Het jaar is alweer een paar maanden bezig, de eerste voornemens liggen alweer aan gruzelementen. Tenminste dat hoor ik om mij heen. Toch weer die sigaret gepakt, of een tweede keer opgeschept. Sportschool abonnement nog niet gebruikt. Hoe komt dat nu dat voornemens zo lastig zijn om vol te houden? Of dat we onze doelen niet behalen.

Beren op de weg.

Allemaal gedachtes die we hebben om ons van de voornemens af te houden. Want we willen maar 1 ding en dat is vooral niet veel veranderen.

Reptielen brein.

Ons brein die de gedachtes oproept en wat we ook nog geloven. Het reptielen brein is het oeroude brein, handig om ons in leven te houden en voor de geurherkenning, maar niet om mind fuck spelletjes met ons te spelen.

Oude koeien in de sloot.

Ach, vroeger is het me ook niet gelukt. Het zit in de familie, gewoon een zware bouw. Laat het verleden achter je liggen en start vandaag nog met je toekomst.

Weet je wat me opvalt? Waarom geven we dieren de schuld? Beren, reptielen of oude koeien, waarom nemen we niet het heft in eigen hand.  Wij zijn toch sterker dan onze gedachtes. Of toch niet? Feit is wel dat onze gedachtes (positief of negatief) ons leven beïnvloeden. Alles dat je (positieve) aandacht geeft groeit en negatieve gedachtes je ziek kunnen maken.

Stel je voor, stel hè, je kunt je brein de goede, positieve kant, op duwen. Gebruik makend van dat reptielen stukje brein, waar ook geurherkenning zit. Zeg maar, een omgekeerde mindfuck, maar nu fucken we onze mind! HA! Daar heeft het niet van terug.

Regelmatig organiseer ik (in samenwerking met Ingrid Huskens van Leef je Passie) “De weg naar Passie & Geluk, dit is een avond waarin we met een klein groepje mensen de weg afleggen om doelen duidelijk te krijgen. Neem contact op voor meer informatie over deze avonden.

In onderstaande video, deel ik mijn persoonlijke ervaring met een omgekeerde mindfuck.

 

Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?