Houdt angst je tegen?

Houdt angst je tegen om het leven te leven dat je wilt?

“De vraag is niet wie laat me. De vraag is wie houdt mij tegen?”

Dit is een quote van filosoof Ayn Rand. Sta je er weleens bij stil, hoe vaak we naar anderen wijzen waarvan we denken dat die ons tegen houden. Nog vaker is er maar 1 persoon die je tegenhoudt…….

En dat ben JEZELF!

In het boek dat mijn leven veranderd heeft, Oola: Find Balance in an Unbalanced world, schrijven Dave en Troy over een serie van Blockers. Die eigenschappen of mindset die ons ervan weerhouden om het leven te leven dat voor ons is weggelegd.

Hoe vaak komt het niet voor dat we een gouden idee hebben of de mogelijkheid om een droom te verwezenlijken? Maar dat we de situatie of mogelijkheid dood analyseren om vervolgens terug bij af te zijn. En de kans op een mooier leven door onze vingers glipt. Om achter te blijven met spijt als haren op ons hoofd. We worden op de 1 of andere manier geblokkeerd om die stap buiten onze comfortzone te zetten.

Affiliate.

In sommige artikelen maak ik gebruik van affiliatie marketing, waarbij ik producten of diensten van anderen promoot en een financiële beloning krijg voor elk verkocht product. Ik ben hier uitermate selectief in en promoot alleen producten die ik ook daadwerkelijk zelf gebruik of heb gebruikt.

De komende weken ga ik in mijn blogs in op de 7 blockers die er volgens Oola zijn.

Vandaag de eerste #OolaBlocker: FEAR of te wel ANGST.

Voor wat zijn we normaal gesproken bang? Muizen, spinnen, ons eerste sollicitatie gesprek, spreken voor publiek. Dingen van alledag die regelmatig terug komen in ons leven. En die heel veel mensen gewoon overleven.

De realiteit is dat, over het algemeen, de verlammende effecten van angst volledig ongegrond zijn. Hoe vaak zijn we achteraf niet opgelucht met het idee dat het allemaal wel meeviel. Om de volgende keer weer met klotsende oksels voor een groep te staan.

Zolang je instinct en de feiten je niet vertellen dat je echt in groot gevaar bent, dan is het OKE om op koers te blijven. Om het grotere plaatje van je droomleven niet uit het oog te verliezen. Verzamel informatie, tel tot 20 en zet die stap. Die stap die je leven kan veranderen. 

Lees ook: Ready Set Go.

Loop je vaker tegen de lamp door angst, houdt angst je tegen en je hebt in de gaten dat je door die angst heen moet. Maar je weet niet hoe. Dan is het tijd voor actie. Want stel je eens voor dat je leert hoe je met angst kan omgaan. En dan heb ik het hier niet over fobieën die je wel het gevoel van doodsangst kunnen geven, hier is specialistische hulp bij nodig.

21 daagse Challenge voor vrouwen.

In de GRATIS 21 daagse challenge voor vrouwen (mannen mogen ook meedoen hoor!) ga ik met je aan de slag. Je leert jezelf beter kennen. Waar ben je uit balans, tegen welke angsten loop je aan? En hoe plaats je die angst in perspectief en leer je toch die stap te zetten die je verder brengt richting jouw droomleven. Geef je hieronder op en/of meld je aan bij de facebook groep.

Challenge voor vrouwen

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Houdt angst je tegen?
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?