Dream big

Hoe groot durf jij te dromen?

Heel veel mensen hebben geen dromen meer. Dromen zijn immers bedrog, toch? De laatste dromen dateren vaak vanuit onze kindertijd. Als we deze dromen deelde met onze ouders, dan werd die droom vaak wreed verstoord. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Of dat zal je nooit lukken. Waardoor we onze dromen voor ons houden, als we nog durven dromen. Ik daag je uit! DREAM BIG!

Lees ook: Discipline. Waar ik mijn eigen droom deel, die bijna uit mijn hoofd werd gepraat. 

Emma.

Een paar weken geleden heb ik een jonge dame ontmoet, waar ik blij van werd. Eindelijk iemand die hardop haar droom uitsprak. Vol vuur en passie. Ze stelde zich zelf voor en zei:

“Ik heb een droom en ik ga hem laten uitkomen.” – Emma van de Nobelen.

School at Sea

Het is haar droom om een half jaar te zeilen met School at Sea. Ze wist mij precies te vertellen waarom ze dit zo graag wilde doen. Wat ze van deze droomreis verwacht en wat er van haar wordt verwacht tijdens de reis. Het zal echt geen lui lekker land wezen, er zal gewerkt en geleerd worden. Er zal gelachen en gehuild worden.

Maar ze weet ook wat ze nog voor een actiestappen moet ondernemen om in oktober met de wind in de haren richting het Caribisch gebied te zeilen. Zo’n droomreis kost geld en ik ben blij dat ik haar heb mogen sponsoren. Als dank daarvoor heb ik een telefoontasje mogen uitzoeken dat ze zelfgemaakt heeft van zeilen.

Wil jij meer weten over de reis van Emma en misschien zelf een kleine donatie doen. Kijk dan op haar website of social media

Wakker geschud.

Haar droom heeft mij wakker geschud. Want heb ik mijn droom of dromen nog zo helder? Ik weet dat ik graag droom, en de meest concrete dromen uit het verleden heb ik ook allemaal kunnen laten uitkomen. Omdat ik zo’n droom kon omzetten naar een doel en vanuit dat doel, allemaal kleine actiestappen kon ondernemen om dat ene doel, die ene droom uit te laten komen.

Naar mate je ouder wordt, vervagen die heldere dromen en vormen ze eigenlijk 1 grote droom. Als mijn gezin maar gelukkig is en mijn kinderen goed terecht komen, dat is 1 van de veel gehoorde wensen van vrouwen die ik spreek over hun dromen. Gezond blijven is ook zo’n wens der gedachten.

Met minder genoegen nemen.

Als je ouder wordt neem je blijkbaar genoegen met minder. Neem je niet meer de tijd om te dromen, aangezien de meesten van ons op standje overleven staan.

De dag doorkomen, als je geluk hebt nog wat tijd voor jezelf overhouden en op tijd naar bed, waar je hopelijk mag genieten van een ongestoorde slaap. Dit is al een droom op zich van veel (jonge) ouders.

Deel jouw droom met mij.

Eigenlijk zonde toch? Dat we zo opgaan in onze dag dat we onze dromen zijn vergeten, ze naar een tweede (of derde) plan hebben doorgeschoven. Het is tijd om te zeggen:

Ik heb een droom en ik laat hem uitkomen!

Wil jij je droom delen met mij, plan dan hieronder een afspraak in mijn digitale agenda voor een gratis 30 minuten kennismaking gesprek. 

Ik zie je graag. 

21 daagse challenge

Zit je nu al een tijdje voor je uit te staren en weet je eigenlijk helemaal niet wat jouw droom is? Dan is het tijd voor een reset. Wie ben jij? Waar zitten je valkuilen en vooral waar word je blij van.

Voor die vrouwen heb ik een challenge van 21 dagen samen gesteld. Op je eigen tempo te volgen en geheel gratis. Je kunt je aanmelden via de button hieronder of ga naar mijn facebook groep ‘vrouwen die hardop durven te dromen‘, daar staat de challenge ook.

Challenge voor vrouwen

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Hoe groot durf jij te dromen?
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?