doelen stellen voor beginners

3 Tips. Doelen stellen voor beginners.

Als je een beginner bent met dromen en doelen stellen kan het vaak nog weleens overweldigend zijn om de focus te behouden. Vooral om je dag dagelijks in te delen in skittles en oranges.

Kijk video over Skittles & Oranges

Hoe blijf je gefocust, hoe zorg je ervoor dat je kleine stapjes blijft zetten? En niet ineens stappen in 7 mijlslaarzen (gedoemd om te mislukken)? En hoe ervaar je het snelste resultaat, waar je trots op kan zijn?

In deze blog deel ik waarom het verbeteren van je (lichamelijke en geestelijke) gezondheid de beste stap is om als beginner de eerste doelen te stellen. 

Tip 1 Doelen stellen voor beginners.

Doelen stellen waar jij invloed op hebt.

Veel vrouwen hebben een issue met hun gewicht of hoe ze eruit zien. Wat beter kan? We weten wel wat gezond is en wat niet, toch? Alleen in de praktijk komt het erop neer dat we vaak niet goed voor ons zelf zorgen. Mentaal en fysiek.

Wij zijn vaak onze grootste criticus. En daar heb jij zelf invloed op.

In plaats van je hele leef- en eet stijl om te gooien, kies je voor een klein behapbaar doel. Stel jezelf een helder en duidelijk doel.

Bijvoorbeeld, 2,5 liter water drinken op een dag. Of 20 minuten per dag besteden aan meditatie.

Deze doelen dienen klein te zijn, en dusdanig dat jij de enige persoon bent die hier van invloed op is. Jij bepaald wat je drinkt en wanneer je het drinkt. Jij bepaald wanneer je 20 minuten in afzondering tot rust komt. Niets en niemand kan jou daarvan afhouden.

Dus niet: ‘ik ga 3x in de week sporten met een vriendin.’ Dan ben je afhankelijk van je vriendin en heb je een excuus als je vriendin een keer niet kan.

Lees ook: 3x Fitness

 

Tip 2 Doelen stellen voor beginners.

Volg je vorderingen en beloon jezelf.

Vul een habit tracker (scorekaart) in, waar je op langere termijn in 1 oogopslag kan zien of je je aan je doel houdt.

Geef jezelf een beloning als je een bepaalde periode je je aan je doel hebt gehouden.

Liefst een beloning die in het rijtje past. En je zal aanmoedigen om verder te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een mooie drinkfles, die je altijd al graag had willen hebben. (vooral als je een flessen tik hebt net als ik). Of misschien trakteer je je op een mooie essentiële olie die je tijdens de meditatie nog meer laat ontspannen.

Tip 3 Doelen stellen voor beginners.

Klaar voor het grotere werk.

Een ander groot voordeel is, doordat je kleine haalbare doelen stelt, je leert om ook in andere gebieden doelen te stellen. Als je op gebied van lichamelijke gezondheid (OolaFitness) en mentale gezondheid (Oola Faith) al doelen weet te behalen, je gemotiveerd bent om ook op andere gebieden doelen te stellen en ze te behalen.

En het mooiste van alles is, dat je meer energie zal hebben doordat je beter voor jezelf zorgt. Zekerder wordt omdat je doelen WEL kan behalen. En steviger in je schoenen staat omdat je weet hoe je kan ontspannen.

Ben jij klaar om te dromen en doelen te stellen?

Speciaal voor jou heb ik een planner samen gesteld, waar je vanuit dromen, kleine en grotere doelen kan stellen. Zodat je een stip op de horizon kan zetten, naar jou beste versie.

Meld je hier aan voor de gratis Life Planner. 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

doelen stellen beginners
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?