S

Je zorgt voor structuur in je leven door een stevig fundament te hebben, waarop je verder kan bouwen. Een plan waar je altijd op terug kunt vallen als je de balans kwijt bent. Ik ben van de generatie die is opgevoed met de 3 R-en. Rust, Reinheid, Regelmaat. Iedere keer bewijst het zijn kracht. Ook al houd je van vrijheid, blijheid. Structuur is het vangnet dat we allemaal nodig hebben.

Lees ook: Hoe vind je de balans?

Ik deel hieronder 3 tips met je die voor mij al jarenlang zorgen voor structuur.

Tip 1: Planning.

Met een goede planning valt en staat alles. Een planning zorgt voor overzicht en groeit met je mee. Hoe strak je een planning voert is aan jou. Op sommige momenten in mijn leven had ik een strakkere planning nodig om mezelf overeind te houden. Op momenten dat het goed gaat is de planning als vanzelf losser. Een planning biedt een vorm van controle, jij hebt immers de touwtjes in handen over hoe je de planning invult.

Family Planner.

Voor sommige vrouwen is een keukenagenda waar afspraken op staan voldoende. Bij mij hangt al jaren De Enige Echte Super Family Planner aan de keukendeur. Een handig maandoverzicht waarop alle afspraken komen te staan.

Tip 2: Brain Dump.

Daarnaast had ik nog talloze notitie boekjes voor van alles en nog wat. Waarna ik niet meer wist in welk notitie boekje ik wat had geschreven en dus weer een notitie boekje nodig had om in op te schrijven in welk boekje ik wat had geschreven. Herkenbaar? Of ben ik de enige die blij kan worden van een notitie boekje? 

Bullet Journal

Notitie boeken zijn uitermate geschikt voor een Brain Dump. Opschrijven zodat het uit je systeem is. Wat je er mee gaat doen is voor later zorg. Toen ik het boek van Ryder Carrol, De Bullet Journal Methode, gelezen had, snapte ik het belang van een notitieboek of te wel een Bullet Journal. Het is niet alleen een dump plek, maar geeft inzicht in patronen en structuren. Het is onder andere een agenda, dankbaarheidsboek en dagboek in één. En daar houd ik van. 3 vliegen in 1 klap.

Tip 3: Skittles & Oranges.

Hahahaha, ik hoor je denken. WAT?????

Skittles zijn die dagelijkse zaken die je moet doen, maar je niet dichter bij je doelen brengt. De Oranges zijn de stappen die je iedere dag zet om je doelen te behalen.

Door iedere dag 3 dingen op te schrijven in je bullet journal of op een apart kaartje en ze zo snel mogelijk doen om ze te kunnen afstrepen. Heb je nog voldoende tijd voor de Skittles van die dag.

Als je deze 3 tips een tijd lang doet, zal je een patroon herkennen. De structuur die voor jou werkt. Misschien ga je na een tijdje zien dat het ene doel dat je voor ogen had, je niet dichterbij het leven brengt dat je voor jezelf en je familie wenst. Of zie je dat je op bepaalde dagen, tijden productiever bent dan andere dagen.

Het mooiste dat je door het bijhouden van een Planning, Brain Dump plek en je Skittles & Oranges de balans terug ziet die je hebt in de 7 belangrijke gebieden in je leven. Jouw Oola leven.

Live Oola.

Een leven dat in balans is in de 7 pijlers van je leven. Het leven dat je voor ogen hebt, maar niet weet hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Want ben nou eerlijk. Wij zijn toch allemaal hier op deze aardbol om het mooiste leven te leven!

Lees ook: 3 stappen naar een leven vol Oola.

Wil je een keer met mij praten over wat Oola is en of het iets voor jou is. Plan dan door op deze zin te klikken een 30 minuten gesprek in mijn digitale agenda. Vergeet daarna niet je afspraak te noteren. 😉

Of meld je hieronder aan om op de hoogte te blijven van de 4 weken online cursus die ik regelmatig geef. Als cadeautje voor je aanmelding ontvang je van mij een planner, waarmee je een begin kan maken met de structuur. 

 

Gratis Life Planner
Hoe zorg je voor structuur
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?