to do lijst opruimen

4 Tips hoe je je To Do lijst kan opruimen.

Om mijn hoofd leeg te maken, schrijf ik alles wat ik moet doen op een To Do lijst. Zowel voor werk als privé. Dat zorgt voor een opgeruimd hoofd, wat weer plaats maakt voor nieuwe ideeën en dus ook weer nieuwe to do’s. Tijd dat ik je 4 tips geef over hoe je je To Do lijst kan opruimen

Soms puilt de To Do lijst letterlijk uit. Een notitieboekje vol post it briefjes. Telefoon notities en aantekeningen in mijn agenda. Ik deel 4 tips met je om je To Do lijst op te ruimen. Laat me weten welke tip voor jou het beste werkt.

4 Tips hoe je je To Do lijst kan opruimen.

Tip 1; 1-2-3-4-5 methode

Waarbij 1-2-3-4-5 tijdseenheden zijn. Bijvoorbeeld 1 uur, 2 dagen, 3 weken, 4 maanden en 5 jaar. Of 1 minuut, 2 uur, 3 dagen, 4 weken, 5 maanden.

Pak je To Do lijst erbij en maak twee kolommen. 1 voor de to do’s van je werk en 1 voor prive zaken. Verdeel alle to do’s over deze lijsten. Binnen 1 uur is iets wat echt niet kan wachten of wat binnen dat uur klaar is. Iets wat kan wachten of waar je meer tijd voor nodig hebts zet je misschien wel bij de 5 (jaar).

Lees nogmaals door, misschien kan je al iets doorstrepen, omdat het achterhaalt is en niet belangrijk meer is. Kies nu voor elke eenheid (1-2-3-4-5) de belangrijkste taak om te doen.

En begin bij de eerste taak in 5-4-3-2-1. Pak direct de koe bij de horens.

Lees ook: 3 Tips doelen stellen voor beginners.

4 Tips hoe je je To Do lijst kan opruimen.

Tip 2; Opschonen lijst.

Soms schrijven we zoveel zaken op een To Do lijst, dat er ook taken opstaan die helemaal niet van belang zijn. Ben kritisch. Is het een taak die je verder brengt richting de weg die je bent ingeslagen of is het een taak die eigenlijk meer voelt als een last.

Of je hebt een bepaalde taak/doel al zo vaak vooruit geschoven, dat je je kan afvragen of het nog wel iets is wat noodzakelijk is.

Schrap door of besteed uit. Ga dan verder met aangeven van prioriteit. Zie ook de ander tips.

4 Tips hoe je je To Do lijst kan opruimen.

Tip 3; 30 minuten knallen.

Vele (kleine) taken, maken samen 1 grote onoverzichtelijke poel van stress.

Plan eens een 30 minuten knallen sessie in. In 30 minuten (of langer als je dat prettiger vindt) zoveel mogelijk kleine taken afronden. Denk aan bepaalde personen bellen, kaarten schrijven om mensen die de komende tijd jarig zijn te feliciteren. Kleine poetsklussen die al een eeuwigheid wachten, maar steeds uitgesteld worden.

Je zal verbaasd staan hoeveel kleine taken je kan uitvoeren in een bepaalde tijd. En stel je voor hoe fijn het is, die zaken van je To Do lijst te schrappen.

4 Tips hoe je je To Do lijst kan opruimen.

Tip 4; Skittles & Oranges.

Dit is niet iets nieuws als je mij al langer volgt. Skittles zijn die moet taken die je niet dichter bij je droom brengen. Terwijl Oranges de taken zijn die je weer in je kracht of balans brengen.

Zorg dat je per dag minimaal 3 Oranges van je To Do lijst doet. Daarna heb je de vrijheid om de rest van je dag te vullen met de skittles van je lijst.

Lees ook: 4 Stappen om de juiste ballen hoog te houden.

Ben jij klaar om je To Do lijst op te ruimen?

Ik weet zeker dat bovenstaande tips je meer rust geven en helpt om zaken op een rijtje te krijgen.

Mocht het je toch zwaar vallen, plan dan een kennismaking gesprek in met mij. Ik luister naar je verhaal en geef je direct feedback hoe jij terug in je kracht kan komen. Geheel vrijblijvend.

Klik hieronder op de afbeelding en je hebt direct toegang tot mijn online agenda. 

kennismaking gesprek

Hi PowerWoman,

Ik begeleid je na een life event, van niet weten hoe nu verder, weer Back on Track! Zodat ze weer vanuit eigen kracht hun mooiste leven kunnen leiden.

Ik ben de cheerleader langs de kant van de weg, die juicht bij behaalde doelen en je ondersteunt als het moeilijk wordt. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik welke weg je aflegt en wijs je de goede kant op d.m.v. een praktisch en doelgericht programma. Waarbij ik essentiële olie gebruik om het proces te ondersteunen.

Ben dankbaar, heb vertrouwen. Leef je Oola Leven.

Astrid

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

To Do lijst opruimen
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?