hoe verander je leefstijl

Wat is Oola?

Meer dan 20 jaar geleden, twee holistische artsen – Dr. Dave Braun en Dr. Troy Amdahl – identificeerden 7 belangrijke levensgebieden: fitness, finance, family, field, faith, friends en fun. . . Waar vrijwel alles in het leven gebeurt, en waar het allemaal uit balans kan raken.

Ze creëerden een formule voor het vinden van balans op elk van deze gebieden en noemden de formule Oola om mensen te helpen nieuwe gewoonten aan te nemen, nieuwe manieren van leven te oefenen en die dagelijkse acties te ondernemen die essentieel zijn om het leven in balans te brengen.

Tegenwoordig zijn “The Oola Guys” internationale bestsellerauteurs, influencers op sociale media, experts op het gebied van persoonlijke groei en oprichters van Oola Coaching met succesvolle klanten over de hele wereld.

Waar ben je?

Stap 1; Waar ben je?

Voordat je weet waar je naar toe wilt, is het belangrijk te weten waar je bent. Net zoals je in Google maps eerst je locatie moet delen voordat de route naar je einddoel kan worden gegeven.  

Onze opvoeding heeft ervoor gezorgd dat we een bepaalde ballast meedragen gevormd door opmerkingen en aannames. Weet dat waar je bent niets zegt over wie je bent. Het is gewoon een vertrek punt. Het vertrek punt naar een leven dat mooier en beter is dan nu. 

Weet je nog dat we kijken naar 7 gebieden in je leven? Je leven of wat je er tot nu toe van gemaakt hebt is een optelsom van deze gebieden. Je kan nog zo hard werken om in 1 gebied uit te blinken, als de rest niet aansluit en in balans is, dan heb je een behoorlijk slag in het wiel. 

En dat rolt niet gemakkelijk. 

Lees ook: Hoe zorg je voor structuur?

 

Wat is het Oolaplan

Stap 2; Waar wil je naar toe?

Dit kan een hele lastige vraag zijn. Vooral als je al zolang het gevoel hebt dat je heel ver van je eigen weg af bent. Je bent verdwaalt en weet eigenlijk niet meer wat je nu echt wilt. 

Pak nog een keer die 7 gebieden erbij. Weet je ze nog? Fitness, alles wat met gezondheid te maken heeft. Finance, de staat van je financiën en andere administratieve zaken. Family, spreekt voor zich. Field, je carrière. Faith, het vertrouwen in jezelf en in de wereld. Friends en Fun. 

Droom eens over je hoe je leven eruit zou zien als geld, tijd, ruimte er niet toe doet. Hoe zou je leven er dan uit zien? Alles mag en alles is goed. Misschien heb je voor elk van de 7 gebieden wel een droom. Ook al zong Marco Borsato dat dromen bedrog zijn. Ik weet wel beter.  

Nu is het Jouw Beurt.

Download de GRATIS Life Planner en start vandaag nog met het vormgeven van 2022. En zorg dat het je mooiste jaar ooit wordt.

Onder de afbeelding heb je nog de derde stap van mij tegoed. Vergeet niet door te lezen.

 

Klik op onderstaande afbeelding.

Gratis Life Planner

Stap 3; Hoe kom je daar?

In stap 1 heb je bepaald waar je bent. Stap 2 heeft je laten zien waar je naar toe wilt. Nu is het tijd om achter het stuur te kruipen en de route af te leggen. Op een manier waarop je niet weer de verkeerde afslag neemt, maar resoluut de juiste weg kiest. Iedere keer weer. 

Als je voor ieder gebied weet wat je wilt, bedenk dan eens wat je daarvoor moet doen? Wil je graag een paar kilo kwijt omdat je dan meer energie hebt om met de kinderen te voetballen. Kijk dan wat je kan doen om die kilo’s kwijt te raken. 

Iedere dag sta je stil bij wat er die dag gebeuren moet, zoals kinderen van school halen, de was, boodschappen en koken. En wat je moet doen om dichter bij je doel te komen. De alledaagse zaken zijn de Skittles, de dingen die je moet doen om dichter bij je doel te komen zijn de Oranges. Als je iedere dag 3 stappen richting een doel zet, dan weet ik zeker dat je in een jaar tijd menig doel hebt behaald. Yes, you can!

 

Hoe kom ik waar ik wil zijn?

Certified Oola Life Coach.

Ik ben als gecertificeerd Oola Life Coach er om je door het programma te leiden en je verantwoordelijk te houden voor het ondernemen van de acties die je naar je doelen zullen brengen. Samen gaan we onder ogen zien wat niet werkt voor jou en maken we een werkbaar plan om je stress te verminderen, balans in het leven te creëren, meer plezier te hebben en belangrijke levensdoelen na te streven die belangrijk voor je zijn.

Wil jij meer balans in een wereld die uit balans is? Dan ben ik de juiste persoon die je helpt Back on Track te komen. Stuur me een bericht of boek HIER je kennismakingsgesprek in.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Verander je leefstijl in 3 stappen