Een slimme meid is op de feestdagen voorbereid

6x Een slimme meid is op de feestdagen voorbereid.

Ik zie de eerste versieringen voor Halloween al verschijnen. Na Halloween komt Sinterklaas en van Sinterklaas glijden we zo door naar Kerstmis.

In het najaar willen we hiermee de gezelligheid naar binnen halen. Knus op de bank onder een dekentje met een warme kop thee in de buurt. Heerlijk. Ik kan hier wel van genieten. Alleen de drukte die de maand december met zich meebrengt vind ik minder. Drukte in winkels, cadeautjes kopen/maken, wat gaan we eten? Al deze drukte kan zorgen voor onrust en stress. Iets dat we juist willen voorkomen. Vandaar dat ik hier nu al aandacht aan wil besteden. Hoe voorkom je dat je overloopt in de skittles van de feestdagen?

1x Een slimme meid is op de feestdagen voorbereid.

Skittles & Oranges.

Skittles zijn die kleine ‘taken’ die je van jezelf moet doen, maar je niet dichterbij je doel/droom brengen. Bedenken/vragen wat iedereen op zijn lijstje heeft staan. Menu bedenken. Inkopen doen. Huis versieren. Kerstfilms op Netflix bekijken. Noem maar op……

Kijk ook: Video over Skittles & Oranges

Wat als je van deze Skittles nu eens Oranges maakt? Ik heb al sinds een paar jaar een doel voor de feestdagen. Eigenlijk is het niet meer dan een goede voorbereiding en omdenken. Hoe kan ik het beste bepaalde zaken combineren? Het scheiden van randzaken en hoofdzaken. En vooral het Waarom? niet uit het oog verliezen.

2x Een slimme meid is op de feestdagen voorbereid.

Waarom?

Mijn waarom is ieder jaar, nieuwe herinneringen maken met mijn gezin. Soms in de vorm van een nieuwe traditie, soms het in het leven roepen van een oude traditie uit onze jeugd. In ieder geval zorgt het voor herinneringen bij mij, maar langzamerhand ook bij de kinderen.

Zo heb ik jaren geleden de schalen vol met lekkers ingevoerd, een liefdevolle herinnering uit mijn eigen jeugd. In de eerste jaren voor ieder 1 schaal, later vanwege plaatsgebrek en goede voornemens, 2 schalen voor iedereen. Dit jaar kwam nu al de vraag of ieder weer zijn eigen schaal kon krijgen. Want dat was toch wel bijzonderder, vonden mijn kinderen.

Het vullen van de schalen zou normaal gesproken een Skittle zijn, maar door de sterke herinnering die de kinderen en ik eraan hebben is het een Orange geworden. Een klein doel op zich. Dus begin ik al op tijd met actiestappen te nemen. Heb ik nog voldoende schalen? Aangezien mijn gezin met schoondochters is uitgebreid. Waar is het snoepgoed in de aanbieding? Chocoladeletters kopen in favoriete smaken. Allemaal taken die ik nu al kan doen, zodat ik niet in de laatste maand nog bezig ben. Dit brengt rust en helderheid.

3x Een slimme meid is op de feestdagen voorbereid.

Duidelijke afspraken.

Duidelijke afspraken maken hoort daar ook bij. Wie is waar welke dag? Klinkt misschien niet erg spontaan, maar geloof me, het zorgt voor veel rust en onaangename verrassingen. Ik wil niet de gezinnen de kost geven waardoor miscommunicatie hele feestdagen in de soep zijn gelopen. Spreek ook duidelijk af, als je cadeautjes koopt/maakt, een bedrag (OolaFinance), voor wie allemaal, of worden er lootjes getrokken?

Zeker als er meerdere families/vrienden samenkomen tijdens de feestdagen.

4x Een slimme meid is op de feestdagen voorbereid.

Budgetbeheer.

We weten allemaal dat de komende maanden duur zijn. Alles is de laatste tijd flink duurder geworden. Door een budget op te stellen voor de komende maanden, voorkom je stress. Een budget dient in balans te zijn, inkomsten en uitgaven zijn in balans, nog beter is het om geld ‘over’ te houden. Indien je nu al weet dat je uitgave niet door de inkomsten gedekt worden, is het dus nodig om te zorgen voor (tijdelijk) meer inkomsten. Ben ook eerlijk naar familie toe, en ben creatief. Misschien zijn er spulletjes die je kan verkopen. Bijvoorbeeld, met oud speelgoed waar jouw kind niet meer mee speelt, is voor een ander kind een cadeautje.

Lees ook: Stabiele Financiën

5x Een slimme meid is op de feestdagen voorbereid.

Tijdlijn.

Maak een tijdlijn, waarop je in grote lijnen kan aangeven wanneer wat ‘af’ moet zijn. Op deze manier heb je overzicht en doordat je bent voorbereid, heb je juist meer ruimte om tussendoor iets spontaans te doen. En niets is zo bevredigend dan dingen afvinken.

6x Een slimme meid is op de feestdagen voorbereid.

Oola Life Planner.

Dus maak voor de komende periode een speciaal overzicht. Je kan daar altijd de Oola Life Planner voor gebruiken. Waarin je voor alle OolaF’s een doel voor ogen houdt. zelfs voor Oola Fitness. Bijvoorbeeld gezondere keuzes maken met kerst of een mooie wandeling uitzoeken voor tweede Kerstdag (misschien start je wel een nieuwe traditie). Het kan allemaal, als je er bewust mee omgaat en het niet op het beloop laat.

 

Challenge voor vrouwen

Gratis 21 daagse Challenge.

Is bij jou de verdeling uit balans. Voel jij je een moeder die op het tandvlees loopt, of raak je de verbinding met je partner kwijt. Dan is het tijd dat je je Boss modus aanzet en weer in je kracht komt.

Deze challenge is speciaal voor jou gemaakt. Weer voelen dat jij in je kracht kan staan en die Boss bent die ook nog een Wife en Mom is.

3 weken lang daag ik je uit, zorg ik voor inspiratie en moed om je eigen kracht terug te vinden.

Challenge is geheel op je eigen tempo te volgen, je mag er dus ook langer over doen. 

 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Een eerste stap die je kan nemen om weer in je kracht te staan is de planner aan te vragen en je aan te melden bij de facebook groep voor vrouwen die hardop dromen. En die eerste dromen gaan opschrijven.

Een droom is pas groot genoeg als je hem met samengeknepen billen opschrijft en het zweet je uitbreekt.

Deel jouw dromen in de facebook groep.

Een slimme meid is op de feestdagen voorbereid
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?