oude patronen doorbreken

4 Stappen om oude patronen te doorbreken.

Je herkent het vast wel. Vastgeroeste (oude) patronen, omdat je ‘het’ altijd zo gedaan hebt. Het is pas een patroon geworden als je ertegen aan loopt. Je wilt het wel anders, maar je weet niet hoe. Het voelt zo veilig op de oude vertrouwde manier. Maar ondertussen wil je ook verder, en dat lukt niet.

Patronen zijn er in overvloed in ons huishouden. Wee je gebeente dat ik de borden, of bestek iemand anders toebedeel dan aan de ‘rechtmatige’ eigenaar. Ik kan nog goed herinneren dat ik de eetkamer tafel een slag gedraaid had. Dat leek me eens leuk. De kuikens waren compleet van de leg af. ‘Mam, waar ik moet ik nu zitten.’ ‘Ik ga niet aan deze tafel zitten. Dan eet ik wel niet.’

Deze patronen herkennen we allemaal wel. Maar wat als we de onbewuste patronen niet 1, 2, 3 doorhebben? Patronen die zorgen dat we steeds weer in het zelfde kringetje blijven lopen. Dan halen we adem, en beginnen opnieuw. Om na een paar weken, maanden of jaren weer tegen hetzelfde probleem aan te lopen. Je loopt tegen een blokkade op. Deze kan veroorzaakt worden door een vastgeroest en onbewust patroon.

Lees ook: 4 Tips om de rode draad in je leven te herkennen.

Stap 1 om oude patronen te doorbreken.

Erkennen.

De eerste stap om een oud patroon te doorbreken is het (h)erkennen van een patroon. Het is geen schande om een patroon te hebben. We zijn immers gewoonte dieren. Dus aan de ene kant kan je patronen erkennen en omarmen (zoals ik met de eetkamer tafel en mijn kinderen heb gedaan 😂) en aan de andere kanten dien je andere patronen los te laten om verder te kunnen.

Stap 2 om oude patronen te doorbreken.

Los laten.

De tweede stap na het erkennen is het los laten. Dat kan weleens moeilijk zijn. Patronen zitten verankert in ons reptielen brein. De enige functie die ons reptielen brein is ons veilig houden. En als we dan aan een patroon komen, dat we los willen laten, dan schiet dat gedeelte van ons brein in de stress.

Ik gebruik essentiële oliën om het reptielenbrein om de tuin te leiden. En tegelijkertijd krijg je de hierdoor de kans om dat patroon los te laten. Je op een andere manier veilig te laten zijn.

Lees ook: 3 Tips over Essentiële Oliën.

Stap 3 om oude patronen te doorbreken.

Vervangen.

Als je een patroon los hebt kunnen laten, wilt datzelfde brein wel een vervangende gedachte/patroon. Wat je los hebt kunnen laten is meestal negatief getint, want het dient je immers niet meer. Vervang die gedachte of patroon door een positief patroon.

Lees ook: Wat zijn positieve affirmaties.

Stap 4 om oude patronen te doorbreken.

Doorbraak sessie, alle stappen in 1 persoonlijke sessie doorlopen.

In een doorbraak sessie ga ik met je aan de slag om patronen bovenwater te krijgen en te vervangen door nieuwe positieve energie. Zodat jij de volgende keer niet meer tegen dezelfde blokkade aanloopt. En zelfs een glimp zal zien en voelen over hoe het kan zijn als je het patroon hebt doorbroken en de toekomst voor je open ligt.

Jij krijgt weer de controle terug over je leven en zet de eerste stappen richting passie en geluk.

Lees meer over de doorbraaksessie.

Doorbraak sessie

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

oude patronen doorbreken
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?