06 1295 1050
astrid@mevrouwastrid.nl

Mijn favoriete jeugdherinnering omgezet in een geurherinnering.

Mijn favoriete jeugdherinnering is wel de vakantie in Zuid Duitsland met de hele familie. 7 volwassenen en 1 (opstandige) tiener (ikke). 1 bungalowtent, 2 kleine tentjes, 1 pingpong tafel en iedere dag fünfzig frische Brötchen.

De pingpong tafel werd gebruikt als eettafel en de campingeigenaar verbaasde zich iedere dag weer over de hoeveelheid broodjes. We waren de attractie van de camping, ‘die Familie aus den Niederlanden’. Menig vakantieganger viel over de scheerlijnen bij het langslopen van onze tent rond voedertijd, want van een ontbijt kon niet gesproken worden. Die vijftig broodjes verdwenen sneller dan dat je tot 50 kon tellen.

Wat hebben we als familie daar leuke tijden beleefd, een dam bouwen in het beekje achter de tent. Het aaien van de schapen om daarna met een lading schapenstront onder mijn schoenen de auto in te kruipen. Ik vermoed dat de geur nooit meer uit de bekleding is gegaan. “Nee, ik had ECHT niet in de gaten dat ik in schapenstront had getrapt.”

3 tips voor een familie in balans, vind je hier. 

Levenservaring.

Als tiener was het niet gemakkelijk om erbij te horen. Te jong om “mee te doen”, te jong om een verrassing te bewaren. Jarenlang voelde ik me buitengesloten, behalve op deze vakanties. Inmiddels zijn we allemaal een stuk ouder en hebben we afscheid genomen van onze ouders.

Levenservaring maakt ons sterker, verbind ons met elkaar. Gaan scherpe kantjes af van verdriet en bloeien herinneringen op. Herinneringen die je het liefst lang wilt koesteren.

Geurherinnering.

Soms ga ik op zoek naar een geur om te koppelen aan een herinnering. De geur van verse broodjes of schapenstront, dat zou te gemakkelijk zijn. Liever toch een geur die ook past bij het gevoel en de emotie van deze vakantie, want daar ligt de ware herinnering begraven.

Gathering™  is de olie die mij terugvoert naar deze jeugdherinnering. Het chaotische leven van een familie die later in het leven de connectie met elkaar een beetje zijn kwijt geraakt. De geur van lavendel en naaldbomen met een noot van kaneel en roos, voeren mij weer terug naar Zuid Duitsland en versterkt mijn band met de familie.  

Hier vind je meer informatie over de essentiële oliën waarmee ik werk.

Online Workshop.

Wil jij nu ook een persoonlijke herinnering koppelen aan een geur?

Op 20 januari 2021 organiseer ik een workshop waarbij we herinneringen gaan koppelen aan een geur. Door meerdere zintuigen in te zetten. Hieronder is een link waar je je kunt aanmelden voor de online workshop “Memory Bomb”

 

Memory bomb maken

P.S. Heb je iets aan dit verhaal?

Pin de afbeelding hieronder dan op je Pinterestbord. Zo kun je deze blog altijd terugvinden!

Geur Herinnering creëren