Gebrek aan focus

Gebrek aan focus, hoe ga jij ermee om?

Heel vaak hoor ik in een persoonlijk gesprek dat iemand veel aan zijn/haar hoofd heeft. Gebrek aan focus en geen overzicht meer hebben. Waardoor alles een prioriteit wordt, of niets wordt een prioriteit. In beide gevallen gaat het mis.

Misschien red je het nog wel een paar weken om ondanks het gebrek aan focus en overzicht je nog wel staande te houden, maar op den duur ga je belangrijke zaken vergeten. Ga je fouten maken, voel je je onrustiger worden en van een overspannen gevoel ga je richting een burn-out.

Hoe herken je gebrek aan focus?

In het gesprek dat ik heb met mensen hoor ik een thema, weet ik waar je zwakke plek zit en heb ik door waar de energie weglekt.

Door het weg lekken van energie kan gebrek aan focus ontstaan. Omdat je de energie niet meer hebt om te doen wat je het beste kan doen om je leven op de rails te krijgen of te houden.

Scrollen op social media is dan zoveel makkelijker, geestdodend en werkt verdovend. En zo is weer een uur voorbij. Je dag vullen met ‘veilige’ activiteiten is makkelijk en kost je geen energie (denk je!).

De kern van gebrek aan focus is dat je niet toe komt aan die dingen die er toe doen. Je zoekt de gemakkelijke weg zodat je je niet geconfronteerd wordt met iets nieuws, moeilijks of engs. Zaken die zich meestal net buiten je comfortzone bevindt.

Gebrek aan focus en overzicht zorgt alleen maar voor nog meer zooi op je pad. Want alles is beter dan dat telefoontje, gesprek, poetsen, gezonde maaltijd koken. Ach, vul zelf maar in………….

Lees ook: 3 Tips Doelen stellen voor beginners.

Gevaar van gebrek aan focus?

Het gevaar van gebrek aan focus en/of overzicht is dat je je doel uit het oog verliest. Iedere dag lijkt dan hetzelfde, je blijft in dezelfde cirkel rondlopen en komt niet verder. Je gaat je verschuilen achter smoesjes. Ja, maren…….. Het is niet nodig dat…….. Ik weet niet hoe?………

Kortom je wordt heel handig in het zoeken van uitvluchten. Zodat jij er goed vanaf komt (denk je!)en een reden hebt om door te gaan met wat je eigenlijk niet hoort te doen.

Dan heb ik het hier niet over soms een dag waarin je je overgeeft aan doelloos scrollen, of een dag andere prioriteiten hebben dan anders.

Echt gebrek aan focus gaat dieper dan dit.

Het verstoort je dagritme, of vervangt je dagritme. Om er later achter te komen, dat je compleet bent vastgelopen en de directe wereld om je heen volledig uit balans is. Van financieel, gezondheid, relaties tot aan het gemis van plezier.

Lees ook: 3 Tips voor meer focus en energie

Hoe ga je om met gebrek aan focus?

Het kan helpen om een brainstorm sessie te doen met mensen die je eerlijk en vanuit liefde het goede pad op willen helpen. Je kan je afvragen wat nodig is om het patroon te doorbreken. Je zal het soms niet leuk vinden wat je te horen krijgt. Onthoudt dat deze mensen het beste met je voor hebben en je willen helpen.

Lees ook: 4 Stappen om uitstelgedrag te lijf te gaan.

Een ander kijkt altijd anders naar de zaak, ziet vaak vanuit helicopterview wat je nodig hebt. Zodat je niet nog meer tijd verliest in datgene wat er op dit moment niet toe doet.

Zorg dat je in kaart brengt waar de schoen wringt. Krijg je dat niet in je uppie voor elkaar of heb je geen goed supportteam om je heen. Plan dan een ontdek gesprek in met mij.

Ik help je inzichtelijk te krijgen waar energie weglekt, en help je hervinden waar je energie van krijgt. Dit ontdekgesprek is trouwens gratis en zet je altijd aan tot actie. Bewustwording is vaak de eerste stap.

Overzichtelijk maken van je dagelijkse bezigheden is de volgende stap die je kan doen. Vooral als je het gevoel hebt, veel te doen, maar geen resultaten ziet. Je hebt dan het gevoel van ‘Ik werk me het licht uit de ogen, maar er is geen resultaat, ik snap niet hoe dit kan?’

Als je alle bezigheden en hoe lang je er mee bezig bent eens een week bijhoudt, herken je zelf ook al patronen. Zie je waar het gebrek aan focus ligt. Dan kan je je tijd anders gaan indelen. En ook dan houd je een dagboek bij met een dagindeling.

Lees ook: Discipline

MasterClass ‘Terug in Balans’

In de MasterClass die ik iedere week geef, laat ik je zien waar je uit balans bent. Geef ik handige tips hoe jij de focus en overzicht weer terug krijgt. Zodat jij je dag zinvoller indeelt en vandaar uit je patroon doorbreekt en gezondere en betere eigenschappen gaat ontwikkelen.

Klik HIER voor meer informatie en aanmelden voor de MasterClass.

De MasterClass is online en gratis en geef ik iedere week live. Na aanmelden ontvang je een link en na afloop een opname.

MasterClass Terug in Balans

Hi,

Ik begeleid je na een life event, van niet weten hoe nu verder, weer Back on Track! Zodat ze weer vanuit eigen kracht hun mooiste leven kunnen leiden.

Ik ben de cheerleader langs de kant van de weg, die juicht bij behaalde doelen en je ondersteunt als het moeilijk wordt. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik welke weg je aflegt en wijs je de goede kant op d.m.v. een praktisch en doelgericht programma. Waarbij ik essentiële olie gebruik om het proces te ondersteunen.

Ben dankbaar, heb vertrouwen. Leef je Oola Leven.

Astrid

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Gebrek aan focus
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?