Hoe voorkom je financiële stress

Meer cashflow nodig om je financiën aan te pakken?

Als je hard hebt gewerkt om je inkomsten en uitgaven overzichtelijk te maken. Door gebruik te maken van een budget waarin je alle inkomsten en uitgaven noteert. Gefeliciteerd met het begin van het proces om je financiën weer op orde te krijgen.

Een budget geeft inzicht en zo zie je waar je geld blijft. Een eerste stap is:

Schrap abonnementen.

Ongemerkt lopen het aantal abonnementen die zich jaarlijks stilzwijgend verlengen aardig op. Kijk eens na welke abonnementen je daadwerkelijk nog gebruikt. Zeg de abonnementen die je niet meer gebruikt op. En stel andere abonnementen bij naar gelang je gebruik.

Lees ook: 3 Tips voor een gezondere bankrekening.

Sommige mensen moeten gewoon meer geld binnenhalen om het budget sluitend te krijgen. Als je als zelfstandige werkt, is dit relatief eenvoudig en heb jezelf in de hand. Neem meer werk aan of hanteer hogere tarieven voor je producten en diensten door de klant voor te lichten over de hogere waarde van wat je te bieden hebt.

Als je voor een werkgever werkt, zijn er nog steeds manieren waarop je meer geld kunt vrijmaken om je financiële huishouding op orde te krijgen. Hier zijn een paar:

Verdeel je salaris.

Vraag de salarisadministratie op je werk om een ​​deel van je salaris door te sturen naar een (nieuwe) spaarrekening. En bepaal het absolute minimum dat je echt nodig hebt aan salaris. Laat vervolgens de rest doorsturen naar de spaarrekening. Gebruik die groeiende spaarrekening om kleine schulden af ​​te betalen. Begin met de kleinste schuld eerst. Behoor je tot de gelukkigen die al schuldenvrij zijn (hypotheek, studieschuld uitgezonderd), gebruik dan het spaartegoed om een eventueel pensioen gat op te vullen. Of zorg dat je een buffer hebt van minimaal 2 maanden aan lasten, zodat je door een crisis heen kan komen als je inkomen daalt of wegvalt.

Breng je ‘luxe’ uitgaven in kaart.

Tel je ‘luxe’ uitgaven bij elkaar (uit eten gaan, (online) huisdecoratie of kleding kopen) en stop gedurende drie maanden met al deze ‘luxe’ uitgaven. Eet thuis, doe het met de kleding die je hebt en weersta de drang om online producten te kopen die op je tijdlijn verschijnen. Aan het einde van de 90 dagen heb je waarschijnlijk voldoende geld op je bankrekening staan ​​om een ​​rekening af te betalen of zelfs een kleine schuld weg te werken.

‘Gebruik je het niet? Verkoop het dan!’ – Vinted –

Begin met het verkopen van dingen op marktplaats, Vinted, Facebook. Het opruimen van rommelladen, de garage en de logeerkamer zorgen er niet alleen voor dat je leefruimte rustiger aanvoelt. Het extra geld zal ook een kalmerend effect hebben op je financiële stress.

Natuurlijk is het creëren van meer geld slechts een deel van het proces van het creëren van evenwicht in je financiële leven (en ook op andere gebieden van je leven). Als je denkt dat het werken met een coach iets is dat je sneller naar een evenwichtig leven zou leiden, dan ben ik hier om je te helpen.

Plan hieronder een afspraak in mijn agenda in. Ik luister naar je verhaal en geef je direct enkele tips waarmee je een eerste stap naar een Oola Leven kunt nemen. 

 

Wil je meer waardevolle tips krijgen? Like en volg me dan op Social Media.

Geld stress
Open chat
1
Kom eenvoudig in contact!
Scan the code
Hi 👋,
Leuk dat je contact zoekt.
Waar kan ik je mee helpen?