in 4 stappen van belofte naar waargemaakt

In 4 stappen van belofte naar waargemaakt.

25 jaar geleden hebben mijn man Rob en ik een belofte gedaan. Dat we OOIT met onze kinderen terug zouden komen naar Walt Disney World in Florida. In deze blog deel ik de 4 stappen van belofte naar waargemaakt. Zodat jij er niet 25 jaar over doet om een belofte of droom waar te maken.

OOIT.

OOIT komen we hier terug met onze kinderen. Dat zeiden Rob en ik tegen elkaar tijdens onze huwelijksreis naar Walt Disney World in Orlando Florida in 1997. Maar OOIT is niets zeggend.

OOIT, als er kinderen zijn. Die kwamen een aantal jaar later. Toch bleef het lange tijd bij OOIT, sterker nog we hadden het er eigenlijk nOOIT meer over.

Alleen kwam het leven er tussendoor. De kinderen verloren hun vader en ik mijn man. Overleven en een nieuw leven opbouwen is dan prioriteit. Toen we eindelijk onze draai weer gevonden hadden, en ik een aantal van mijn (kleine) dromen heb omgezet naar doelen en die heb uitgevoerd. Kwam de droom der droom weer naar boven, om met de kinderen naar Walt Disney World in Florida te gaan. Zeg maar een droom 2.0.

Veel mensen hebben mij gevraagd hoe ik dit heb aangepakt. Zo’n grote droom laten uitkomen. Daarom deel ik de 4 stappen die ervoor gezorgd hebben dat ik oude herinneringen heb kunnen ophalen en dat we nieuwe herinneringen hebben kunnen maken.

Lees ook: 4 tips om dierbare herinneringen levend te houden.

Stap 1 van belofte naar waargemaakt.

Van belofte naar droom.

Ooit gaan we met de kinderen naar Walt Disney World in Florida. Lange tijd bleef het bij deze belofte, zoiets wat je zegt, maar nooit ervan komt. Je kent het wel. We maken dagelijks zulke beloftes. ‘Ik kom snel een kopje koffie drinken’. ‘We zullen snel iets afspreken.’ En ondertussen komt er niets van terecht.

Door de vaagheid van een belofte, ben je snel geneigd om er niets mee te doen. In mijn geval is dit jarenlang ook zo geweest. Een paar jaar na het overlijden van Rob begon de belofte te knagen. De belofte werd een droom. Van OOIT naar ‘ik GA met de kinderen naar Walt Disney World. En daar bleef het weer bij, omdat er andere zaken voorrang kregen. 

Maak je belofte concreet van OOIT naar GA.

Stap 2 van belofte naar waargemaakt.

Van droom naar doel.

Jarenlang hield ik deze droom voor mezelf. Want de negatieve gedachten van dat gaat nooit lukken. Daar heb je het geld niet voor. Weet je wel hoe duur dat is. Bleven door mijn hoofd malen. En ik durfde mijn droom niet te delen met mijn huidige partner en kinderen. Want stel je voor het gaat niet lukken. Dan heb ik gefaald.

Maar het bleef knagen en toen heb ik het hardop gezegd. ALS IK 50 WORD GAAN WE MET Z’N ALLEN NAAR WALT DISNEY WORLD. Het hoge woord was eruit. En nu? Ik had van mijn droom een doel gemaakt door er een datum aan te koppelen en hardop uitgesproken. Toen……. Riep ik dit tegen iedereen die het horen wilde. Het duurde nog even voordat ik 50 werd, was een goede smoes om de actiestappen nog voor me uit te schuiven. Omdat de noodzaak of waarom vraag nog ontbrak.

Maak van je droom een doel door er een tijdsduur aan te koppelen.

Lees ook: 5 Tips van droom naar doel.

Stap 3 van belofte naar waargemaakt.

Waarom?

Het belangrijkste om van doel naar actie over te gaan is je WAAROM? Waarom wil je dit zo graag, kan je voelen hoe graag je dit wilt? Wat veranderd er in je leven als je een doel hebt behaald of je grote droom hebt waargemaakt?

De waarom van mijn belofte/droom/doel werd ieder jaar groter, ik voelde steeds beter waarom dit zo belangrijk voor mij/ons was. 

De kinderen waren nog klein toen Rob overleed (6 en bijna 4 jaar), en twee jaar hiervan was hij ziek. De kinderen kende hun vader dus eigenlijk niet anders dan ziek. Samen in Walt Disney World zou ik oude herinneringen kunnen delen en aanvullen met nieuwe herinneringen. Dit werd mijn grote waarom. Ik voelde aan alles dat dit moest gebeuren. Werd ik al emotioneel als ik eraan dacht dat er een moment zou komen dat we door de poorten van Walt Disney rijden.

Zorg dat tot in je ‘botten’ voelt dat dit iets is dat het bijna is dat je zonder niet kan leven. Wat is jouw WAAROM? En jouw waarom is jouw waarom, hoe gek, vreemd of onvoorstelbaar dat ook voor anderen mag zijn. Als jij het maar snapt. Dit zorgt ervoor dat je altijd een drijfveer hebt om actie te ondernemen en niet op te geven.

Lees ook: Ontwerp je droom leven.

Stap 4 van belofte naar waargemaakt.

De wet van de aantrekkingskracht.

Ik herinner me nog goed het moment dat ik van droom naar doel ben gegaan, omdat ik plotsklap mijn waarom duidelijk had. Carnaval 2019 was ik bij een manifestatie bijeenkomst en daar greep mijn waarom me letterlijk bij de keel. Nu was er echt geen weg terug. Mijn waarom was nu mijn drijfveer geworden. 

Het concrete doel was om een x bedrag aan euro’s te sparen. Ik ben thuis gekomen en heb mijn oude homeopathie boeken (binnen 24 uur) verkocht. Dit was de eerste inleg op een aparte spaarrekening. In mei 2019 overleed (plotseling) mijn vader, waar ik door de erfenis ineens een flink bedrag kreeg.

Dat het niet aan ons is om te bepalen hoe het universum ons tegemoet komt wist ik al jaren. Dus aanvaarde ik in dankbaarheid het geld en besteedde het aan onze droomreis.

Lees ook: Positieve affirmaties

Geef je dromen NOOIT op.

1 maand nadat ik 51 ben geworden hebben we de reis van onze dromen gemaakt.

Feitelijk heb ik maar 3 jaar gedaan over het realiseren van de belofte (waarvan 2 jaar de wereld op slot was). Twijfel, onzekerheid, machteloosheid en belemmerende gedachten hebben mij 23 jaar lang van mijn droom afgehouden. Pas toen ik alle puzzelstukjes had en de puzzel kon gaan maken, vielen als vanzelf de puzzelstukjes op zijn plaats. 

Inmiddels weet ik hoe ik systematisch, ondersteunt door de kracht van het universum de mooiste dromen kan laten uitkomen. En deel ik als ervaringsdeskundige hoe je je leven weer oppakt na een life event met mijn cursisten. Ik leer je hoe je eenvoudig in 3 stappen alle puzzelstukjes verzameld en hoe je jouw puzzel gaat vorm geven.

Laat twijfel, onzekerheid en belemmerende gedachten jou niet 23 jaar afhouden van jouw dromen. Het is ook mijn droom om jouw dromen te laten uitkomen. Zodat jij van onzeker en machteloos, de kracht en vertrouwen terug vindt in het leven en je dromen waarmaakt. 

Is het jouw droom om samen met mij te werken, maar houdt de prijs van de cursus je tegen? Meld je dan aan bij mijn facebookgroep, want daar ga ik de komende maanden iets moois delen.

Oola Life Planner.

Om jouw dromen vorm te geven, heb ik een Oola Life Planner gemaakt. Deze helpt je om na te denken over wat je echt wilt en waarom. Welke stappen je kan zetten en je activeert om die eerste belangrijke stap te zetten.

Gratis Life Planner

Gratis Dromen Planner.

Ik kan me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Want er komt gewoon heel veel op je af. Je voelt je onzeker en misschien ook wel machteloos. Want waarom zou het deze keer wel lukken?

In de weggever die ik graag met je wil delen, laat ik zien dat je je leven overzichtelijker kan maken, door te kijken naar 7 belangrijke gebieden. Dan is het makkelijker om een nieuw begin te maken. Klik op de button hieronder om de weggever in je mailbox te ontvangen. 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Een eerste stap die je kan nemen om weer in je kracht te staan is de planner aan te vragen en je aan te melden bij de facebook groep voor vrouwen die hardop dromen. En die eerste dromen gaan opschrijven.

Een droom is pas groot genoeg als je hem met samengeknepen billen opschrijft en het zweet je uitbreekt.

Deel jouw dromen in de facebook groep.

in 4 stappen van belofte naar waargemaakt
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?