Heb jij de controle over je dromen?

Heb jij de controle over je dromen?

Wat maakt een droom een droom?

Dan heb ik het niet over de dromen die je het ’s nachts droomt. Maar de (dag)dromen die je hebt. Fantaseren over wat als………

Mijn moeder zei altijd; Wat als……. Als mijn tante een …..had, dan was ze mijn oom. Tegenwoordig is deze droom al voor veel vrouwen/mannen uitgekomen.

Maar ik daag je toch uit. Wat als…… Tijd, geld, omstandigheid en kennis er niet toe doet. Wat zou je dan doen? Hoe ziet jouw leven er dan uit? En hoe zorg je ervoor dat jij de controle hebt over je dromen? Ik hoop dat ik je mag inspireren met deze blog.

Heb jij de controle over je dromen?

Jij!

En wie bepaalt of die droom werkelijkheid kan worden? Juist, de enige die daar zeggenschap over heeft ben jij zelf. Soms kan je obstakels tegenkomen, soms gaat alles van een leiendakje en ben je bang dat deze winning streak niet lang kan duren.

Een droom hoort zo groot te zijn dat je haren ervan overeind gaan staan, je billen samenknijpen en het zweet je uitbreekt. Dan weet je dat je op de goede weg bent. Dan rest alleen nog de vraag; ‘Waarom deze droom?’

Waarom?

Welke emotie zit erachter? Als je dat weet, en ik weet dat dit niet gemakkelijk is, dan ben je op de goede weg. Je ‘waarom’ zal die drijfveer zijn die zorgt dat je doorgaat, ook al zit het even niet mee.

Heb je de emotie erachter te pakken, dan ben je klaar voor het grote werk. Het uitwerken van je droom naar haalbare doelen. Probeer het zo klein mogelijk te maken. Begin in ieder geval.

Lees ook: 5 Tips van droom naar doel.

Heb jij de controle over je dromen?

Behoud de regie.

Jij hebt de regie in handen. Zorg dus ook dat je de regie in handen houdt, of neemt. Bijvoorbeeld. Samen oud worden kan een droom zijn, omdat je een leven zonder die ander niet kan voorstellen. Maar je bent dan afhankelijk van die ander. Die ander kan zomaar ineens wegvallen. Poef….. Samen met je droom. En dan? In je droom mag zeker een betere helft voorkomen, maar laat het daar niet vanaf hangen.

Denk je nu….. Astrid, allemaal leuk en aardig, maar dromen zijn bedrog. Ik ben al zo vaak van een koude kermis thuisgekomen. Ik durf niet meer te dromen.  Of mijn leven is al mooi genoeg / heeft voldoende drama / ik heb alles wat mijn hartje begeert (doorstrepen wat niet van toepassing is) Lees toch nog even verder. Want stel je voor wat er kan gebeuren als je doelbewust je dromen waar gaat maken. Ik durf te wedden, dat er dan zaken gebeuren die je zelfs in je wildste dromen niet durfde te dromen.

Kom in actie.

Vaak wensen we naast de droom, dat het uitkomen ervan een droom is. Of we leggen ons lot in de handen van een ander. Dan blijf je dus altijd in een rondje lopen, aangezien jij niet de leiding neemt in het proces. De enige manier waarop dromen kunnen uitkomen is om heldere en haalbare doelen te stellen. En iedere dag, je leest het goed, iedere dag, minimaal 3 (kleine) actiestappen nemen.

Lees ook: 3 simpele stappen.

Ik heb altijd een analytische kijk gehad op zaken. Lijstjes en overzicht hebben op het proces, wat sommigen leven noemen, zijn een tweede natuur voor mij. Heb jij ook graag overzicht en helderheid? Word je blij van het doorstrepen van punten op je To Do lijst? Dan heb ik iets voor jou!

Challenge voor vrouwen

Gratis 21 daagse Challenge.

Is bij jou de verdeling uit balans. Voel jij je een moeder die op het tandvlees loopt, of raak je de verbinding met je partner kwijt. Dan is het tijd dat je je Boss modus aanzet en weer in je kracht komt.

Deze challenge is speciaal voor jou gemaakt. Weer voelen dat jij in je kracht kan staan en die Boss bent die ook nog een Wife en Mom is.

3 weken lang daag ik je uit, zorg ik voor inspiratie en moed om je eigen kracht terug te vinden.

Challenge is geheel op je eigen tempo te volgen, je mag er dus ook langer over doen. 

 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Een eerste stap die je kan nemen om weer in je kracht te staan is de planner aan te vragen en je aan te melden bij de facebook groep voor vrouwen die hardop dromen. En die eerste dromen gaan opschrijven.

Een droom is pas groot genoeg als je hem met samengeknepen billen opschrijft en het zweet je uitbreekt.

Deel jouw dromen in de facebook groep.

Heb jij de controle over je dromen?
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?