om je te helpen om gedisciplineerd te blijven.

Tip 2 bij gebrek aan discipline.

Start klein.

De grootste dromen beginnen met kleine stapjes. Consequent zijn is belangrijker dan de grote van je acties. Kleine actie stappen, iedere dag, zullen over een langere tijd zorgen voor een grote transformatie. Zorg dus voor kleine doelen, die gemakkelijk vol te houden zijn. Dit zorgt voor een groter vertrouwen dat je het kan. Als je zelfvertrouwen groeit, laat dan je doelen mee groeien. Een realistische kijk op de vooruitgang en eerlijk zijn tegen jezelf zorgt ervoor dat je ook bij tegenslag de discipline kan opbrengen om door te gaan om je dromen te bereiken.

Tip 3 bij gebrek aan discipline.

Zorg voor een back up.

Als je weet wat je doelen zijn, bedenk dan wat voor een discipline je nodig hebt om die doelen te behalen. Zorg dat je alles op een rijtje hebt, weet wat je nodig hebt, plan tijd in je agenda en zorg voor een back up.

Als je bijvoorbeeld 15 kilo wilt afvallen. Dan zijn een aantal stappen die je kunt nemen: De koelkast en keuken kastjes uitruimen en vullen met gezonde alternatieven. Je aanmelden bij een sportschool. Een speciale la voor je sportkleding en zet je sport afspraken in je agenda.

Houdt er ook rekening mee dat als je de discipline niet kan opbrengen, wat doe je dan? Hoe kan je ervoor zorgen dat je de discipline weer terug pakt. Zorg dat je iemand onder een sneltoets van je telefoon hebt, die je helpt om de draad weer op te pakken. Die je cheerleader is en je weer op weg helpt.

Tip 4 bij gebrek aan discipline.

Daag jezelf 21 dagen uit.

Experts zeggen dat je 21 dagen nodig hebt om een nieuwe uitdaging je eigen te maken. Door 21 dagen lang een gewenste gewoonte iedere dag te doen, herschrijf je je hersenen. Waardoor deze gewoonte een blijvende gewoonte kan worden. Stel je voor dat als je een paar keer per jaar een nieuwe gewoonte start, wat dat voor de rest van je leven betekend?

Zet de eerste stap met mijn 21 daagse challenge. Zie het als een start. In 21 dagen meer te weten te komen over wat je doet, je dromen, je valkuilen. En zet die eerste stap naar je nieuwe leven.

Challenge voor vrouwen

Tip 5 bij gebrek aan discipline.

Houdt vol.

Sommige doelen zijn zo groot, of sommige slechte gewoonten zitten zo diep geworteld. Daar heb je tijd voor nodig. Ben gedisciplineerd genoeg om steeds te blijven werken aan je doelen. Een leven in balans is niet iets wat je slapend behaald. Het is net als bij eb en vloed. Je deint een beetje mee op de golven, als je maar weet wanneer je te ver afdrijft en je door de golven je weg terug moet banen naar het strand. Heb geduld en ben pro actief als je de balans in je leven terug wilt krijgen.

Discipline is een slechts 1 geheim, naar een leven in balans. Het leven waarvan je niet durfde te dromen dat het mogelijk zou zijn. Omdat je jarenlang jezelf hebt weg gecijferd en je niet meer weet wat jij wilt!

Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van je leven weer op te bouwen na een life event.

Lees hier mijn verhaal. 

Je bent niet de enige met gebrek aan discipline.

Voor mij is discipline het grote struikelblok in mijn leven. Ook ik worstel met het volhouden van gemaakte doelen. 

Veel doelen en dus dromen heb ik wel al waargemaakt. Dus ik weet dat ik het kan. En ik weet dat JIJ het ook kan. 

Gelukkig kan ik terugvallen op mijn eigen programma. Ik heb het immers niet voor niets eigen gemaakt. Hahahaha.

Meer over mijn programma’s kan je hier vinden. 

Ze sluiten mooi op elkaar aan. Echter alles begint met een goed gesprek. Waarom? Omdat ik het belangrijk vind dat er een klik is. Géén klik, géén resultaat. 

En zodat jij een helder beeld krijgt van wat ik doe en ik een helder beeld krijgt van waar bij jou de schoen wringt. 

Dus plan een ontdekgesprek met mij in, door me een terug bel verzoek te sturen via whatsapp (rechtsonder in hoek)

Ontdek gesprek

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

discipline
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?