Ik wil meer balans in mijn leven

7 Stappen om de balans (terug) te vinden in een wereld die uit balans is.

Als je vandaag je leven zou inventariseren zal je zien dat iedere gebeurtenis, uitdaging, kans en mijlpaal past in één van de 7 belangrijke gebieden in je leven. Samen zijn dat de 7 stappen die zorgen voor meer balans in een wereld die uit balans is.

  • Fitness
  • Finance
  • Family
  • Field (je carrière)
  • Faith (geloof en vertrouwen in jezelf en in de wereld)
  • Friends
  • Fun

Wat is Oola?

Meer dan 20 jaar geleden, twee holistische artsen – Dr. Dave Braun en Dr. Troy Amdahl – identificeerden 7 belangrijke levensgebieden: fitness, finance, family, field, faith, friends en fun. . . Waar vrijwel alles in het leven gebeurt, en waar het allemaal uit balans kan raken.

Ze creëerden een formule voor het vinden van balans op elk van deze gebieden en noemden de formule Oola om mensen te helpen nieuwe gewoonten aan te nemen, nieuwe manieren van leven te oefenen en die dagelijkse acties te ondernemen die essentieel zijn om het leven in balans te brengen.

Tegenwoordig zijn “The Oola Guys” internationale bestsellerauteurs, influencers op sociale media, experts op het gebied van persoonlijke groei en oprichters van Oola Coaching met succesvolle klanten over de hele wereld.

Bestseller.

Sinds het eerste exemplaar van hun bestseller, Oola: Find Balance in an Unbalanced World, jaren geleden van de persen rolde. Is de Oola-levensstijl een wereldwijd fenomeen geworden. Talloze succesverhalen van echte mensen bevestigen dat de eenvoudige, praktische, gemakkelijk te implementeren Oola-formule werkt om mensen te helpen gezond te worden, schulden af ​​te bouwen, rijkdom op te bouwen, hun droomcarrière te beginnen, meer plezier te hebben, een betere vriendenkring te creëren, levenslange familieconflicten oplossen, hun uiteindelijke levensdoel vinden. . . en zoveel meer.

Oola Life.

Een Oola Life staat niet in het teken van een bepaald doel in één gebied. Het gaat niet om een bepaald inkomensdoel of die perfecte relatie. Het is een levensstijl waarbij je ook leert omgaan met problemen. Leer je grenzen aan te geven en stress te verminderen. Terwijl je stilstaat bij het leven dat je wilt leven. En een plan maakt voor een compleet leven in balans.

Ben jij klaar voor je Oola Life? Begin met duidelijk te hebben wat je wilt in de 7 belangrijke gebieden van je leven.

7 Stappen om de balans (terug) te vinden in een wereld die uit balans is.

Conditie en Lichamelijke Gezondheid (Fitness).

Een van de belangrijkste aspecten van een ideaal leven is een gezond, en vitaal lichaam dat er goed uitziet en alle activiteiten ondersteunt die je wilt ondernemen. Als je weet dat je gezondheid en lichaam verbeterd kunnen worden, begin dan nu te visualiseren hoe je wilt dat ze eruit zien.

Lees ook: 3x Fitness

7 Stappen om de balans (terug) te vinden in een wereld die uit balans is.

Financiën en schuldenvrij leven (Finance).

Je maandelijkse inkomen, uitgaven, schulden, spaargeld en investeringen bepalen het soort leven dat je leidt, inclusief of je uiteindelijk krijgt wat je wilt. Beslissen wat je wilt in je financiële leven is absoluut noodzakelijk. En het zal meestal wat onderzoek vergen om te ontdekken wat dingen kosten. Voor nu, echter, begin na te denken over het grote geheel. Wat voor financieel leven wil je?

Lees ook: 3x Finance

7 Stappen om de balans (terug) te vinden in een wereld die uit balans is.

Familie relaties (Family).

Een van de meest fundamentele vereisten voor het voortbestaan van mensen is sociale interactie. En je eigen familieleden zijn de meest fundamentele connecties van allemaal. Maar hoe deze familierelaties je leven ondersteunen, beïnvloeden, verbeteren of uitbreiden, is aan jou. Hoe wil je dat je familierelaties eruit zien?

Lees ook: 3x Family

7 Stappen om de balans (terug) te vinden in een wereld die uit balans is.

Carrière en missie in het leven (Field).

Voor de meeste mensen neemt een baan, carrière of beroep niet alleen het grootste deel van de werkweek in beslag, het vormt ook een groot deel van je identiteit. Zo beïnvloedt het je welzijn en draagt bij aan (of vermindert) je geluk en tevredenheid. De juiste carrière kan je financiën, je relaties, je persoonlijke groei en meer verbeteren. En als je een carrière als fulltime ouder hebt, heb je een van de meest veeleisende en belangrijke banen gekozen die er zijn. Beslissen wat je wilt in je carrière, zal de kapstok vormen voor elk ander gebied van je leven.

Lees ook: 3x Field

7 Stappen om de balans (terug) te vinden in een wereld die uit balans is.

Geloof in jezelf, in de wereld of God (Faith).

Jouw geloof is jouw geloof. Misschien geloof je in God, misschien ook helemaal niet. Maar één ding is zeker, we zijn hier op aarde om ons mooiste leven te leven. Soms kan je wel extra kracht en inspiratie gebruiken om door een moeilijke tijd door te komen. Of wellicht heb je de kracht van meditatie en visualisatie al ontdekt.

Waar je ook bent in je geloofswandeling, je levensomstandigheden bepalen jou niet. Ontdek waar jij je kracht vandaan haalt.

Lees ook: 3x Faith

7 Stappen om de balans (terug) te vinden in een wereld die uit balans is.

Je vrienden en netwerk (Friends).

Er wordt gezegd dat we worden zoals de vijf mensen met wie we het meest omgaan. Met wie ga jij om?

Als je vriendschappen en sociale kring wat finetuning kunnen gebruiken, is dit je kans om de vriendschappen en sociale relaties die je wilt, te ‘reverse-engineeren’, inclusief zelf een betere vriend worden. Door ervoor te kiezen een goede vriend te zijn, zal je natuurlijk andere ondersteunende, positieve en liefhebbende mensen in je wereld aantrekken.

Lees ook: 3x Friends

7 Stappen om de balans (terug) te vinden in een wereld die uit balans is.

Bucket List (Fun).

De afgelopen decennia hebben onderzoeken aangetoond dat mensen meer werken en minder op vakantie gaan. Maar vrije tijd en recreatie maken deel uit van een ideaal leven. Rust en ontspanning zijn noodzakelijk. En beslissen wat je wilt doen tijdens je “downtime” zal elk ander gebied van je leven verbeteren.

Heb jij een bucketlist?

Lees ook: 3x Fun

Het creëren van balans in je leven is een proces waarbij je in alle 7 gebieden werkt. De sleutel is om te beslissen wat je wilt in deze gebieden, een aantal doelen te stellen en verantwoordelijk te blijven om dagelijks actie te ondernemen om die doelen te bereiken. Werken met een coach kan je helpen om op koers te blijven en verantwoordelijk te zijn voor de resultaten. En ik ben hier om te helpen.

Oola Life Coach.

Ik ben als enige Nederlandstalige Oola Life Coach de cheerleader om je liefdevol te prikkelen zodat jij zekerder en beter doordachte beslissingen kan nemen. Op die manier komen je dromen dichterbij en vind je de balans in een wereld die uit balans is. Samen gaan we onder ogen zien wat niet werkt voor jou en maken we een werkbaar plan om je stress te verminderen, balans in het leven te creëren, meer plezier te hebben en belangrijke levensdoelen na te streven die belangrijk voor je zijn.

Wil jij meer balans in een wereld die uit balans is? Download dan de gratis Oola Life Planner. Deze helpt je de 7 stappen te doorlopen en je dromen helder te krijgen. 

Gratis Life Planner

Van Droom naar Doel.

Het verwerken van je droom naar doelen is slechts een gedeelte van het proces om balans te hebben in het leven en te bereiken wat je wilt. Als je denkt dat werken met iemand die, uit eigen ervaring, weet hoe het is om je leven na een life event weer op te pakken, jou verder kan helpen. Ik ben er om je weer terug in balans te brengen.

Om je al een beetje op gang te brengen zodat je aan die eerste stap kan beginnen. Heb ik een Oola Life Planner gemaakt. Deze laat nadenken over je de dromen voor de 7 F’s, zet je aan tot het bedenken van actiestappen en laat je die eerste belangrijke stap al zetten.

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Hoe kom ik in balans.
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?