gebrek aan focus

Gebrek aan focus, wat doe je eraan?

Vaak wordt er gezegd, ‘je krijgt waar je je op focust.’  Het maakt niet uit of je je focust op een gezonder lifestyle, schuldenvrij zijn of een nieuw doel behalen in je werk. Je zal er de nodige tijd en energie aan moeten besteden. Dat is de ENIGE manier om dat te bereiken.

Helaas is de focus van de meesten van ons, verdeeld of gericht op het verkeerde. Waardoor we niet dat bereiken wat we graag willen. Sterker nog, het gebrek aan focus kan je blokkeren om je doelen te behalen.

Lees ook: Stop met uitstellen.

Gebrek aan focus, wat doe je eraan?

Social media, de nieuwste serie op Netflix, dat verslavende spelletje op je telefoon…… hoe zorg je ervoor dat deze tijdrovende activiteiten je niet afhouden van je doelen? Ik gebruik hiervoor een strategie die ik geleerd heb van Dave en Troy, de schrijvers van het boek, Oola; find balance in an unbalanced world.

Gebrek aan focus: wordt een laserstraal, in plaats van een zoeklicht.

Leg die telefoon weg, zet de televisie uit en zeg een keer ‘nee’ tegen een verzoek. In plaats van je agenda vol te plannen met willekeurige activiteiten, focus je je tijd en energie op die zaken die belangrijk zijn. Die zaken die je dichter bij je doel brengen.

Wat zijn die doelen die je wil bereiken? Soms is dat lastig te zeggen, vooral als je geen grote dromen hebt. Tegenwoordig wordt al snel alles gezien als belangrijk en willen we het gisteren al hebben. De eerste stap die je zet om een laserstraal te worden is bewustwording.

Gebrek aan focus: wordt bewust van je afleidingen.

Betrap jezelf erop hoe lang je met je telefoon in de hand zit. Wanneer grijp je naar je telefoon of zoek je afleiding op. Is dat als het moeilijk wordt, of als je je verveeld. Is het een macht der gewoonte en hoe doorbreek je dat? Zo heb ik alle spelletjes verwijderd van mijn telefoon. Social Media van mijn startscherm afgegooid. Dit zorgt ervoor dat ik niet gedachteloos ‘ineens’ uren op social media rondhang.

Skittles & Oranges.

Denk eens goed na over wat de Skittles en Oranges zijn in je dagelijkse leven. Waarbij Skittles die dagelijkse zaken zijn die je geen stap verder brengen naar het leven dat je voor ogen hebt. Brengen je niet dichter naar dat belangrijke doel dat je graag wil behalen.

Oranges daarentegen zijn die taken die je moet doen, ja, MOET doen om je doel te bereiken. Of dat nu die droombaan is, of je ideale gewicht. Je zult er iets voor moeten doen. Door iedere dag minimaal 3 taken te doen die je dichter bij dat doel brengen, weet ik zeker dat je je doel ook gaat behalen.

Zorg er wel voor dat die MOET taken een beetje uitdagend zijn. Maar let er wel op dat ze ook LEUK zijn omdat je dan voordat je het weet veel tijd besteed aan wat je verder brengt. En je dus heel gefocust bent.

Kijk de video als je wilt weten hoe heet zit met de Oranges & Skittles.

21 daagse Challenge voor Vrouwen.

In de GRATIS 21 daagse challenge voor vrouwen ga ik met je aan de slag. Je leert jezelf beter kennen. Waar ben je uit balans, tegen welke angsten loop je aan? En hoe plaats je die angst in perspectief en leer je toch die stap te zetten die je verder brengt richting jouw droomleven. Geef je hieronder op en/of meld je aan bij de facebook groep.

Challenge voor vrouwen

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Gebrek aan focus
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?