3 tips om relatie problemen te voorkomen

3 Tips om Relatie Problemen te Voorkomen.

Ik heb een T-shirt met daarop de tekst Wife Mom Boss. Mensen lachen weleens als ik dit T-shirt aan heb en vertel waar het voor mij om draait. Dit T-shirt herinnert mij eraan hoe ik relatie problemen voorkom.

Voor mij is de verdeling tussen de drie duidelijk, maar bij andere vrouwen is er een overlap tussen de drie. Waardoor de grenzen niet meer helder zijn. Waardoor anderen steeds meer van jou gaan verlangen. Men gaat letterlijk over jouw grenzen heen, waardoor je jezelf dreigt te verliezen. En dan ontstaan er problemen binnen een relatie. Niet alleen met je partner maar ook met je kinderen.

Je voelt je onzeker en je weet niet hoe je hier een halt toe kan roepen. Zodat je zelf weer kan bepalen wie je bent. Wife, Mom én een Boss van een vrouw.

Hoe zorg je ervoor dat je als partner, moeder en als krachtige vrouw in het leven staat en relatie problemen kan voorkomen?

Tip 1 om Relatie Problemen te Voorkomen.

Weet wat je wil en hoe je het wil.

Voordat er iets kan veranderen, zal je eerst moeten weten wat je verstaat onder een gezonde relatie met je partner en kind(eren).

Hoe ziet een ideale dag eruit? Denk eens aan een vakantie waar alles koek en ei was. Waar jij met plezier aan terug denkt. Wat heeft ervoor gezorgd dat dit zo’n fijne vakantie was? Misschien zijn het de gezamenlijke maaltijden zonder telefoon, die voor de goede gesprekken zorgden. Of samen bij kaarslicht zitten als de kinderen naar bed zijn.

Als je de smaak te pakken hebt wat betreft je ‘ideale’ familie, kan je ook in andere gebieden in je leven dit zelfde doen. Hiervoor heb ik een Life Planner gemaakt, deze helpt je op weg. Je kan deze unieke planner HIER aanvragen.

Tip 2 om Relatie Problemen te Voorkomen.

Begin bij jezelf.

Als ik vol energie voor een groep sta. Neemt de groep die energie over. Merk ik dat de energie niet goed is in de groep, is de eerste vraag die ik aan mezelf stel. Hoe zit het met mijn energie? Meestal is het mijn energie die de ruis veroorzaakt in de groep.

Vergeet niet dat energie iets heel krachtigs kan zijn, vooral als je omringt wordt door gevoelige persoonlijkheden. Het is onze vrouwelijke Boss Power. Gebruik het in je voordeel.

Zorg dat jij het goede voorbeeld geeft. Dan zal je merken dat na verloop van tijd, tenzij je omringt wordt door ‘ongevoelige’ personen, de anderen het voorbeeld volgen. Positieve energie is hierbij het belangrijkste. Positieve affirmaties kunnen je hier heel goed bij helpen.

Lees ook: Positieve affirmaties

Tip 3 om Relatie Problemen te Voorkomen.

Geef Grenzen aan.

Vaak stel je deze grenzen niet voor je eigen kleine kringetje van partner en kinderen. Zij hebben immers jouw verandering van dichtbij meegemaakt en zijn hierin mee gegroeid. Je bent zekerder, rustig en vol vertrouwen. Je bent Wife Mom en een Boss.

Je hebt duidelijk hoe en wat je wil. Je geeft het goede voorbeeld. Dan is het nu de tijd om je grenzen aan te geven richting de buitenwereld. Vooral als er regelmatig van buitenaf mensen over je grenzen heen gaan en jouw familie grenzen opzoeken. Jouw Inner Circle is heilig en zal je bewaken als een dappere leeuwin.

Doordat je grenzen aangeeft kan je zorgen voor een veilige thuishaven, waar iedereen met de neus dezelfde kant op staat. Op komt voor elkaar en weet dat op elkaar kan terugvallen in tijd van nood. Dit maakt het instituut gezin zo krachtig. Iedereen binnen het gezin mag zijn wie ze zijn. JIJ bent JIJ en SAMEN een gezin.

Lees ook: 5 Tips voor hoe je omgaat met gespannen familie situaties

 

Challenge voor vrouwen

Gratis 21 daagse Challenge.

Is bij jou de verdeling uit balans. Voel jij je een moeder die op het tandvlees loopt, of raak je de verbinding met je partner kwijt. Dan is het tijd dat je je Boss modus aanzet en weer in je kracht komt.

Deze challenge is speciaal voor jou gemaakt. Weer voelen dat jij in je kracht kan staan en die Boss bent die ook nog een Wife en Mom is.

3 weken lang daag ik je uit, zorg ik voor inspiratie en moed om je eigen kracht terug te vinden.

Challenge is geheel op je eigen tempo te volgen, je mag er dus ook langer over doen. 

 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Een eerste stap die je kan nemen om weer in je kracht te staan is de planner aan te vragen en je aan te melden bij de facebook groep voor vrouwen die hardop dromen. En die eerste dromen gaan opschrijven.

Een droom is pas groot genoeg als je hem met samengeknepen billen opschrijft en het zweet je uitbreekt.

Deel jouw dromen in de facebook groep.

tips relatie problemen voorkomen
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?