Eenzaam voelen zijn

Eenzaam voelen of eenzaam zijn wat is het verschil?

Inclusief 7 tips.

Als de dag van gisteren kan ik me herinneren dat ik alleen achterbleef. Eigenlijk is het niet in één dag gebeurd. Het was een periode van tijd, waarin ik me vaak eenzaam voelde. De dag na het gesprek met de arts waarin boven water kwam dat we te maken hadden met een hersentumor. Of de dag van de verhuizing, Rob in het ziekenhuis voor een operatie, terwijl de verhuizers ons huis leef ruimde. Tenslotte was er ook de dag dat ik Rob definitief los heb moeten gelaten. Maar eenzaam was ik niet. Een groot netwerk van familie en vrienden stond paraat om ons er doorheen te slepen.

Dit zijn allemaal dagen waarin ik alleen achterbleef, samen met twee kleine jochies. Ondanks alle steun, voel je je toch eenzaam. Het rouwproces was toen al begonnen. Het bereidde me al stilletjes aan voor het feit dat ik echt alleen met de kinderen zou achterblijven. Eenzaam was ik niet, al voelde ik me (soms) wel eenzaam.

Op deze pagina deel ik mijn verhaal.

Eenzaam voelen of eenzaam zijn wat is het verschil?

Eenzaam voelen.

Er zijn ontelbare momenten waarop je het gevoel hebt dat je alleen (achter)blijft. Soms daadwerkelijk, zoals bij een overlijden of een scheiding, of al zolang single dat je denkt dat er voor jouw potje geen dekseltje is gemaakt. En dan nog het eenzame gevoel dat iemand kan hebben, ondanks een groot sociaal netwerk om zich heen. Een gevoel van eenzaamheid kan je zelfs op het drukste feestje overvallen.

Dit kan gebeuren als je overprikkeld bent en je bewust afsluit voor alle prikkels. Ook introverter personen zullen zich sneller eenzaam voelen op een feestje (als ze er echt niet onderuit komen), door het gemis van een verbinding.

Ook na een persoonlijke groei of persoonlijke overwinning kan een eenzaam gevoel de kop op steken omdat je de connectie mist met de mensen om je heen.

Lees ook: 3 Tips om negatieve spiraal te doorbreken.

Eenzaam voelen of eenzaam zijn wat is het verschil?

Eenzaam zijn.

Is de overtreffende trap van eenzaam voelen.

Het leven gaat aan je voorbij, jouw wereld staat stil, maar de rest gaat door. Jij staat stil en hebt geen flauw idee, hoe je de dag door moet komen. Laat staan dat je over de toekomst nadenkt, zonder dat die met zorgen en hoofdpijn gepaard gaat. Naast dat je je eenzaam voelt, merk je ook dat het niet (meer) lukt om mensen op te zoeken. Om erop uit te gaan.

Je sluit je letterlijk en figuurlijk op. Mocht dit het geval zijn neem dan contact op met je huisarts of een specialist op dit vlak. Praten helpt, vaak zie je zelf geen oplossingen meer, al zijn ze achteraf gezien simpel. Ook bij depressieve klachten neem je contact op met je huisarts.

Eenzaam voelen of eenzaam zijn wat is het verschil?

7 Tips voor als je je eenzaam voelt of eenzaam bent.

1. Blijf in beweging. 

Bewegen is altijd goed voor je. 

2. Zorg dat je zicht heb op je financiële situatie. 

Zorgen over geld zorgt voor veel stress. Als je vanwege financiële problemen eenzaam bent of voelt, bespreek dit met een financieel adviseur. 

3. Zoek contact met het familie lid waar je goed bij voelt.

Wacht niet dat die persoon contact opneemt om te vragen hoe het is, of zijn/haar gezicht laat zien. Vaak hebben anderen niet door wat er precies aan de hand is. En dat is hun niet kwalijk te nemen. 

4. Leuk werk en leuke collega’s kunnen zorgen voor een beter sociaal netwerk.

5. Zorg goed voor jezelf.

Pas dan kan je voor anderen zorgen.

6. Zorg dat je een naast familie ook een netwerk van vrienden om je heen hebt. 

7. Heb plezier!

Zoek plezier buitenshuis, bij een vereniging of club. Zorg voor plezier bij alle andere tips. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker.

Eenzaam voelen of eenzaam zijn wat is het verschil?

Niet meer eenzaam zijn.

Er komt een moment waarop je wakker wordt en positiever over de toekomst gaat nadenken. Over hoe je weer aan het roer van je leven kan komen te staan. Je wacht niet meer af, maar wilt NU actie ondernemen. Maar hoe en wat?

Kleine dromen komen bovendrijven, alleen heb je geen flauw idee HOE je de draad weer kan oppakken. Iedereen is verder gegaan met hun leven en je hebt het gevoel dat je de bus gemist hebt. Om die dromen overzichtelijk op te schrijven en direct te combineren met actie, heb ik een Life Planner voor jou gemaakt.

Je kan deze planner HIER aanvragen.

 

Challenge voor vrouwen

Uit ervaring weet ik dat je nooit alleen bent en dat achter de wolken de zon weer gaat schijnen. Alleen dat moment kan jij alleen bepalen. Jij kan de keuze maken dat je ervoor kiest om je niet meer eenzaam te voelen. Door je zegeningen te tellen. De mensen om je heen die je door dik en dun steunen. Door dankbaar te zijn voor datgene dat je wel hebt, kunt of doet.

Kleine stapjes, die je iedere dag kan nemen kunnen je hierbij helpen. Door letterlijk in beweging te komen, zal je zien dat er meer in beweging komt. Speciaal hiervoor is er een challenge voor vrouwen om in 3 weken tijd die eerste (voorzichtige) stappen te kunnen zetten.

Hi PowerWoman,

Ik begeleid vrouwen na een life event, van niet weten hoe nu verder, weer Back on Track! Zodat ze weer vanuit eigen kracht hun mooiste leven kunnen leiden.

Ik ben de cheerleader langs de kant van de weg, die juicht bij behaalde doelen en je ondersteunt als het moeilijk wordt. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik welke weg je aflegt en wijs je de goede kant op d.m.v. een praktisch en doelgericht programma. Waarbij ik essentiële olie gebruik om het proces te ondersteunen.

Ben dankbaar, heb vertrouwen. Leef je Oola Leven.

Astrid

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

eenzaam voelen zijn
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?