keuze maken

Hoe kan je de juiste keuze maken als je steeds weer in dezelfde valkuil loopt?

In deze blog kan je lezen dat je altijd een keuze hebt. De juiste keuze kan je alleen maken als je weet waaruit je de keuze hebt en helder hebt wat de gevolgen zijn van de keuzes die je hebt. Op die manier kan jij terugkerende patronen doorbreken, zonder schuldgevoel en je dromen waarmaken, vanuit je eigen unieke kracht.

Vallen, opstaan en weer doorgaan.

Als kind hoorde ik dit vaker, aangezien ik nogal een stuntelig kind was en over een lucifer kon vallen. Opstaan en weer doorgaan.

Ook in de periode dat het moeilijker was, ging ik regelmatig onderuit. Vallen, opstaan en weer doorgaan. Figuurlijk het stof van je kleding kloppen, een lach op je gezicht toveren en door…….. Tot…….. je weer over hetzelfde struikelt. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Hoe vaak blijven we ons stoten tegen dezelfde steen, voordat we een keuze maken.

Patronen doorbreken, door een keuze te maken.

Ik hoor vaak in de gesprekken die ik met mensen voer, dat ze bepaalde patronen aantrekken, bepaalde zaken altijd op hun pad komt. En dat zijn vaak niet de meest positieve verhalen.

De eerste stap, die je moet zetten nadat je gevallen bent, is…. Opstaan en je realiseren dat het de zoveelste keer is en dit de laatste keer is geweest. Ik kan je helpen met analyseren, wat iedere keer de aanleiding is dat je struikelt, want vaak heb je het zelf niet in de gaten. 

Die eerste bewustwording is direct een groot aha momentje. Je kunt dan twee dingen doen. Ervoor zorgen dat je niet meer in de situatie komt, waar je iedere keer intuint. Of anders omgaan met die situatie. De volgende keer zal je het aan zien komen, en dan kan je ter plekke de keuze maken. Ga je de situatie uit de weg, of ga je deze keer er anders mee om. Je kan zelfs iedere keer weer die keuze maken.

Zoekplaat maken.

Ken je van vroeger nog die insecten zoekplaten? Zo één met die keuze momenten. Uiteindelijk kom je dan als het goed is bij het juiste insect uit. Eigenlijk doe ik tijdens een doorbraaksessie niets anders. Inzichtelijk maken dat je een keuze hebt. En wat de gevolgen zijn van iedere keuze voor zich. Ik zorg dat je vol zelfvertrouwen de keuze zelf kan maken. 

Vol zelfvertrouwen een keuze maken.

Nadat de patronen zichtbaar zijn geworden, kan je de patronen gaan doorbreken. Je gaat uitzoeken wat voor jou de juiste uitkomst is. Met andere woorden, jij hebt de keuze te bepalen hoe je de volgende keer wilt dat het gaat.

Denk bijvoorbeeld aan gesprekken die altijd anders lopen als dat je gedacht had. Je blijft achter met een gevoel van onbehagen. Of ineens weet je wat je wel had moeten zeggen om het gesprek in een andere richting te brengen. Achteraf weten we precies wat we hadden willen zeggen. Of ben ik de enige…….? Dan ben je gevallen, opgestaan en de volgende keer vlieg je er anders in.

Pak de controle door een keuze te maken.

De controle nemen doe je niet in 1x voor alles. Dat doe je in 7 gebieden, in deze gebieden ga je kijken wat jouw ideale uitkomst is. Zorgen dat je die helder hebt. Dat maakt het gemakkelijker om een keuze te maken. Brengt een keuze je dichter bij je doel, of juist dichter bij een valkuil? Aan jou de keuze. 

Life Planner.

Ik heb een handige planner gemaakt waarmee je voor ieder gebied een droom en doel omschrijft. Hierna kan je gericht die stappen zetten die nodig zijn om het patroon definitief te doorbreken.

Want het is een feit dat als je de aandacht verlegt naar iets waar je blij van wordt, de wereld om je heen gaat veranderen. De energie die je uitstraalt, trekt een andere energie aan. Waardoor je zelfverzekerder wordt in de keuzes die je maakt en je niet meer zo snel uit balans wordt gebracht.

Gratis Life Planner

Vol zelfvertrouwen, nieuwe uitdagingen aangaan.

Doordat je de controle hebt genomen over je keuze’s en dus ook over de uitkomst, zal je merken dat je steviger in je schoenen staat. Minder vaak in dezelfde valkuilen loopt. Waardoor je vol zelfvertrouwen, nieuwe uitdagingen makkelijker durft aan te gaan. 

Weet dat ik maar 1 wahstapp bericht van je vandaan bent. Gebruik de whatsapp knop in de rechterhoek om meet mij in contact te komen. 

Ik kijk ernaar uit. 

Mevrouw Astrid

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

keuze maken
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?