4 stappen om de juiste ballen hoog te houden

4 Stappen om de juiste ballen hoog te houden.

Een blogbrief voor vrouwen die (te)veel ballen in de lucht proberen te houden.

Lieve…..,

Waar komt dat toch vandaan dat wij vrouwen allerlei rollen op ons nemen. We werken, zijn moeder, zijn een partner, runnen een gezin, nemen de zorg voor een ander op ons. Staan klaar voor iedereen. En daarbij vergeten we vaak ons zelf.

Zelfs als we een dag vrij hebben, zoeken we klusjes om bezig te blijven. En als we dan al een keer een dag echt niets doen, zo’n paar keer per jaar. Dan voelen we ons ook nog schuldig. Of ben ik de enige?

Maar wat gebeurt er als je al die ballen niet meer in de lucht weet te houden. Je jongleert, je wringt je in alle bochten tot de eerste bal valt. 1 bal kan nog wel, als er 1 valt dan moet je weer een nieuwe balans gaan zoeken. En wie weet valt er dan nog 1 en nog 1. En dan?

Dan ben je letterlijk de draad kwijt. Je weet niet meer hoe je de ballen moet oprapen en ze weer hoog moet gaan houden. Misschien wil je de ballen niet meer oprapen, maar wil je opnieuw beginnen.

Alleen je weet niet hoe je dat moet doen, want hoe zit dat met die ballen?

Ik deel graag een aantal stappen met je hoe je de juiste ballen hoog moet houden.

Lees ook: Hoe verander je je leefstijl stap voor stap.

Stap 1 om de juiste ballen hoog te houden.

Kijk eens naar de ballen. Hoeveel ballen houd je omhoog. Zijn het grote ballen, hebben ze allemaal hetzelfde gewicht. Of voelt 1 zwaarder dan de ander.

Door je taken, of rollen die je in de loop der jaren op je schouders hebt genomen eens onder de loep te nemen kan je een onderscheidt maken welke taken/rollen belangrijk voor je zijn.

Lees ook: Hoe vind je de balans?

Stap 2 om de juiste ballen hoog te houden.

Voordat je weet welke bal je wel of niet hoog wilt houden is het belangrijk dat je weet waarvoor je de ballen in de lucht houdt. Is dat voor anderen, of omdat je ergens naar toe wilt werken.

Het kan best zijn dat je een tijdje behoorlijk moet jongleren om je doel te bereiken. Maar dan weet je waarvoor je het doet. Dan heb je een motivatie en zal je zien dat het je ook gaat lukken.

Om het makkelijker en overzichtelijker te maken, zodat je niet als een kip zonder kop ballen hoog houdt, plaats je de ballen in een categorie.

Lees ook: Vind balans in een wereld uit balans.

Stap 3 om de juiste ballen hoog te houden.

Vallen de ballen in 1 van de belangrijke gebieden van Oola? Oola gaat uit van 7 belangrijke gebieden in het leven. Fitness, Finance, Family, Field (je carrière), Faith, Friends & Fun.

Als een bal niet in 1 van deze gebieden valt, dan kan je die bal sowieso vergeten. Die doet er echt niet toe en is alleen ballast en houdt je uit balans.

Misschien heb je wel 3 ballen die bij je werk horen hoog te houden. Of drukt een schuld zo zwaar op je zodat je de financiële bal niet in de lucht kon houden.

Bepaal in stap 3 dus welke ballen er toe doen voor jou en in 1 van de 7 categorieën vallen.

Lees ook: Creëer je droomleven.

Stap 4 om de juiste ballen hoog te houden.

In stap 2 hebben we geleerd waarvoor je de (juiste) ballen in de lucht wilt houden. In stap 3 heb je bepaald welke ballen er toe doen.

In stap 4 ga je bepalen hoeveel ballen je wanneer in de lucht wilt houden. Om de juiste balans te vinden is het belangrijk om af te wisselen. Een echte jongleur kan vele ballen op vele manieren in de lucht houden.  

Oefening baart kunst.

Stel je voor dat er een systeem is waarmee je overzichtelijk en makkelijk kan leren jongleren. Niet daadwerkelijk jongleren met ballen, maar met de juiste taken/rollen in de juiste balans. Zodat je de balans terug vindt in een wereld (jouw wereld) die uit balans is.

Van machteloos, frustratie en onzekerheid naar Ooh La La ik kan de wereld aan. Ik heb er alle vertrouwen in dat jij dat kan.

De ballen……..

Astrid.

PS: Wil je meer van deze waardevolle tips, lees dan verder.

De facebook groep vrouwen die hardop durven te dromen is een community met vrouwen die vanuit hun dromen, de ballen oprapen en in de lucht houden. Daar deel ik nog meer tips en trics waarmee je de balans terug kan vinden. 

Als je niet weet waar je moet beginnen dan heb ik een life planner voor je. Geen gewone planner, maar een planner die uitgaat van die 7 OolaF’s. Waarbij je uitgaat van je droom of dromen.

 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

4 stappen om de juiste ballen hoog te houden
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?