Houdt boosheid je tegen?

Houdt boosheid je tegen om positief te zijn?

Boosheid is 1 van de #oolablockers die je tegen houdt om positief te zijn. In deze serie schrijf ik over gewoonten die ons belemmeren in persoonlijke groei. Persoonlijke groei die nodig is om het leven van onze dromen te creëren. Kunnen we dan eens eerlijk praten over een struikelblok voor veel mensen. 

Boosheid.

Dan heb ik het niet over de kortdurende boosheid als iemand je afsnijdt in het verkeer. Maar over de boosheid die je als een sluimerend vuurtje jarenlang met je meedraagt. En bij het minste geringste kan ontaarden in een vulkaan uitbarsting. Deze boosheid die niet alleen jezelf tekort doet, maar ook de mensen die je liefhebt. 

Denk eens aan je kinderen. Als je rustig blijft in een stressvolle situatie dan voelen kinderen zich veilig. En zullen ze jou zien als hun veilige haven tijdens een crisis. Maar uitbarsten in woede zorgt ervoor dat ze je gaan zien als onveilig, niet geloofwaardig en iemand die je beter kunt vermijden als het lastig wordt tijdens een stress moment. De helft van de kinderen die regelmatig in aanraking komen met boosheid hebben kans op een laag zelfvertrouwen, angsten en depressie.

Boosheid tast ook JOU aan. 5 minuten aan woede zorgt voor een urenlange onderdrukking van je immuunsysteem.

Dus….. Waar wordt jouw boosheid door getriggerd?

Mijn trigger is onmacht. Het gevoel van controle verlies. Niet dat ik een mega controle freak ben, maar het afgelopen jaar was nogal een uitdaging. Dan is het niet altijd gemakkelijk om met de stroom mee te gaan. Vooral als dat tegen je principes ingaat. 

En dan is er het spreekwoord. “Was sich liebt, das neckt sich.” Waar ik hierboven schrijf dat de mensen die je liefhebt het hardst worden getroffen door een woede uitbarsting, zorgen zij ook vaak voor de druppel die de emmer laat overlopen. Of doen alleen die van mij dat? 

Lees hier: Familie doet er toe.

Boosheid zit vaak dieper dan de stress die je voelt als iemand het uiterste van je vergt. Denk eens aan de jarenlange wrok die je met je meedraagt voor iets wat jaren geleden gebeurd is. Waar de kinderen geen weet van hebben en ook helemaal niets mee van doen hebben. Het is niet vanwege de pot pindakaas die op de grond is kapot gevallen of de tekening met viltstift op het nieuwe behang. Kinderen of iets anders zijn gewoon de triggers die deze oude wrok weer laat oplaaien.  

Zie die oude wrok als gas in een gastank die je met je meedraagt. Drukt er dan iemand op de ontstekingsknop, dan komt dit gas naar buiten. Het is dus van belang dat je weet waar jouw ontstekingsknop zit en bedenk een oplossing zodat er.

  1. niet teveel gas naar buiten komt.
  2. bescherm je ontstekingsknop beter voor triggers.

Lees hier: Ready, Set, Go!

Mede dankzij de #OolaGuys, Dave en Troy (schrijvers van het boek Oola, find balance in an unbalanced world) heb ik na 37 jaar eindelijk de stap durven nemen om van mijn schuldgevoel af te komen.

Focus je meer op positieve lange termijn doelen voor je leven en dat van je gezin. Als je in het verleden problemen hebt gehad of je voelt dat je hier nog steeds mee worstelt, misschien is het dan tijd om te werken aan een leven dat meer in balans is. Een leven dat groeit en voldoening geeft. Indien je slachtoffer bent of bent geweest van huiselijk geweld of (seksueel) misbruik kijk dan op www.slachtofferwijzer.nl of neem contact op met je (huis)arts voor hulp.

Oola. 

Meer dan 20 jaar geleden hebben de #oolaguys Dave en Troy, Oola ontwikkelt om mensen te helpen om nieuwe gewoonten en een nieuwe manier van leven te leren. En de dagelijkse actie stappen te laten nemen die nodig zijn om je leven in balans te brengen en te houden. In de loop der jaren is het Oola Life Programma uitgegroeid tot een lifestyle met miljoenen volgers.

Oola is een lifestyle waarbij je zorgt voor de juiste balans in 7 belangrijke pijlers in je leven. Waar je de blockers onder ogen durft te komen en je leert hoe je door accelorators te gebruiken meer uit je leven kan halen. Ik heb geleerd door verantwoordelijkheid te nemen en doelgericht actie te ondernemen je de mogelijkheid hebt om het leven van JOUW dromen te creëren.

Ik heb ontdekt dat het Oola life programma mij de kans bied om de controle over mijn leven terug te krijgen. Hierdoor gaat de druk van de ketel en blijf ik rustiger tijdens stress momenten. Met andere woorden. Er zit geen gas meer in de gastank en mijn ontstekingsknop is beter beschermd. Doordat ik meer gericht ben op de positieve doelen die ik graag wil behalen in mijn leven en dat van mijn gezin. Zodat de balans in de 7 belangrijke gebieden van het leven weer terug is, waaronder Fitness, Family, Finance, Faith en meer. Ik ben een gecertificeerde Oola Life Coach geworden om andere vrouwen te helpen die, net als mij, na een life event hun leven weer op de rails willen krijgen. 

Lees hier: Aangenaam, mijn persoonlijke verhaal.

Is dit het nu?

STOP!

Denk jij weleens ‘Is dit het nu?

Ik daag je uit om te dromen over je toekomst.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Houdt boosheid je tegen?
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?