blijf dicht bij jezelf
Deze keer deel ik hoe je dicht bij jezelf kunt blijven of komen. Het beeld dat we van ons zelf hebben is grotendeels ingekleurd door anderen. Door die leerkracht die beweerde dat jij niet slim genoeg bent voor die opleiding. Of je ouders die zeiden dat je normaal moest doen, dan deed je al gek genoeg. Of zeiden alleen mijn ouders dat?

Hierdoor ben jij jezelf kwijt geraakt. Probeer je jezelf te saboteren iedere keer als je denkt dat je een nieuw idee hebt of een nieuwe weg wil inslaan. Want dat reptielenbrein wil graag binnen je comfortzone blijven, dat je hebt gevormd om die persoon heen die je geworden bent.

Lees ook: Emotionele balans.

– “Put Your Oxigen Mask on First.”-

Het is tijd om die persoon los te laten en de zelf sabotage los te laten, zodat je dicht bij jezelf kan komen. Klaar voor stap 1?

Stap 1: Denk.

Ken je dat gezegde? “Denken moet je aan een paard overlaten, die heeft een groter hoofd ervoor.” Of zei mijn moeder dat alleen tegen mij? Van mij mag, je moet zelfs denken.

Denk aan alles wat ooit tegen je is gezegd dat je niet zou kunnen of bereiken, maar denk ook aan wat je tegen jezelf zegt dat je niet kan.

Je zou kunnen zeggen dat je een slechte moeder bent omdat iemand je ooit heeft gezegd dat ze het niet eens zijn met jouw opvoedingstechnieken. Of dat je nooit meer een relatie aan gaat omdat je zo erg bent gekwetst dat je denkt dat je altijd gekwetst wordt in een relatie.

 

Gratis Life Planner

Stap 2: Schrijf.

Als je hebt nagedacht over die zaken in je leven waarin je bent kleingehouden of die ver van jezelf afstaan, schrijf je ze op. Schrijf vervolgens het woord Zelf-Sabotage eronder.

Stap 3: Streep door.

Schrijf 3 goede dingen op die zouden komen als je deed wat je zegt dat je niet kunt of wilt doen. Dus hoe zou je leven eruit zien als je wel een goede moeder bent. Of dat je de meest fantastische partner tegen het lijf loopt omdat die gewoon van je houd zoals je bent. En geloof me die partners zijn er.

Streep nu het woord Zelf-Sabotage door, herlees alle positieve dingen en zeg tegen jezelf:

“Alle dingen zijn mogelijk.”

Ik moedig je aan om jezelf hieraan te herinneren iedere keer dat je begint te twijfelen, zegt dat je het niet kunt of jij niet iets zal doen dat je dichter bij jezelf brengt of houdt. Op deze manier blijf je bij jezelf en zal je steeds meer van jezelf gaan houden zoals je bent. 

Challenge voor vrouwen

Dit is een uitdaging uit de 21 dagen challenge voor vrouwen. Klik hierboven op de afbeelding en de komende 21 dagen zullen een begin zijn van een grote verandering. Zodat je dicht bij jezelf blijft.

Sleur, meer balans, thuiswerken
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?