Luiheid. Stop met Uitstellen.

Stop met uitstellen, start met focus.

Niemand vindt het leuk om lui genoemd te worden. Maar als we eerlijk zijn tegen ons zelf, heeft iedereen wel zijn momentjes, toch?

De afgelopen weken heb ik je in mijn blogs verteld over gewoonten en mindset die ons tegen houden om dat leven te leven dat we graag willen leven. En als er iets is waar iedereen wel mee worstelt is het….

Luiheid.

Hoe ziet luiheid eruit? Uitstel gedrag, ontwijkend gedrag. Toevlucht zoeken in klusjes die onbelangrijk zijn en er een prioriteit van maken. Het verschil tussen luiheid en zelf sabotage is een fijne scheidingslijn. Je kunt het zien dat zelf sabotage de oorzaak is en luiheid het gevolg.

Lees ook: Zelf Sabotage.

Is luiheid dan zo verkeerd? Stel je hebt een aantal weken keihard gewerkt en een aantal doelen behaald. Je merkt dat je energie terugvalt en je begint je te ergeren aan kleine zaken die je eerst niet opvielen. Kinderen die niet opruimen, manlief die het dopje van de tandpasta laat liggen. Bij ons vrouwen gaat dit vaak gepaard met onze cyclus. En dan is mijn advies. Geef jezelf gewoon een vrije dag. Zonder schuldgevoel.

Garfield dag.

Ik noem dat een Garfield dag. Ken je Garfield, die dikke rode kater die verzot is op lasagne en zijn baasje ziet als zijn persoonlijke assistent? Mijn gezin weet al hoe laat het is als ik over een Garfield dag begin. Meestal in het weekend voorafgaand aan de zondvloed (if you know what I mean!)

De hele dag rondlopen in mijn pyjama, hangend op de bank met een goed boek en een kop thee binnen handbereik. Oost Indisch doof voor de smeekbedes van de kinderen. En voor avond eten, je raadt het al. Lasagne, of een andere makkelijke snel klaar maaltijd. Om vervolgens helemaal weer opgeladen te zijn om in de nieuwe week/maand, nieuwe doelen neer te zetten waar ik dan met veel energie weer aan kan werken.

Wel waakzaam blijven dat jouw reptielen brein, zich niet Garfield gaat noemen. 😉 Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je je dag goed indeelt. Doe eerst de zaken die je niet leuk vindt, maar wel moet doen, eerst. Dan heb je daarna de tijd om je bezig te houden met de zaken die leuk zijn en je dichterbij je droomleven brengen.

Doelen stellen.

Dus wat zijn de doelen in je leven die het waard zijn met passie en overgave aan te werken? Als een gecertificeerde Oola Life Coach werk ik met het Oola programma dat ontwikkelt is om je te helpen om de balans te vinden in de 7 belangrijke gebieden in het leven. Fitness, Finance, Family, Field, Faith, Friends en Fun. Niet alleen zorgt dit programma ervoor dat je minder stress ervaart, maar dat je ook daadwerkelijk je droomleven kan bereiken.

Gratis Life Planner.

Ik kan me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Want er komt gewoon heel veel op je af. Je voelt je onzeker en misschien ook wel machteloos. Want waarom zou het deze keer wel lukken?

In de weggever die ik graag met je wil delen, laat ik zien dat je je leven overzichtelijker kan maken, door te kijken naar 7 belangrijke gebieden. Dan is het makkelijker om een nieuw begin te maken. Klik op de button hieronder om de weggever in je mailbox te ontvangen. 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Luiheid. Stop met Uitstellen.
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?